free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Készülj a fogyásra

Borsa         Címkék: fogyás, kilók, küzdelem, tavasz, tippek 0 hozzászólás

Tavasszal teljesen megbolondulunk és mindent megteszünk, hogy eltüntessük a téli hónapok alatt felszedett kilókat. Esélylatolgatás és ismeretterjesztés, azaz, amit a konditermekről tudni érdemes.

Érdekességek

Ajánló

A vizsgált termek:A1 WellnessGold’s GymGilda Max III.Ideál - női mozgásstúdióAstori Fitness1968. február 24-én rendezték meg Magyarországon az első fekvenyomó versenyt és testépítő bemutatót a Jégcsarnokban. Az első Testépítő Magyar Bajnokságot két és fél évvel később, 1970 novemberében tartották.

A téli hónapokban felszedett plusz kilók a tavasz közeledtével elviselhetetlenné válnak. Különböző módszerekkel igyekszünk "strand-képessé" tenni magunkat. Előkerülnek a bicajok, a túrabakancsok, a rég elfeledett hullahopp karikák is, de vannak, akik célirányosabban küzdenek a kilók ellen. Ők konditerembe járnak. Vannak rutinos, kevésbé rutinos és teljesen kezdő konditermi felhasználók, de elmondható, hogy utóbbiaknál sokszor az első látogatás alkalmával dől el, hogy az edzésnek ezt a módját választják, vagy teljesen kiiktatják életükből az ilyen termeket. Mivel mozogni muszáj, s hogy kifogásokból se legyen sok, górcső alá vettünk néhány termet. Utánunk a vízözön.

A sziget a múlté, jöhet Óbuda

Először az A1-be mentem be, ahol kedvesen fogadtak, útbaigazítottak. A terembe belépve már éreztem, hogy ez a hely tökéletes arra, hogy eltűnjek a világ szeme elől, ugyanis a kutya sem figyelt rám. Ez nekem - mint elsőbálozó konditermi felhasználónak - az első lépéseknél gondot okozott, de mivel erőteljesen fókuszáltam a masinákon lévő matricákra és a körülöttem lévőkre, megtudtam, mit hogyan kell tennem ahhoz, hogy elkezdjek edzeni. A bérlet, illetve napijegy árakban benne foglaltatik - így teljesen elfogadható - a törülköző, a tusfürdő, a háromféle szauna és a jacuzzi használata is. Ha nincs kedved a konditeremhez többféle tornaórát is kipróbálhatsz: gerincgimnasztika, kismama torna, jóga, spinning, kondi, alakformáló, step. Bár én még csak kívülről, az üvegen keresztül vettem részt ilyenen, de barátnőim esküsznek rá. Az sem gond, ha gyerekkel mész, jópofa játékokkal felszerelt gyermekmegőrzőben szórakoztatják a kicsiket, de ha ez valamiért nem jönne be nekik, vidd el őket gyerektornára. Az is van.Izzadtságszag nélkül

Néhány nap múlva megint embernek éreztem magamat, úgyhogy az Astoria Fitness felé vettem az irányt, ami 15 éves múlttal és nagy pörgéssel bír. Az, hogy itt nem a legmodernebb gépekkel találod szembe magadat nem lehet kifogás a zsírpárnák ellen, ezeken is tökéletesen lehet edzeni. Én még az egyetemi éveim alatt kezdtem el a csoporttársaimmal ide járni - mindez persze már a múltté.Az viszont nem, hogy akkor is, és most is az egyetemisták és a közeli cégek dolgozóinak mekkájaként működik. Mivel a hely kisebb mint az általános konditermek mérete - már ha van ilyen -, sokkal inkább szembetűnik a férfiak részéről a női test mozgás közbeni tanulmányozása. Viszont a profin megoldott szellőzésnek köszönhetően nincs izzadtságszag. Az emberi és barátságos kiszolgálás mellett alacsony árakkal, szimpatikus edzőkkel és a kis helynek köszönhetően közvetlenebb légkörrel találkoztam.

Holisztikusan is formában

Az Ideál Női mozgásstúdióban kizárólag a csajoké a terep, és mivel tisztában vagyunk a gátlásosság erejével, sokaknak bizonyára hívószó a hímek kizárása. Ezen a helyen igazán furcsa elnevezésű mozgásformákkal találkoztam, de még mielőtt rátérnék erre, egy sehol máshol nem tapasztalt, kötelező érvénnyel bíró házi szabályról kell szólnom. Az edzés ideje maximum egy óra - felirattal adták tudtomra, hogy itt nincs lazsálás és trécselés, csak célirányos edzés, amit egyébként úgy állítanak össze, hogy tényleg hatvan perc legyen. Érdekes mozgásformákkal találkoztam itt, és bár a szórólapon megpróbálták egyértelművé tenni, hogy mit takar a hollisztikus(sic!) mozgásforma elnevezés, elképzelni sem tudtam, hogy az egyik pillanatban még napköszöntésben vagyok, a következőben pedig már tae-kwan-do-t nyomok egy-két jazz tánclépéssel fűszerezve. Mindeközben persze fejlődik a személyiségem is.Elég hamar kiderült, hogy ez nem az én világom, de tökéletesen elfogadom, hogy van, akit mindez feltölt és nem utolsó sorban, megmozgat. Az öt megvizsgált terem közül ez az egyetlen, ahol a bérletárban a személyi edző által elkészített edzésterv is benne foglaltatik, viszont az öltözpici - de legalább nem szöszölsz annyit.

[PAGEBREAK]Menőzés és digitális fizetés Bezzeg a Gold's Gymben. Itt csak azzal eltölthetsz minimum egy fél órát, hogy megfigyeled milyen digitális érdekességeket használnak a beléptetéshez, a szekrény kinyitásához és ki tudja még mihez. Persze itt is van mindenféle tornaóra meg remek szerkezet, amivel tökéletesítheted az alakodat, de ez a hely leginkább a klubtagoknak van. Kósza vándoroknak, mint én, ez csak egy szokásos terem, de aki klubtag, az már más színben látja ezt a világot.
A kétszintes monstrum termei között kicsit elveszettnek éreztem magam, a körülöttem lévők viszont otthonosan mozogtak. Azt is megtudtam, hogy a digitális karszalaggal a büfét is használhatom, persze csak a rajta található, előre kifizetett összeg erejéig.Lehet bármennyi digitális kütyü, nekem a pezsgőfürdő tetszett a legjobban. Talán nem kell részletezni, milyen érzés egy bevásárlóközpont tetőteraszán, kimerítő edzés után, a forró vízbe merülve lazulni.

Ha nem tudsz aludni

Utolsó állomásként az éjfélkor is nyitvatartó Gilda Max III-ba mentem. Ennek a teremnek ez a fő vonzereje, ugyanis ilyen idő tájt nem kell verekedni a gépekért, még az ellipszis-trénerért sem. A rutinos edzőterembe járóknak valószínűleg minden igényét kielégítik a különböző masinák, de én kezdőként, éjszakai személyi edző hiányában, csak a gépekre ragasztott útmutató matricák alapján boldogulhattam.

Az "éjszakai műszak"- nak köszönhetően csak pár srác edzett, szerencsére, ügyet sem vetettek a bénázásomra. Másfél óra elteltével, az ürességtől kongó öltözőben kényelmesen készülődtem a szaunázásra, ami jár a napijegyhez, ám az infráért már külön kellett fizetni.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés