free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Márkaindító divatbemutatót tartott az 1975 by Cole

Kádas Andi         Címkék: 1975, divat, divatbemutató, kirakat 2 hozzászólás

Múlt héten az 1975 by Cole márkaindító divatbemutatóján jártunk, és a "meg kell vennünk" listánk újabb ruhákkal szaporodott. Ez történt...

Amikor megkaptam a meghívást az Eiffel téri MIX club-ban tartott bemutatóra, bevallom, kicsit meglepődtem. Az 1975 by Cole márka stílusát leginkább egy nagyon hordható, kényelmes, minden felesleges flanctól mentes street wear-ként tudnám leírni, ami a fejemben valahogy nem állt össze a MIX-re jellemző luxussal és eleganciával. Ez a kettősség még akkor is élt bennem, amikor megérkeztünk a helyszínre, és úgy láttam, nem csak nekem lehettek hasonló gondolataim, eleinte még kissé feszélyezett volt a hangulat. Dombóvári Vanda, az RTL Klub végtelen jókedvéről ismert műsorvezetője - természetesen csupa 1975 by Cole ruhában - mindenkit már az ajtóban köszöntött, próbált minél több emberrel elcsevegni a hangulatot oldandó. A szemfülesebbek már ekkor is kiszúrhatták a klubban cirkáló Görög Zitát - aki az est házigazdájának szerepét töltötte be - valamint Somorjai Ilonát, közismertebb nevén Bee-t az egykori Bestiák együttes énekesnőjét - szintén a márka ruháiba öltözve -, aki régóta jó barátságban áll a tervezőnővel, Győre Nikivel, és aki Niki kérésére önálló revü műsorának egy számával nyitotta meg a show-t.

A bemutató hihetetlenül profi módon lett megrendezve, látszott, hogy a tervezőnőnek megvoltak a konkrét elképzelései, és a kapcsolati és anyagi háttér is a rendelkezésére állt mindezek megvalósítására. Összesen hét modellel dolgozott - köztük a 2009-es Miss World Hungary győztesével, Serdült Orsival - akik egy nagyon egységes képet adtak a show-nak, jól mozogtak és nem vonták el a figyelmet a ruhákról, inkább felerősítették azok természetes szépségét - ez a színvonal sajnos ma Magyarországon még ritkaságszámba megy.

Maguk a ruhák egyszerűségükben voltak gyönyörűek, és bár ez majdnem minden bemutatóról elmondható, itt tényleg igaz volt, hogy a nézősereg hölgytagjai valószínűleg fejben jegyzeteltek, melyik darabot fogják a nagyon is közeli jövőben megvásárolni. Mi sem voltunk kivételek.

A márka jellemzően egyszerű színekkel dolgozik: fehérrel, szürkével, feketével; a ruhadarabok abszolút kényelmesek és hordhatóak, épp annyi dizájn van rajtuk, amitől nem lesznek unalmasak, de meg tudnak maradni ezen a minimalista vonalon. A tervezőnő gyakran alkalmaz funkció nélküli, kizárólag díszítő jellegű zipzárakat, zsebeket, és megjelennek kézzel varrott applikációk is a ruhákon. A színek kizárásával és egyszerű, természetes anyagok használatával a hangsúly a ruhák sziluettjére tevődik, ami nagyon lezser, ugyanakkor nagyon nőies, Niki maga is egy hihetetlenül nőies jelenség, nagyon érzi, mi kell a nőnek.

A kollekcióban megtalálható volt minden, ami egy tavaszi ruhatár összeállításához szükséges, a ruhák nagyon széles palettán mozogtak, jól variálható topok, basic nadrágok, romantikus tavaszi ruhák, szexis maxiruhák és lezser pulóverek is felvonultak a kifutón.

Kis kitérőben Carine Roitfeld, a francia Vogue nemrég lemondott (azaz inkább lemondatott) főszerkesztőjének arcképével díszített darabok is megjelentek, Niki talán ezzel szerette volna kifejezni nemtetszését Carine menesztése miatt, vagy talán egy biccentés volt ez Carine vagány stílusa előtt. Néhány darab a külföldi bemutatókat idézte, Jil Sander-éhez hasonló csíkos maxiruhát és Stella McCartney-éra emlékeztető buggyos nadrágokat és pólókat véltünk felfedezni, de ettől függetlenül ez egy elég jól összerakott kollekció volt, Niki minden bizonnyal hamar meg fogja találni a saját hangját és a helyét a magyar divatvilágban.

Az este kiírt menete szerint a fél 9-kor kezdődő bemutatót 9-től egy parti követte volna, ehelyett a bemutató jó fél órát csúszott (ami egyébként nem ritkaság), partizni pedig valószínűleg végül csak a stáb kezdett el, mert amint vége volt a show-nak és Görög Zita kihúzta a nézők közt kisorsolásra került vásárlási utalvány nyertesét, az emberek hirtelen elszállingóztak. A tervezőnő is eltűnt a gratuláló barátok gyűrűjében, így némi várakozás után mi is hazafelé vettük utunkat - abban a reményben, hogy hamarosan közelebbről is megcsodálhatunk majd néhány 1975 by Cole ruhát.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés