free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tejhabverés otthon

Borsa         Címkék: módszer, népszerű, ötlet, tanács, tejhab 2 hozzászólás

A tejhab népszerű és szeretjük is, ám otthoni elkészítésre csak igazán türelmeseknek ajánljuk. Az ötlet nagyon szép, de inkább mással nyűgözzük le barátainkat.

Gondoltam, hogyha már ilyen népszerű és szeretjük, akkor miért ne csinálhatnék itthon is tejeskávéhoz, kakaóhoz, forró csokihoz vagy éppen karamellás tejhez tejhabot. Az ötlet remek volt, viszont amíg rájöttem a barátokat lenyűgöző tejhab készítés technikájára, megszaporodtak ősz hajszálaim - ugyanis jelenleg még nem rendelkezem tejhabosító szerkezettel.
Köszi a tanácsokat

Megpróbáltatásaim azzal kezdődtek, hogy nincs olyan kávéfőzöm, amelyen lenne gőzcsap, sőt, semmilyen tejhab készítő szerkentyűm nem volt. Jöttek rögtön a baráti ötletek: cumisüvegben, ha befogom a cumi tetejét, fel tudom rázni a tejet, vagy alkalmas erre egy shaker is. Sem cumisüveg, sem shaker nem volt a közelemben, de akadt egy félliteres befőttesüveg fedővel. Ráztam, ráztam, ráztam, már izomlázam volt, de tejhab nem lett belőle. Én elhiszem, hogy így is lehet tejhabot gyártani, de a technikája nyilván ugyanolyan hétpecsétes titok, mint annak a piskótának a receptje, amelyik nem esik össze.

Tudtam, lehet kapni kis motoros habverőt, így egy nagy tálban megpróbáltam nagy habverővel tejhabot készíteni. Már eléggé fájt a karom, mikor úgy látszott, a tej végre habosodni kezd, de amikor abbahagytam a buborékok elszálltak. Megpróbáltam ugyanezt cukros tejjel, de csak annyi változás történt, hogy a kifröccsenő tej most már ragadt is, ám egyáltalán nem akart tartós habformát ölteni.

A pici motoros

Nem volt más hátra, vettem egy pici, motoros habverőt. Bögrényi langyos tejből elég korrekt tejhabot gyártott és nem kellett mást tenni, csak lógatni és tartani. Kényelmes eljárás volt. Idegességet csak az okozott, hogy ha figyelmetlenül kapcsoltam be vagy ki a szerkezetet, telefröcskölte a konyhát. A tejhabos kávé előtt takaríthattam és mire elkészültem, a hab összeesett. Tovább keresgéltem az ideális tejhabverőt.

Hálós pumpa

Találtam is egy finom hálóval ellátott, műanyag pumpát. A használati utasítás memorizálása után félig öntöttem egy keskeny szájú poharat tejjel, majd lelkesen pumpálni kezdtem. Mókás volt, nem is fárasztott és már előre örültem az eredménynek. Tudtam, most megtaláltam a legtökéletesebb tejhab készítőt. Részben lett csak igazam, ugyanis amint felemeltem a pumpát, a félig felhabosodott tej kifutott a pohárból, én pedig meglehetősen morcosan itattam fel a mosogatószivaccsal.

Ezután pár hétig szüneteltettem a tejhabgyártást, majd egy reggel újult erővel ismét nekiláttam. Ötödéig öntöttem a poharat tejjel, majd pumpáltam, kiemeltem, visszatettem, pumpáltam. Pont négyszer. A végeredmény tökéletes volt, a pasim örült, hogy ágyba kapta a tejhabos kávét.

Rákattanva

Most egy újabb szerkezettel kacérkodom. Ugyanazon az elven működik, mint a pumpa, viszont nem kell pohárral vacakolni, hanem egy üvegkancsóban kell mozgatni a dugattyút. Szép és azt már tudom, hogy működési elve alapján igen jó lehet, de drágának találom. Azon morfondírozom, hogy megszerettem e a tejhabverést annyira, hogy több ezer forintot költsek egy szerkentyűre.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés