free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ásó, kapa és jakuzzi

Borsa         Címkék: beszámoló, húsvét, kertészeti, kiállítás, tárgy 0 hozzászólás

Egy ideje már gondolkodunk ezen, de még mindig nem értjük, hogy Béres Alexandra életmód tanácsai, valamint a gerinctornáztató, vitalitásnövelő készletek pavilonja, mit keres egy kertészeti kiállításon.

Csalódottan távoztunk a húsvétra időzített Garden Expo kertészeti kiállítás és vásárról, pedig az öntözőkannák, ásók és gereblyék világa színes és izgalmas is lehet. A szakma szezonnyitó rendezvényén ez valamiért titokban maradt: jakuzzi kádak, antiallergén növények, bioédességek és életnagyságú traktorok riasztották a látogatókat, aztán színpadra perdült Béres Alexandra, hogy javaslatot tegyen életmódunk megváltoztatására. Na, ekkor indultunk tovább.

Nézegess képeket!

Holisztikus kiállításAlapvetően semmi bajunk a férfias izomzattal és reformkonyha-vállalkozással rendelkező nőkkel. Alexandra feltűnése azonban megerősített abban: a magyar kertészeti vásár nem kertbarátoknak, hanem bioszalámi-fogyasztó háziasszonyoknak és a kertben pezsgőfürdőt és csúszdarendszerrel felszerelt játszóteret elhelyező dúsgazdag vállalkozóknak szól. Amikor megláttuk a "fekvő napsugárszaunák és gerinctornáztató, vitalitásnövelő készletek" pavilonját, végképp elvesztettük a fonalat. Kerti vásárban vagyunk, vagy az Édesvíz kiadó holisztikus sámántalálkozóján? - kérdeztük egymást, majd mentő ötletünk támadt: gyűjtsünk inkább az internetről kerti cuccokat. Íme, 2007 tavaszának kerti újdonságai.

Vödröt a csizmához!

A magyar piacot három-négy mammutcég uralja. Minden kertészeti boltban, vagy raktáráruházban ők vannak jelen, pedig a kerti eszközök világa színes és vidám, még ha ez itthonról nem is látszik annyira világosan. A szivárvány minden színében megveheted például a TubTrugs bivalyerős, de rugalmas kerti vödreit. Ideális ültetéshez, kocsimosáshoz, még a macska is jól érzi magát benne, ha kibéleljük egy puha takaróval. Külföldi boltokban együtt árulják őket a Crocks gumiszandálokkal: kedvedre választhatsz színben összeillő gumicsizmát és vödröt a tavaszi veteményezéshez!

Okos, nagyon okos

McGyverek, figyelem!

Persze a kerti munkák legfontosabbja az öntözés: a brit Haws kannáival akár Miss Marple is locsolhatta volna a dáliáit, ugyanis több, mint 100 éve változatlan eljárással készülnek a cég klasszikus öntözőkannái. Egyszerű formák, nemes anyagok vastag pénztárcájú vásárlóknak. Dizájnrajongó McGyver-ek és irodai hobbikertészek figyelmébe inkább az üres pillepalackra csavarható, szupertrendi öntözőcsövet ajánljuk: csak előkapod a fiókból, rátekered az ásványvizes üvegre, és máris kész a kompakt kerti szerszám!

Űrkapa

ŰrszerszámokHa már a jó ötleteknél tartunk, itt van ez a puha vászontáskában árult háromrészes ültetőszett. Nem véletlenül kapta a FlowerPower nevet: hippi lelkű kertészek többféle árnyalatban és virágmintával is megvehetik.

A vonzó dizájn mellett hasznos, ha egy kerti szerszám tervezésénél az ergonómiára is figyel a tervező. Hozzáértők biztosan fontosnak tartják, hogy a kapanyél a megfelelő szögben simuljon a tenyerükbe. Nos, ebben a Radius Garden a legnagyobb. Gyönyörűen formatervezett űrszerszámokat készítenek; annyira szépek, hogy nem is mernénk összekoszolni őket a kertben. Ráadásul a kanalak, gereblyék és ásók tervezésénél figyelembe vették a kezünket érő erőhatásokat is, és úgy alakították ki a felületeket, hogy a lehető leghatékonyabb módon áshassuk ki a hónapos retket.

Itthon pedig...

Rövid online kutatás után visszanyertük a bizalmat kerti szerszám ügyben, de ki kell mondanunk: elkeserítő a magyar kínálat. A Garden Expo helyszínéül szolgáló Sportarénából egy törökbálinti kertészeti áruházba siettünk, ahol leharcolt cserepes virágokat és Észak-Koreában gyártott, leértékelt fűnyírógépeket találtunk. No, meg a nap egyetlen izgalmas felfedezését, a vidámparki gokartba épített fűnyíró traktort milliomos kis kertészeknek.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés