free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A karamellás tej reneszánsza

Borsa         Címkék: elkészítés, finom, karamell, módszer, tej 0 hozzászólás

Az öregedés egyik kézzelfogható jele, hogy rajongói leszünk a leveseknek és a karamellás tejnek. Utóbbi többféleképpen készíthető, de legfinomabb formája itt tallható.

Két módszert ismerek karamell készítésre és a végeredményét tekintve bármelyik használható. Mindkét esetben ajánlott a világos, leginkább fehér edény használata, mert a piruló cukor színét csak ebben lehet pontosan megállapítani.

Vagy száraz edény aljára szórok kristálycukrot és így karamellizálom, vagy nagyon kevés vízzel keverem össze a cukrot és melegítem addig, amíg szép barnára pirul. Az utóbbi eljárásnál sokat segítenek az illatok: először tömény cukorszirup szag érződik, majd egyre erőteljesebben jelentkezik a karamell illata. Jó tanács: kormosra égetett cukorral nem érdemes tovább próbálkozni, ugyanis ehetetlenül keserű. Ilyenkor - tanulva a tapasztalatokból - célszerű elölről kezdeni a folyamat. Egy másik edényben.

Két személyre, két púpozott evőkanál kristálycukrot szoktam számolni, és amikor kész a karamell, felöntöm egy bögre forró vízzel, majd rázogatva összefőzöm. Ha hideg a víz, akkor a cukor puffog és fröcsög, illetve összeállhat. (Ha az égetett cukor összeáll, megvárom, hogy feloldódjon, de nem kevergetem, csak rázogatom.)

Tej és tejszín kell hozzáEzután egy bögre tejet és egy evőkanál tejszínt teszek hozzá - ezek már lehetnek hidegek, nem fogja összekapni - és felforralom. Amikor mohóságom erősebb, hideg tejjel öntöm fel a tűzforró karamellszirupot, így pont iható...

Ha az égetett cukor odaragad az edény aljára, akkor nem érdemes feszegetni, mert igencsak kést, edényt és embert próbáló feladat, ráadásul egy makacs karamelldarab biztos, hogy lefeszíthetetlen lesz. Szelídebb és hatékonyabb megoldás, ha vizet engedünk az edénybe és megvárjuk, amíg a cukor feloldódik a vízben.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés