free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A magányos születésnap sem ront Laura boldogságán

Borsa         Címkék: föld, kultúrtripp, vitorlázás 1 hozzászólás

Laura Dekker a Kanári-szigetek legkeletibb részén, a Lanzarote partjain ünnepli tizenötödik születésnapját. Augusztus 4-én indult útnak, hogy körbehajózza a Földet.

Laura Dekker, a fiatal vitorlázó lány egy éven át küzdött azért, hogy engedélyezzék rekordkísérletét - a gyermekvédelmi hatóságok szerint ugyanis túl fiatal egy ilyen vállalkozáshoz.  Az illetékes utrechti bíróság október végi ítéletében júliusig a gyermekvédelmi hatóság felügyelete alá helyezte a lányt, hogy elejét vegye egy esetleges próbálkozásnak. A hatóság kérvényezte a felügyeleti idő meghosszabbítását, ennek azonban július 27-i ítéletében nem adott helyt a bíróság: Laura Dekker álma így valóra vált: augusztus 4-én föld körüli útnak indult. Laura keményen dolgozott, hogy alaposan felkészüljön minden lehetséges balesetre: elsősegélyórákat vett, megtanulta saját kezűleg összevarrni sebeit, és leküzdeni az alváshiányból eredő problémákat. A korrekordot jelenleg az ausztrál Jessica Watson tartja, aki májusban két nappal 17. születésnapja előtt fejezte be a világ körüli utat: ő 210 nap alatt hajózta körbe a Földet.  Laura Dekker úgy tervezi, hogy két év alatt teljesíti a távot, így 2012 nyarán érkezik vissza Hollandiába. Blogjában perzselő hőségről és naplementékről ír, alig tudja palástolni türelmetlenségét, hogy végre útra kelhessen az Atlanti-óceánon Barbados felé.

"Sajnos a hurrikánszezon egyelőre még visszatart attól, hogy átkeljek" - tudatta Laura Dekker. Ha minden igaz, akkor október vége, november eleje előtt nem is vághat bele útjának eddigi legnagyobb szakaszába. A tinédzser hajós addig is a Kanári-szigetek vidékét vitorlázza körbe, születésnapja után Las Palmas felé veszi az irányt - számolt be. Ahhoz, hogy magáénak tudhassa a világ legifjabb föld körüli hajósának címét, még bő két év áll rendelkezésére - hacsak nem bukkan föl közben egy vetélytárs. Ha a korábbi rekordert le akarja győzni, akkor Laura Dekkernek legkésőbb négy nappal 17. születésnapja előtt, vagyis 2012. szeptember 20-ig kell újra Gibraltárba érnie. A holland lány ugyanis az Ibériai-félsziget déli csücskéről vágott neki az útnak Guppy nevű, 11,5 méteres hajóján.


(MTI)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés