free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A Taxi kifújt

Kucsera Éva         Címkék: 4, ajánló, besson, film, taxi 0 hozzászólás

Luc Besson eddigi filmjei alapján egyértelműen hihettük azt, hogy a Taxi 4 is jó lesz. Bedőltünk neki; ami háromszor nem sikerült, miért sikerülne negyedszerre. A taxi-folyamnak vége.

Szeretjük Luc Bessont, és azért, mert olyan filmeket írt és rendezett, mint a Leon, a profi, A nagy kékség vagy legutóbb az Arthur és a villangók, simán bevesszük, hogy az ő ötlete alapján készült Taxi 4 is jó lesz. A Taxi 4 újabb és remélhetőleg végső bizonyíték arra, hogy nem érdemes tovább folytatni a száguldó taxis és a totálisan idióta rendőrkapitányság szerencsétlenkedését. Sőt, már régen abba kellett volna hagyni. Igaz, óriási csapás lesz a filmművészetnek, ha a nagyszerű rendező - Gérald Krawczyk - nagyjátékfilmekben nem fog kézigránátokkal zsonglőrködni, de valahogyan majd csak kibírjuk. Ha mégsem, akkor közkívánatra rendez egy filmet, amelynek ő lesz a főszereplője és őrült zsoldost fog alakítani.

Sötét erők

Cissé jól focizikA Taxi 4-ben mindenesetre megtartotta a főpróbát. Akárcsak Djibril Cissé, aki híres focistaként híres focistát alakít. Fanatikus rajongói nyilván azonnal felismerték, de nekem, focipálya és mez nélkül tippem sem volt. Az egészben az a legborzasztóbb, hogy színészi alakítása egy szinten volt a többiekével. Félreértés ne essen, Cissé jó focista, viszont csapnivaló színész.

Mindenki túljátszotta szerepét. Az eddig sem százas felügyelő (Bernard Farcy) elvesztette maradék eszét is és alulmúlta Lütyő felügyelőt. Égő fejkötés, bűnözőktől vett informatikai leckék és hasonlók. Annyira sok jelenet jutott neki, hogy a fehér taxi átváltoztatására és száguldására csupán néhány másodperc jutott, viszont abba is belecsúszott egy "itt a rendszám, hol a rendszám" baki. Daniel Morales (Samy Naceri) mindössze csak kétszer nyomta tövig a gázt, helyette apává vedlett és bébiszittert játszott.Melírozott hajakA film akkor érte el mélypontját, amikor megláttam, Daniel-nek és a fiának ugyanolyan csíkot melíroztak a hajába. Emilien (Frédéric Diefenthal) szintén aggódó apa lett, de megmaradt pancser nyomozónak, aki csak hajszínéről ismeri fel a feleségét és képes szabadon engedni egy hihetetlenül veszélyes bűnözőt. Mert persze ki másnak is kellene vigyáznia a Hannibal Lecter-hez hasonlóan fogva tartott tolvajra, mint az ügyefogyott marseille-i rendőrőrsnek.

Rossz filmek után általában a színészeken és a rendezőn csattan az ostor, de igazságtalan lenne kihagyni a forgatókönyvírót, Luc Bessont, akinek életrajzában egyre nagyobb és egyre sötétebb folt a Taxi-folyam. Egyes források szerint csak az ötletet adta, mások viszont őt jelölik forgatókönyvírónak. Ez a lényegen nem változtat: a Taxi 4 botrányosan gyenge film, kár volt leforgatni és halálosan biztos, hogy nem kell folytatni. A Taxi kifújt.

 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés