free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Minibútorok pezsgődugóból

Borsa         Címkék: dugó, minibútor, parafa, pezsgős, verseny 0 hozzászólás

A kötelező vacsorák alatti hajtogatás, tépegetés, parafadugó formázás sokunk számára ismerős. Azt viszont kevesen tudhatják, hogy évente megrendezik a dugóból készült miniatűr székek versenyét.

Ki gondolta volna, hogy nem csak a magyar családapák hajtogatnak széket a pezsgődugót körülvevő drótból és fémpapírból, unalmas szülinapi vacsorák után! A Design Within Reach online magazin évente megrendezi a dugóból készült miniatűr székek versenyét. A világ minden tájáról érkező művészeknek csupán egyetlen követelménynek kell megfeleleniük: alapanyagként csak a pezsgősüvegen található anyagokat használhatják fel. Az alkotások elbírálásánál a kivitelezés, kreativitás és dizájn mellett a tartósságot is figyelembe veszik. Az idei nyertes miniszékek akár egy trendi bútorbolt kirakatában is álldogálhatnának, ha nem lennének ilyen aprók. Kedvencünk a rendkívül kényelmesnek tűnő tojásfotel, és a pihekönnyű napozóágy. Nézd meg a legjobb alkotásokat itt

NeobarokkSzupertrendi extrém lakberendezés, vagy giccses szemét a fröccsöntött neobarokk? A válasz nyilván ízlés dolga, a középkori díszítőelemek műanyagba ültetett változata azonban sokkolóan hat bármilyen lakásban, vagy irodában. A cirádás képkeretek, pink gumival bevont antik bútordarabok és a bizarr szertartások hangulatát idéző gyertyák és dísztárgyak mindenesetre ellepték a boltok polcait - már Budapesten is.

Akár szimpatikus is lehetne a mindent elárasztó, olasz minimalizmussal radikálisan szembehelyezkedő, gazdagon díszített stílus, de a harsány színek és csillogó műanyag durván megcsavarja a több száz éves hagyományokból merítő bútordarabokat. Otthonra csak legbátrabb olvasóinknak ajánljuk, vagy ajándéknak javasoljuk a kollekció darabjait egy, a Korda-villában rendezett Varnus Xavér orgonakoncert tiszteletjegy kíséretében.

Mostanára nyilván kiderült: a szupertrendinek szánt irányzat szerintünk beteges kissé, erős ellenérzéseink pedig az 1600-as években virágkorát élt, tobzódó művészeti stílus és az olcsó műanyag keresztezése láttán spontán fakadnak. Persze azért tudunk olyan enteriőrt mondani, ahová simán illeszkedik a fröccsöntött neobarokk.

Fodrászatok, kozmetikák, hajrá!Fodrászatok, kozmetikák, üzlethelyiségek dísze lehet a prémes tangába öltöztetett pufók angyalka, vagy a színes műanyag kövekből épített kristálycsillár utánzat.

Perverz örömet éreznénk, ha viszontlátnánk a képeken bemutatott tárgyakat pesti bérlakásokban vagy vállalkozó stílusban épített domborablakos családi házakban. A baj csak az, hogy egy barátunk sem vállal be ilyesmit otthonra. Ha ismerősöd bátrabb nálunk, vagy Te magad szereted az extrém cuccokat, küldj fotókat, a legjobbakat közöljük!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés