free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

        Címkék: Nincs címke megadva 0 hozzászólás

Tudjuk, hogy tévézni nem menő, és mi sem arra szeretnénk buzdítani benneteket, hogy minél többet tévézzetek. Viszont, ha már ott ültök előtte, legalább értékes alkotásokat nézzetek. Szerintük ezeket.

Előre leszögezzük, hogy előnyben részesítjük a spanyol, a francia, az állatos, a dokumentum-, valamint az utazós filmeket, és simán jegyzetelünk a főzős műsorok közben. Mindennek ellenére megpróbálunk átfogó képet adni arról, milyen érdemi műsorokat lehet látni a héten, szerintünk.

Csütörtök

Sikerül végre rábeszélni a barátodat, hogy ne egy pláza-filmre üljetek be, és inkább egy Művész mozi felé veszitek az irányt. Kicsit cikinek érzed, hogy a Tarkovszkij terem névadójáról csak annyit tudsz, hogy orosz rendező, de a filmjeiről gőzöd sincs. Biztos nem sokan szoronganak emiatt, de aki mégis, az most csökkentheti egy kicsit műveltségbeli hiányosságait, ráadásul mindezt egy igazán klassz filmnek köszönhetően. Az 1983-as Nosztalgia már csak azért is kiváló alapanyag a tudásbővítésre, mert az önéletrajzi elemeknek hála, a rendezőről is megtudhatunk egyet s mást. (DUNA TV: április 5. Csütörtök, 22:35 - Nosztalgia)

Péntek

Mindig gyanús, legalább is meglepő, ha valaki nem szereti a rajzfilmeket. Tény, hogy felnőtt fejjel már nem fekszünk egész nap a tévé előtt és nézzük végig válogatás nélkül az összes animációs filmet, de az nem kérdés, hogy az igényes rajzfilmeket nem csak a gyerekek szeretik. Sok esetben pedig nem is nekik készítik. Fogjunk egy klasszikust, A rút kiskacsát és csináljunk úgy, mintha csak a gyerekünk kedvére akarnánk tenni azzal, hogy végigüljük vele. Pedig nincs másról szó, mint hogy amíg ő a tanulás mellett szórakozik, mi is jól mulatunk. (MINIMAX: április 6. Péntek, 12:30 és 19:35, A rút kiskacsa és Én)

Hétvége

Hétvégén, amikor otthon teszel-veszel, szinte fel sem tűnik, hogy mennyi olyan tárgyat használsz - például a takarításhoz -, amelyekről azt sem tudod, hogy hogyan készülnek. Ha érdekel és kíváncsi vagy, érdemes egy órát áldoznod arra, hogy megtudd például azt, hogyan készül a cellux vagy a hallókészülék. A tárgyak tárháza kifogyhatatlan, mindig akad valami, amin érdemes filózni. (DISCOVERY: április 7. Szombat, 17:00 – Hogyan készült?)

Ha már semmi nem jött össze szombat estére, akkor extra gáznak tűnik, hogy egy romantikus film előtt üssük agyon az időt. A Félix és Rose viszont idétlen címe ellenére is olyan film, amit nem érdemes kihagynunk. Jean Reno sem utolsó a neurotikus szakács szerepében, de Juliette Binoche műnőciként külön megér egy misét. Szerencsére nem a szokványos, előre kiszámítható sztorit kapjuk, bár némi sablonosság azért visszaköszön a történetben. Két ember, akinek az élete a teljes kudarc felé közeledik, egymásba ütköznek, és ez letéríti őket eddigi pályájukról. (M1: április 7. Szombat, 22:35 - Félix és Rose )

A gyerekkori táborozások óta, már csak a legritkább esetben tervezzük a vakációt valamelyik helyi városkába vagy eldugott kis faluba. Fantáziánk utolsó morzsáinak is búcsút mondva szavazunk évről-évre a Balaton partjára, esetleg a Velencei tóra vagy, ha összejön, akkor külföldre. Ne legyünk már ilyen sablonosak, vegyük észre, hogy milyen izgalmas helyen élünk. Vasárnap estére már azt is tudni fogjuk, hogy minek választották a kamalduli remeték a némaságot, és hogy egyáltalán miért is hallgattak évekig. (SPEKTRUM: április 8. Vasárnap, 18:50 – Kalandozás a régiókban)

Utólag már szabhatjuk


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés