free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Na, mi van ma?

Borsa         Címkék: józsefattila, költészet, kultúra, születésnap, ünnep 0 hozzászólás

Április 11. József Attila születésnapja, na meg Márai Sándoré, és bár nem miatta jelölték ki ezt a dátumot a Költészet Napjának, róla se feledkezzünk meg. Vegyük a fáradtságot.

A Költészet Napját középiskolában még rendszeresen ünnepeltük, felnőtté válásunk során azonban egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítunk ennek a napnak. Pedig verset olvasni jó. Csak hozzáállás kérdése, hogy vesszük-e a fáradtságot és azt a tíz percet, hogy elolvassunk egy költeményt. Vegyük.

Tőlük olvass!József Attila ma lenne 102 éves és természetesen meg lehet ünnepelni a magyar lírát kerületi versmondó versenyekkel, fehéringes kisiskolásokkal, de az ilyen programoktól senkinek nem lesz nagyobb a versolvasási kedve. Már persze, ha ez a cél. Szerintünk jó verset olvasni, és ajánljuk mindenkinek: Jónás Tamást, Tóth Krisztinát, Kukorellyt, Nádasdyt, Parti Nagyot. Meg persze Radnótit, Babitsot, Weörest, József Attilát. Meg külföldieket és más kortársakat, klasszikusokat, egyköteteseket, befutottakat, alsó polcon bujkálókat, könnyen rímelőket és szavakkal megküzdőket.Az alábbi ajánlóba budapesti programokat írtunk és nem azért, mert úgy gondoljuk, hogy Magyarország lakosságának nagyobb hányada él a fővárosban, hanem mert hosszas keresgélés után sem akadtunk igazán érdekes vidéki programra.

Az Új Színházban 19 órától a színház stúdiósai kortárs költők verseivel ünnepelnek. www.ujszinhaz.huKaláka. Az örök és kihagyhatatlan. Költészet napi koncertjükön természetesen József Attila versei lesznek a középpontban. Vendég muzsikust is hívtak, Szokolai Dongó Balázst. XII. kerületi Művelődési Központ 19 óra. www.kaláka.huA Radnóti Színházban, Radnóti. Bálint András az alig egy hónapja bemutatott darabban közös gondolkodásra, elmélyülésre hívja nézőket. 19 óra. www.radnotiszinhaz.huA Szépírók Társaságának találkozó sorozata. Késelés villával. A beszélgetésben részt vesz Lator László, Parti Nagy Lajos, Várady Szabolcs, Kántor Péter. www.nyitottmuhely.hu

Borsának legkedvesebb: Ma este a Gödör Klubban Érdes anyanyelvünk címmel a József Attila Kör szervezésében a költészet árnyoldaláról, a lírában megjelenő szlengről és trágárságról lesz szó. Ott lesz sok költő és popzenész. www.godorklub.huLÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés