free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 leghasznosabb dolog tévézés közben

Borsa         Címkék: hasznos, lista, öt, ötletek, tévé 0 hozzászólás

Néha órákig tudjuk bámulni a tévét úgy, hogy közben semmi mással nem foglalkozunk, csak agyunk mosásával. Pedig több mindenre fel lehet használni ezt az időt. Íme az öt leghasznosabb.

Néha azon kapjuk magunkat, hogy percek vagy akár órák telnek el úgy, hogy a televíziót bambuljuk. Semmi tevékenység, semmi kommunikáció, csak bambulás. Tudjuk, hogy vannak, akik így kapcsolják ki magukat a rendszerből, nekünk is ismerős...

Viszont amikor feleszmélünk, kellő lelkiismeret-furdalás közepette kötelezzük magunkat a doboz kikapcsolására és a nem elvégzett teendők bepótlására. Tudjuk, hogy mindez nem fordulna elő, ha egy kicsit tudatosabban ülnénk le agyat mosatni, úgyhogy összeszedtük, melyek azok a tevékenységeket, amelyeknek időzítése simán tervezhető tévézés közbenre.

Nézegess képeket!

Közüzemi számlák rendezéseKülönösen humán beállítottságúaknak ajánlott elfoglaltság, ugyanis ők azok, akikre a csekkeken szereplő számok összessége degeneratív hatással van. A dolog lényege, hogy becsapjuk az agyat azzal, hogy egy alapvetően utálatos dolgot semlegesítünk egy kellemes fedőtevékenységgel. A motiváció növelhető önjutalmazással, például az egyes számlacsoportok sikeres rendszerezése utáni szénhidrát-bevitellel.LábfürdőAz emberek többségének a lábáztatás nem szerepel az aktív szókincsében. Büdöslábú, fogatlan vénember képe ugrik be, fürdősapkás mamié, kén-hidrogén (tudományosan: záptojás) szagú lábvíz és kalapácsujjak. A nagy hír az, hogy a lábfürdőzés mint tevékenység, minden korosztály számára adott. Keveset mozogsz, rossz a keringésed és jégcsap a lábad? Lábfürdő. Talpon voltál egész nap? Lábfürdő. Megviseltek a hírek? Lábfürdő. Pók mászik a falon? Lábfürdő. A forró vízbe tégy habfürdőt vagy fürdősót, és fél óra Hawaii.TestmozgásHa az agyadat takarékra állítod, legalább a testeddel kezdj valamit. Ne azért, hogy címlaplány lehess. Ne azért, hogy még nyár előtt megszabadulj a narancsbőrtől és az úszógumitól. Azért is lehet persze, de leginkább azért, hogy jobban bírd a strapát és egészségesebb légy. Ha nehezen veszed rá magad a mozgásra, bérelj futópadot vagy szobabiciklilt, és a kedvenc esti sorozatod alatt nyomj le egy órát. Hasznos egy adott tévéműsorhoz kötni a testmozgást, mert kiiktatod vele a monotonitást, mérni tudod az időd, és rendszert viszel az edzésbe.

Befelé nézésLássuk be, a tévében sugárzott műsorok többsége nem dolgoztatja meg az agyizmokat. De hát az agyban nincsenek is izmok - mondhatnád. Naná, hogy nincsenek, hiszen elsorvadtak a tévénézéstől! Ha beindul a fejedben a képernyővédő, látod, ahogy mozognak a szájak de már nem érted, mi van, akkor indítsd be a saját mozidat. Vedd számba a napodat, tervezd a következőt, tűzz ki rövid- és hosszútávú célokat magad elé.KézimunkaNem a takaró alattira gondolunk, amikor arról fantáziálsz, hogy Brad Pitt és/vagy Angelina Jolie tejszínhabot majszol a testedről, hanem prózaibb dolgokra, mint például kötés, horgolás, makramé, mandalafestés, hajómakett-építés üvegpalackban. A lényeg az lenne, hogy ha van egy rég elfeledett hobbid, valami édes kis kreatív semmiség, ami tökéletes finommozgásokat kíván, akkor az esti film remek idő arra, hogy gyakorold ezt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés