free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legidegenebb gyümölcs

Borsa         Címkék: egzotikus, gyümölcs, ismeretlen, lista, öt 4 hozzászólás

Gondoskodó Borsa munkatárs óriási lelkesedéssel szívében, egzotikus gyümölcsökkel látta el társait. Így született meg az öt legismeretlenebb gyümölcs listája, abc sorrendben.

Tavasszal szervezetünk üvölt a friss zöldségekért, gyümölcsökért. Egy aggódó, ám kreatív Borsa munkatárs azt gondolta, hogy nem a megszokott, hétköznapi termésekkel, hanem a sokkal izgalmasabb, számunkra is ismeretlen gyümölcsökkel tölti fel apadó szervezetünket. Egy dolgos hétköznap délelőtt, izgalommal és várakozással teli szívvel indult a közelben lévő áruház felé.Biztos van, aki a közértekben kapható, aranyárban mért egzotikus gyümölcsök mindegyikét ismeri, néven nevezi, felhasználására javaslatai vannak, de a Borsa tagok nem tartoztak közéjük. A vitaminhiányos időszakra tekintettel kiválasztottuk az öt legismeretlenebb gyümölcsöt és behatóan tanulmányoztuk, de nem lettünk szakértői. Előre elnézést kérünk a rengeteg szóismétlésért, de nem találtunk a gyümölcsre, Borsa szinten is elfogadható szinonimát. Ne keresgéljetek ti sem. Nincs.

Nézegess képeket!

CarambolaFormájára való tekintettel csillaggyümölcs a magyar neve, az irodalom szerint szőröstül-bőröstül ehető. Szeletelésnél a tapintása kifejezetten erotikus érzés, de lehet, hogy ezzel nem mindenki van így. Nem aratott osztatlan sikert, volt akinek a szájából azonnal kifordult, de egreshez hasonló íze általában tetszést aratott. Csak a koktélt hiányolta hozzá mindenki.

MangóEzzel melléfogtunk. Szép is volt, piros is volt, elhoztuk. Nem kellett volna, mert olyan éretlennek bizonyult, hogy a kést nem lehetett benne megmozdítani, pedig nyilvánvaló, hogy a mangó konzisztenciájának ennél jóval puhábbnak kell lennie. Nem tudtuk megkóstolni.

NashiA bolti kiírás szerint nasi, de az mást jelent. Ez a japán körte, amit már Magyarországon is termesztenek. De a kóstolt példány import, ebből nem engedtünk. Olyan, mint a mi körténk csak valahogy zaftosabb, kecsesebb és törékenyebb. Mondom, hogy japán. Fotós kolléga szerint az íze rumos koktélos, és tényleg van ebben valami. Kár, hogy picike. A jóból keveset adnak.

PapayaKörte testű, sütőtök belsejű kis csúfság. Félbevágva rengeteg borsszem nagyságú magja van. A helyes fogyasztási mód a magozás utáni kanalazás. Szerencsés kollegina, aki Kenyában evett legutóbb papayát, azt mondta, hogy az ottani hűtöttel szemben neki ez jobban ízlik.

PomeloA csernobili lime. Bocs. Citrus maxima. A mi példányunk egykiló körüli volt, de gyakori a három- négykilós is. Vastag, szivacsos héját még a grépfruiténál is nehezebb lehámozni, de cserébe kifilézni (copyright: Lajos Mari), azaz a belső fehér bundáját könnyű lehúzni. Ezt mindenképpen meg kell tenni, azzal együtt ugyanis élvezhetetlen. Nélküle viszont szőlős, kesernyés, űditő, frissítő, vitaminos. Nyolcunknak pont elég volt.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés