free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kitűződivat

Borsa         Címkék: divat, kínálat, kitűző, kreatív, tárgy 0 hozzászólás

Manapság megint divat a kitűző, ám a menő jelvények mellett akadnak olyanok is, amelyek szívlapáttal csapják agyon a műfajban megjelent kreatív vonalat. Ízlés csiszolás és stílusérzék javítás.

A 80-as évek jelvényein együttesnevek és borzalmas minőségű fotók, vagy viccesnek szánt üzenetek díszelegtek. Az új évezredben azonban megváltoztak a fogyasztói szokások. Már senki sem égeti magát azzal, hogy ondolált hajú fiúk fényképeit hordja a szíve fölött, hiszen ma már menő dizájnerek, és underground graffitisek rajzait viselhetik.

Nézegess kitűzőket!

Ma az egyéniség kifejezése divatos, nem a rajongás. Saját playlistet, saját zenét, saját videót és saját blogot írunk, miközben saját dizájnunkat nyomatjuk 2.0-ás kitűzőkre, például a prickie.com weboldalán. Galéria és bolt egyben ez a kitűzőgyűjtemény, ahol három dollárért egyedi jelvényeket vehetsz, miközben fiatal dizájnereket is támogathatsz. A jelvényminták ugyanis sajátos portfólióként is értelmezhetők, a tervezőket az egész világon ismertté teheti egy-egy jól sikerült darab.

Akikre büszkék vagyunk

"Este MSN?" - hív meg egy kiadós csetelésre a Wasárnapi Művészpiacon (WAMP) a Pindustry jelvénye. A hazai cég friss, egyedi kitűzőivel próbálja meg felrázni a tömegcuccokhoz és külföldi koppintásokhoz szokott vásárlókat. A kommunista búzakalászos-vöröscsillagos retrocímert, a gyermek fogászatról ismert meggy-ikont, és a globális street/urban art jelvényeket egyelőre csak offline, veheted meg hétvégenként, de készül már a Pindustry online boltja is.

Retró hangulat

Retró jelvények

Budapest igazán különleges hely, és most nem a belvárosi parkolótársaságok garázdálkodásaira gondolunk. A pártállami múltra nosztalgiával építő pesti retró egyik fellegvára a Szupernova, ahol fiatal magyar divattervezők egyedi kitűzőit is megveheted. Azt mondtuk senkit sem érdekelnek a nyolcvanas évek fiúzenekarai? Hazudtunk. Az üzletben hatalmas készletet halmoztak fel régi Nena, Wham, Pet Shop Boys és Limahl (!) jelvényekből. Számítógép-addiktoknak van billentyű kitűző, meg persze a japán manga vonal is erősen reprezentált a felhozatalban. Igazán trendi tinik halálfejes tamagocsit hordanak közvetlenül Matt Bianco és a "Shift" gomb között.

Szívlapáttal az ízlésnekKülönös örömünkre szolgál, hogy a vadiúj trend minőségi magaslatai mellett a mélységeket is bemutathatjuk, a Repülő Tehén designtárgy üzletlánc kínálatában ugyanis igazi trash, azaz vérgagyi változatban találtunk kvázi-dizájner kitűzőket. A fehér alapon fekete "I love beer/boys/girls/satan", a pártszórólapról másolt békegalamb, vagy a zöld marihuánalevél szívlapáttal csapják agyon a műfajban megjelent kreatív vonalat, viszont alkalmasak arra, hogy profitot varázsoljanak a vásárlók nettó igénytelenségére alapozva. Az a jó a 21. században, hogy az újdonságok egyszerre jelennek meg a koppintott gagyival, így fejlődhet a stílusérzék, csiszolódhat az ízlés. A Borsa trendszpotterei sasszemmel vadásszák a búza közé keveredett pelyvát, szóval csak óvatosan!Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés