free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A sztrapacska újraértelmezése

Borsa         Címkék: elkészítés, íz-i, juhtúró, recept, sztrapacska 0 hozzászólás

Már felnőtt voltam, amikor nagyapám emlékére meg akartam kóstolni a sztrapacskát, de éppen akkor nem voltam jóban a juhtúróval, ezért kicsit átdolgoztam a receptet.

A mai esős-borús délelőtt megkívántam ezt a jó tömör krumplis ételt, ráadásul a kisboltba csak tejfölért kellett leszaladni, egyébként minden volt itthon. Három hagymát vastag karikákra vágtam, majd olajon megsütöttem. Amikor jól átsült, kicsit fekete is lett, tettem hozzá borsot, sót, pirospaprikát, őrölt köménymagot és mustárt. Közben krumplit pucoltam.

Nézegess képeket!

Mondjuk nagybátyám

A krumpli pucolásról mindig "mondjuk nagybátyám" története jut eszembe. Azért "mondjuk nagybátyám", mert ezekben a családi ki kicsodákban nem vagyok jó. Nyolcadik után náluk vakációztam egy hétig és az ebéd elkészítésénél neki és nekem jutott a krumplihámozás nemes feladata. Ültünk a konyhában és én nagy műgonddal vékonyan pucoltam a krumplit. Ekkor "mondjuk nagybátyám" megmutatta, hogyan csinálták ezt a seregben. Hat határozott vágással gyorsan, de roppant gazdaságtalanul, előállított egy kockát, éppen falatnyit. Később derült ki, hogy nem is volt katona.Miután az összes krumpli tisztítva sorakozott a pulton, reszelőt ragadtam, az apró lyukas oldalán lereszeltem a krumplit, majd sóval és liszttel összekevertem. Nem mértem, hanem addig adagoltam a lisztet, amíg a tészta sűrű galuskatészta állagú lett. Kiskanállal lobogó vízbe szaggattam, majd a kifőtt gumókat a hagymás cuccba forgattam, és végül rengeteg fokhagymás tejföllel belakmároztam.A fokhagymás tejföl a világ legjobb találmánya. Egy pohár tejfölhöz egy gerezd zúzott fokhagyma és némi só kell. Nem csak sztrapacskával, hanem egyszerű sült krumplihoz is mennyei.Kapcsolódó cikkek

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés