free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legidegenebb gyümölcs

Borsa         Címkék: egzotikus, gyümölcs, ismeretlen, lista, öt 4 hozzászólás

Gondoskodó Borsa munkatárs óriási lelkesedéssel szívében, egzotikus gyümölcsökkel látta el társait. Így született meg az öt legismeretlenebb gyümölcs listája, abc sorrendben.

Tavasszal szervezetünk üvölt a friss zöldségekért, gyümölcsökért. Egy aggódó, ám kreatív Borsa munkatárs azt gondolta, hogy nem a megszokott, hétköznapi termésekkel, hanem a sokkal izgalmasabb, számunkra is ismeretlen gyümölcsökkel tölti fel apadó szervezetünket. Egy dolgos hétköznap délelőtt, izgalommal és várakozással teli szívvel indult a közelben lévő áruház felé.Biztos van, aki a közértekben kapható, aranyárban mért egzotikus gyümölcsök mindegyikét ismeri, néven nevezi, felhasználására javaslatai vannak, de a Borsa tagok nem tartoztak közéjük. A vitaminhiányos időszakra tekintettel kiválasztottuk az öt legismeretlenebb gyümölcsöt és behatóan tanulmányoztuk, de nem lettünk szakértői. Előre elnézést kérünk a rengeteg szóismétlésért, de nem találtunk a gyümölcsre, Borsa szinten is elfogadható szinonimát. Ne keresgéljetek ti sem. Nincs.

Nézegess képeket!

CarambolaFormájára való tekintettel csillaggyümölcs a magyar neve, az irodalom szerint szőröstül-bőröstül ehető. Szeletelésnél a tapintása kifejezetten erotikus érzés, de lehet, hogy ezzel nem mindenki van így. Nem aratott osztatlan sikert, volt akinek a szájából azonnal kifordult, de egreshez hasonló íze általában tetszést aratott. Csak a koktélt hiányolta hozzá mindenki.

MangóEzzel melléfogtunk. Szép is volt, piros is volt, elhoztuk. Nem kellett volna, mert olyan éretlennek bizonyult, hogy a kést nem lehetett benne megmozdítani, pedig nyilvánvaló, hogy a mangó konzisztenciájának ennél jóval puhábbnak kell lennie. Nem tudtuk megkóstolni.

NashiA bolti kiírás szerint nasi, de az mást jelent. Ez a japán körte, amit már Magyarországon is termesztenek. De a kóstolt példány import, ebből nem engedtünk. Olyan, mint a mi körténk csak valahogy zaftosabb, kecsesebb és törékenyebb. Mondom, hogy japán. Fotós kolléga szerint az íze rumos koktélos, és tényleg van ebben valami. Kár, hogy picike. A jóból keveset adnak.

PapayaKörte testű, sütőtök belsejű kis csúfság. Félbevágva rengeteg borsszem nagyságú magja van. A helyes fogyasztási mód a magozás utáni kanalazás. Szerencsés kollegina, aki Kenyában evett legutóbb papayát, azt mondta, hogy az ottani hűtöttel szemben neki ez jobban ízlik.

PomeloA csernobili lime. Bocs. Citrus maxima. A mi példányunk egykiló körüli volt, de gyakori a három- négykilós is. Vastag, szivacsos héját még a grépfruiténál is nehezebb lehámozni, de cserébe kifilézni (copyright: Lajos Mari), azaz a belső fehér bundáját könnyű lehúzni. Ezt mindenképpen meg kell tenni, azzal együtt ugyanis élvezhetetlen. Nélküle viszont szőlős, kesernyés, űditő, frissítő, vitaminos. Nyolcunknak pont elég volt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés