free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb trükk a nyelvtanuláshoz

Borsa         Címkék: hasznos, lista, nyelv, tanulás, trükk 0 hozzászólás

Mivel a magyar sosem lesz világnyelv és a hebegés-habogás is elég ciki, teszteltünk néhány trükköt, amelyek segítségével jobban beépülhet az idegennyelv. Íme az öt legjobb, szerintünk.

Hiába gyűröd magadat, a könyveket és a szótáradat, valahogy mégsem megy gördülékenyen a nyelvtanulás. A szavaknak és szabályoknak még hasznát veheted, de jobban beszélni ezek birtokában sem fogsz majd. Ne parázd túl a dolgot, a megoldás körülötted van. Nem kell más, csak a fantáziád és néhány józan gondolat.

Hasznos szavak

A középiskolában tanult idétlen párbeszédeket felejtsd el! Kezdetleges nyelvtudással nem a csokornyakkendőről, vagy a dugóhúzó szakszerű használatáról fogsz beszélgetnni. Tanulj olyat, aminek hasznát veheted. Gondold át, mire van szükséged, és jöhet a villanyszámla, a távirányító, vagy a határidőnapló.

Gyakorolj magadban!

Bármilyen bénán hangzik, ez a legjobb módszer. Takarítás vagy zuhanyozás közben mindig agyal az ember lánya, s ez jól van így, de nyelvgyakorlás szempontjából jobb, ha mindezt nem magyarul, hanem idegennyelven teszed. Biztosan mókás lesz a kívülállóknak azt hallani, ahogy a dialógusoknak megfelelően elváltoztatott hanggal válaszolsz magadnak, de ne törőjd ezzel, te is nevetnél a másikon... Ennek a módszernek a segítségével gyorsa rájöhetsz arra, ha a legegyszerűbb szavak is problémát okoznak. Ne kedvetlenítsen el, így legalább célirányosan nézhetsz utána a hiányosságoknak.

KépregényekBár sokan vitatják a képregények nyelvezetének színvonalasságát, ha megfelelően kezeled az ott olvasottakat, akkor az adott kultúra egy meghatározó oldalát ismerheted meg. A nyugat-európai gyerekek nagy része ezeken nő fel, a képregényekben található kifejezéseket beillesztik a hétköznapi beszédükbe, tehát abszolút használható a nyelvtanulás szempontjából. Kezdőként külön öröm lesz, hogy nem kell sokat szótáraznod. Irodalmi magaslatokat ugyan ne várj, de jó pár hasznos kifejezést és káromokodás is megtanulhatsz az autentikus képregényekből.

Tanulj a filmekből!

Biztos előfordul, hogy nem moziba mész, hanem csak a tékába ugrassz le. Ha már úgyis a dévédézést választottad, nézd meg eredeti nyelven a filmet úgy, hogy ha a feliratozást is kiválasztod, az is az adott nyelven történjen. Ha kezdő vagy és kifejezetten nyelvtanulási célból kölcsönzöl, nézz olyan filmet, amit már úgyis betéve tudsz, így a sztori nem vonja el a figyelmedet és koncentrálhatsz a nyelvre. Ráadásul a legtöbb filmnek az eredeti verziója a legjobb. Barátkozz külföldiekkel!Nagyobb társasági összejöveteleken koncentrálj az idegenajkúakra, ugyanis már abból rengeteget tanulhatsz, ha anyanyelven történő beszélgetést hallgatsz. Átmeneti bátortalanságodon segíthet az alkohol, de hosszú távon nem túl célravezető a passzív szókincs előhívásában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés