free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ez a jövő, vegyétek!

Borsa         Címkék: ajánlás, cipő, divat, jövő, kirakat 0 hozzászólás

Kihagyhatalan információk, jövőbelátás és önkritika gyakorlás vár azokra, akik elolvassák Vágó Réka ajánlását az idei, tavaszi-nyári cipőkre vonatkozóan. Segíts magadon!

cipőtrend

Ajánló

Pumps: a magas sarkú, zárt, női cipő nemzetközileg elterjedt angol elnevezése.Flipflop: a lábujj közötti, pántos, lapos talpú papucs elnevezése. (dzsunga)Platform talp: szintén angol kifejezés, a magasított talp elnevezése

Mielőtt cipő divatról beszélnénk, álljon itt a Borsa szerkesztőségének állásfoglalása, miszerint cipőn - ha megvan az igazi - nem spórolunk. Járunk turkálóba, eszünk vajaskenyeret, és ha kell, többet közlekedünk BKV-val is, de cipőn nem spórolunk.

Cipő divatról (és általában kiegészítőkről) ruhák nélkül nem lehet beszélni, ezért gyorsan fussuk át a szezon sziluettjeit és legfontosabb ruhadarabjait, mert ezekhez fogjuk kiválasztani új cipőinket! Szerencsére továbbra is több stílus közül választhatunk, és mivel ez több lábbelit jelenthet a szezonban, a haladó cipő fetisiszták már dörzsölhetik is a tenyerüket.

Vigyázat, szakkifejezések!Újra divatosak a 60-as évek A-vonalú ruhái. Mivel a geometrikus szabásvonalakhoz a geometrikus cipők paszolnak a legjobban, marad a balerina, viszont újra divat lesz a platform szandál és a szépvonalú, kerekorrú pumps. Aztán itt vannak az 50-es évek fazonjára szabott ingek, ruhák, amelyekhez ceruzanadrágot viselünk. Ehhez magassarkú pumpsök, vagy a lapos, fűzős sportcipők illenek a legjobban, viszont a rocker fazon - klasszikus széthordott famerral és pólóval - vászon sportcipővel vagy meztelen lábfejjel, tehát szandállal, papuccsal működik a legstílusosabban.

Nézegess cipőket!

Nem árt az önkritika

Az idei tavaszi-nyári divat legkényesebb pontja a vastagtalpú szandálok megjelenése. Míg a kifutókon mindenkinek jól áll (ne felejtsük el a modellek vékony lábait), addig az üzletek polcairól levéve a nagy többség keservesen csalódik a látványban. Az illúziórombolás elkerülése végett, először is ne vegyük be a divatmagazinok gondolkodás nélkül kiadott trendtippjeit. Ezeket a cipőket a tervezők egy általuk elképzelt ideális lábra tervezik, miközben a szemük előtt lebeg a modell egész sziluettje, öltözéke.Ezeket a szandálokat imádjuk és pompásan is mutatnak a kétméter hosszú, vékonylábú modelleken, de már egy átlagos, még csak nem is vastag lábból is tuskót varázsolnak. Ezek az emelt szandálok kizárólag akkor mutatnak jól, ha vékony a láb, rövid a sort vagy a szoknya, vagy testrefeszül a cicanadrág.

Élet a platform szandálon túl

Nem kell kétségbeesni akkor sem, ha az önkritika gyakorlás után rájövünk, cipős szekrényünkben nincs helye az emelt szandinak. Hiszen itt van a tűsarkú szandál, a saru, a dzsunga (flip-flop) papucs, a pumps, a vászon tornacipő, a tavaszi bőrcsizma, és a balerina cipő, melyeket a fehér, tűzpiros, matrózkék, narancs, óarany, leopárd mintás, pöttyös, csíkos bármilyen árnyalatában megvásárolhatunk.

Balerinacipő élt, él és élni fog!

A dzsunga papucs utáni második legkényelmesebb darab a balerinacipő, amit idén is bátran viselhetünk, bár a tervezők az új szezonnak megfelelően alakítottak rajta. A 2007-es balerinacipő gumírozott, enyhén szögletes orrú - így még jobban hasonlít az igazi balettcipőkre. Hordhatjuk például farmer és háromnegyedes kabát párosításhoz, lenge muszlin ruhákhoz és az új A-vonalú miniruhánkhoz.

[PAGEBREAK]

Minihez, sorthozÚgy lesz igazán stílusos a szerkónk, ha a fent megnevezett ruhadarabokhoz vagy nagyon lapos, vagy nagyon magas sarkú cipőt veszünk fel. Modell alkatúak platform szandálban, átlagos méretekkel rendelkezők pedig szuper magas sarkú slingekben, szandálokban, pumpsökben vonulhatnak. Ezek lehetőleg középvékony sarkúak és kerek vagy kerekített orrúak legyenek. Sietősebb napokon kiválthatjuk a magas sarkút balerinával, vagy lapos, fűzős vászon cipővel.

Örök darabSoha ne legyünk restek elővennni a jó öreg gumi dzsunga papucsot, más néven flip-flopot, amit lényegében, a hétköznapi viselet józan határain belül bárhol, bármikor felvehetünk! A selyemvirággal díszítettek kora lejárt, csak a legyszerűbbet, de a legütősebb színűt vegyük meg.

Nem árt tudniAlaposan vegyük szemre tükörképünket akkor is, ha kiegészítőt, táskát választunk. Még mindig mehet a több kiegészítő, de már nem illik halmozni őket, ugyanis a "kevés, de jól megválasztott darab" felé halad a divat. Ha táskát választunk, legyünk végletesek - az átmeneti méreteket tartogassuk máskorra -, vagy nagyon nagy kézitáskát vegyünk vagy aprócska retikült válasszunk. A színe, mintája legyen vagy a cipőnkével megegyező, vagy használjunk színkontrasztokat (haladóknak e témában ajánlott olvasmány Johannes Itten: Színtan könyve), például sárga cipő kék táskával, vagy leopárd mintás cipő piros táskával.

Az idei tavaszi-nyári divatból akármit is teszünk magunkévá, egy dolgot mindig szem előtt kell tartani, akár konszolidáltan, akár végletesen öltözködünk: ahhoz, hogy jól válasszunk, ismerni kell magunkat és akkor már csak egy feladatunk marad, hogy jól is érezzük magunkat a ruháinkban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés