free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Eltűnt reggelek nyomában

        Címkék: Nincs címke megadva 0 hozzászólás

Amíg kettesben indulnak a reggeleid, egy jó kis szerelmeskedés simán belefér, az első gyerek érkezésével azonban nem csak ezt, de a meghitt reggelizéseket is elfelejtheted.

Az ideális reggel olyasmi, mint nyaraláskor vagy síeléskor: van idő meghallgatni a gyerekek álmait, kényelmesen reggelizni, talán el is mosogatni, és nyugodtan kiválasztani a szemhéj színét is. Ehhez közelítőt kellene átélni a hétköznapokon is.Amikor egyedül vagy csak a párjával él az ember lánya, jól kialakult szokások mentén vezényli le a reggeli készülődését. Az időfaktorok egyértelműek - ki mennyi idő alatt issza meg a kávéját, mennyit tölt a fürdőszobában, mennyit az öltözködéssel -, és az is pontosan kiszámolható, hogy a nyújtózkodástól a kulcs elfordításig mennyi időre van szükség téli, nyári, esős, valamint száraz napokon. Az első gyerek érkezése mindezt felborítja, de viszonylag könnyen kialakul a hármas rend is, nem olyan nehéz az átállás. A kemény menet akkor kezdődik, amikor már mindenki időre indul. Vége az idillnek, amikor apa jólvasalva, borotválkozva, gyerkőc játszó ruhában, anya pedig tréningben ülve meghitten reggeliznek.

Nézegess képeket!

Hajnali kelés mindenkinek

Az tény, hogy mindenki máshogy csinálja, mások az igények, más az energiaszint és a munkakezdés rugalmassága is, de változó lehet a gyerekek száma is. Ismerünk például olyan családot, ahol azért kel mindenki reggel öt és fél hat között, hogy elegendő idő maradjon a hajmosásra és a kényelmes, közös reggelire.Tudják, hogy mindannyiuk érdeke a kényelmes készülődés, mindenki összedolgozik. Ilyenkor az elindulás már nem a reggel homályba vesző, akadályok árán elérendő célja, hanem mintegy mellékes tevékenység, túl sok érdekes és fontos történésen. Ebben az a jó, hogy nincs gyereksürgetés, hiszti a wc-ért, frusztrált házastárs, van viszont álmok megbeszélése, napi programok nyugodt egyeztetése, kakaó és lágy tojás. Meg este fél kilenckor alvás. Mindenkinek.

Az otthonról hozott uzsonna a gyerek számára nem csak éhségcsillapító, hanem pozitív üzenetet is hordoz; "veled vagyok, figyelek rád".

Felosztva a feladatokatMás családokban a szülők felosztják egymás közt a gyerekeket és a feladatokat. Míg apa a két nagyobbal reggelizik, tízórait készít, addig anya öltözteti a kicsiket. Aztán csere. Alapvetően nyugi van, pedig reggel négy gyerek akár nyolcnak is tűnhet, ha nincs megszervezve az élet.

A nem reggeliző gyerekek nagyobb eséllyel híznak el, mint a napot teli hassal kezdő társaik.

Ebbe a munkamegosztásba belefér a közös indulás előtt egy gyors zuhany és egy könnyű smink elkészítése feltéve, ha egyik gyereknek sem jut eszébe semmi váratlan, megoldásra váró feladat, sem egy finom kis hisztiznivaló. Ennek a megoldásnak komoly hátránya, hogy a szülőknek csak akkor jut idejük egymásra, ha körülbelül fél órával korábban kelnek fel, mint a gyerekek.

[PAGEBREAK]

VeszélyforrásHa a felnőttek nem kelnek, az világvége. A gyerekek ébredésével egy időben támolyogni a kávéfőzőhöz előrevetíti a kapkodást, ingerültséget, hisztit, főleg ha mindenkinek egyszerre kell elindulnia otthonról. Míg a gyerekek reggeliznek, a szülő kávézik és tízórait ken, könnyű dulakodás a mosdó előtt, mindenki sürget mindenkit, hogy végül lihegve forduljanak vissza a kapuból az otthon felejtett dolgokért. Ilyen esetben az óvodások biztos, hogy kipréselnek egy kis extra figyelmet, mondjuk ragaszkodnak hozzá, hogy hátrafelé tegyék meg az óvodáig tartó utat. De búcsúzáskor már szent a béke.

Mama önfeláldoz

Van olyan család is, ahol a mama kel elsőnek, és míg apa és a gyerekek kászálódnak, nyújtózkodnak, addig megfőzi a kávét, megterít, uzsonnát csinál. Kikészíti a ruhát, kicsit cseveg a gyerekekkel, majd az utolsó pillanatban kirobbantja a férjét is az ágyból. Mindenki nyugodtan indul, megvan minden edzés cucc, anya vígan integet a konyhaablakból. Aztán 15 perc alatt magát is összekészíti; na persze farmer, pulóver minimálsmink, de ez már az ő baja.Mindenki csinál, amit akarA fent leírtakra mind ismerek példát, ami most jön, arról csak hallomásból tudok. Nevezzük a mindenki csinál amit akar megoldásnak. Ebben a variációban a gyerekek nem kapnak reggelit - sebaj majd esznek a suliban. Nincs kikészítve ruha - sebaj mindenki szed magának a fregoliról. Tízórai nincs - itt egy ezres büfére. Mindenki elkészül ahogy és amikorra tud, a gyerekek sürgetve, nógatva, mindenki a maga kávéjának a kovácsa. Ebbe belefér a kiskosztüm és a nagysmink. De minek.Kapcsolódó cikkek

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés