![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Mozzarella mangóvalCímkék: előétel, mangó, mozarella, szokatlan, tipp 0 hozzászólásA mozzarella paradicsommal már unalmas. Viszont mivel ez a sajt finom és tökéletes arra, hogy egy rafinált étel alapja legyen, együk inkább mangóval. Még odébb lesz, hogy megunjuk. A rafinériát nem a különleges hozzávalók rejtik, hanem a szokatlan párosítás és a vékony szeletelés. Menütől függően lehet ez a fogás előétel, desszert, de beszélgetés mellé csipegetnivaló is. ![]() A jó mangó Anyukám megtanított dinnyét venni, de mangót nem. Sok próbálgatás után végül arra jöttem rá, hogy mindig az ép, ragyogóan sárga, illatos darabokat kell kiválasztani. A gyümölcs héját vékonyan lehámozom, és lapos felével párhuzamosan, a lehető legvékonyabb szeletekre vágom. Végül a maradék gyümölcshúst is lefejtem a magról. Jó tanács: ha nem közvetlenül evés előtt vágom fel a mangót, pár csepp citromlével átdörzsölöm mindkét oldalát. A mozzarella levét leöntöm és vékony szeletekre vágom, amihez csak egy éles kés szükségeltetik. Megjegyzés: sokféle mozzarellát lehet kapni, de tapasztalataim szerint az előre szeletelt és a kimért csak utánzatai a zacskós változatnak. Ezzel a pár mozdulattal már túl is jutottam az előkészítés és a "főzés" műveleteken, most jön a tálalás. A mangó és mozzarella karikákból rajzolhatunk koszorút, de gyárthatunk falatkákat is a tányérra. Legutóbb csak bevagdostam a sajtot és legyezőszerűen beleállítottam a gyümölcsszeleteket. Húsimádók vékonyra szeletelt, érett sonkával bővíthetik a mangó és a mozzarella kombinációját. Még fényűzőbb.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |