free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leggyorsabb kaja

Borsa         Címkék: gyors, kaja, lista, öt 0 hozzászólás

"A most azonnal enni akarok" érzés mindenkinek ismerős. A "most" viszont nem a megpucoltam, felaprítottam és kiolvasztottam után van. Íme az öt leggyorsabban elkészíthető kaja.

Sohasem főztem stopperrel, viszont számtalanszor éreztem, hogy most azonnal enni akarok, különben éhen halok. A következő ételek nem állnák meg a helyüket egyetlen étlapon sem, viszont remek kaják. Éljen a konyhai ámokfutás!

Egy szósz - két kajaMeggyúrni egy kisebb adag kelt tésztát nem túl bonyolult művelet, de ha gyorsan kell főzni, mindig konyhakész tésztát veszek. A pizzaszósszal sem szoktam sokat vacakolni: egy kis paradicsompürét összekeverek finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, és már mehet is a tésztára. Ezután rászórom a feltéteket (kolbász, szalonna, tonhal, hagymakarika, kukorica, paradicsom, paprika, amit éppen a hűtőben találok), majd jöhet a sajt aztán irány a sütő.

Ugyanezt a szószt szoktam a pongyolás virsli mellé is kínálni. A virsli attól lesz pongyolás, hogy a konyhakész leveles tésztát vékony szalagokra vágom, és rátekerem. Ezután szűk húsz perc a sütőben éppen elég. Amíg sül, a paradicsomos szószon kívül csinálok még fokhagymás tejfölt és előveszem a mustárt is.Saláta bármivel

Nyáron és ősszel pillanatok alatt össze lehet dobni egy salátát, de hogy laktatóbb legyen, pirított kenyeret is teszek mellé, még a mozzarellás-paradicsomos salátához is. Ha éhezem, ahhoz sem ragaszkodom, hogy a cézár-salátában legyen csirkehús, bőven elég a jégsaláta, kenyérrel, sajttal és fokhagymás tejföllel.Egy tonhalkonzervvel, néhány salátalevéllel, paradicsommal és egy kis sajttal már fél lábbal a mennyországban vagyok, mert nem csak finomat, de egészségeset is eszem. A salátaöntetet sem szoktam túlbonyolítani: olívaolaj és balzsamecet, majd a fűszerek: bazsalikom, fokhagyma, mustár, éppen amilyen kedvem van.

Tészta vagy rizs

Nem tudom, hogy a tésztát vagy rizst lehet-e gyorsabban megfőzni, de az tuti, hogy utóbbi húsz perc alatt kész. Míg puhul, megpárolok egy kis sóval, borssal, kakukkfűvel megfűszerezett kisebb csirkemellet és ha a hűtőből előkerül egy darabka sajt is, akkor azt lereszelve rászórom a forró rizsre. Persze a reszelt sajt mehet tésztára is.

Nagy kedvencem a füstölt sajtos-tejfölös tészta, de amíg a tészta megfő, simán el lehet készíteni hagymából, sűrített paradicsomból, fokhagymából és bazsalikomból egy mártást is. Mostanság rákaptam a genovai pestora. Tartok is a hűtőben egy nagyobb üveggel, de nem csak tésztára szoktam tenni, hanem párolt húsra is.Sült hús és zöldség

Tipikus hétköznap esti, "egész nap nem ettem" vacsora. A közértben hazafelé felkapok egy csirkemell-filét, meg egy zacskó mélyhűtött vegyeszöldséget, bármilyet. Hazaérek, leveszem a kabátomat és iszom egy pohár vizet, azzal most már elleszek, míg elkészül a kaja.

Fogom a kistepsit, löttyintek bele egy kis olajat. A szemetes fölött megpucolok egy nagy hagymát - az van otthon majdnem mindig -, és a kezemből karikázom a tepsibe. Ráfektetem a húst, amit megsózok, borsozok és rászórok még néhány fűszert, leginkább vaktában. A zacskóból ráborítom a zöldségeket a csirkedomborulatra, lehetőleg egyenletesen. Megint sózok, aláöntök fél pohár vizet, lefeledem alufóliával és betolom az addigra már nagyon előmelegített sütőbe. A rizs pont annyi idő alatt - mintegy huszonöt perc - fő meg, míg átpuhul a hús. Ezalatt pont le lehet vinni a szemetet és elindítani egy mosást. A sütés végén leveszem a fóliát, félrekotrom a zöldségeket és pirosra pirítom a húst. Kész, ehetünk.

Búfelejtő omlettTulajdonképpen ez a rántotta és a palacsinta törvénytelen utódjáról van szó, amit mindig akkor csinált nekem anyukám, amikor valami bánatom volt. Olyankor zölborsót is párolt hozzá, de simán reszelt sajttal és tejföllel is finom. Sőt, láttam élő embert, aki lekvárral bírta enni ezt a lepényt. Fejenként két tojás, tojásonként egy evőkanál liszt és tejföl kell hozzá. Meg persze egy csipet só. Ha a liszt túl jó, akkor kellhet egy kevés tej is. Az egész tojásokat elhabarom a liszttel és tejföllel, megsózom egy kicsit. Ha túl sűrű, öntök hozzá egy kis tejet is. A megfelelő állag a palacsintatésztánál jóval sűrűbb, lassan folyó. Jó nagy serpenyőben olajat melegítek és közepes lángon személyenként egy lepényt sütök, pont úgy mint a palacsintát.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés