free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

Borsa         Címkék: film, heti, sport, tévé, válogatás 0 hozzászólás

Annak ellenére, hogy továbbra is úgy véljük, nem menő tévézni, e heti válogatásunk igazán életszagú lett: van benne sport, méregdrága hotel, rap és opera, szenvedély és szomorúság.

Előre leszögezzük, hogy előnyben részesítjük a spanyol, a francia, az állatos, a dokumentum-, valamint az utazós filmeket, és simán jegyzetelünk a főzős műsorok közben. Mindennek ellenére megpróbálunk átfogó képet adni arról, milyen érdemi műsorokat lehet látni a héten, szerintünk.

Háromezer tonna jég

Hétfő

Talán nem töltjük minden időnket a sportcsatornák előtt, de egyértelműen kijelenthetjük, hogy a sport nem csak a fiúkat érdekli. Elavult gondolkodásra vall, ha valaki azt hiszi, hogy minden lány fejvesztve rohan ki a szobából, ha a tévében éppen foci megy. Egy dolog azonban tuti: a jelentéktelen találkozók helyett, jobban szeretünk a lényegre koncentrálni, ezért mi a nagyobb rangadókat, a vb-ket és az olimpiát nézzük meg. Ma este Magyarország és Szlovénia legjobb hokisainak összecsapását láthatjuk. (Sport 1: április 16. Hétfő, 19:45, Jégkorong, Divízió I-es vb)

Kedd

Ha az évi rendes, megérdemelt szabadságunkat nem tengerparton, negyven fokban szeretnénk tölteni, hanem egy sokkal különlegesebb helyszínen, akkor érdemes gyűjtenünk és informálódnunk. A pénzgyűjtés módja egyénenként változó, de hasznos információhoz mindenki hozzájuthat, ha megnézi a Különleges építmények című dokumentumfilmet. Reméljük, hogy a háromezer tonna jégből készült észak-svédországi hotelről szóló összeállítás hatására tömeges megtakarításokkal leszünk gazdabbak. (National Geographic: április 17. Kedd, 20:00, Különleges építmények)

Szerda

Az ember mindig örül, ha egy külföldi filmnek magyar vonatkozása is van, különösen akkor, ha még jó is az a film. Szabó István, Találkozás Vénusszal című alkotása is ilyen. A magyar származású karmestert, Szántó Zoltánt meghívják Párizsba a Tannhäuser levezénylésére. Sok konfliktussal jár a nemzetközi művészgárda összekovácsolása, az előadás sikerét viszont nem csak ez, hanem a karmester személyes kalandja is veszélyezteti. A nem várt szenvedélyt az ünnepelt dívát alakító Glenn Close váltja ki. A film feliratos, de ne bánjuk, mert sokkal izgalmasabb a színészi játékot ezúttal eredetiben végighallgatni. (M1: április 18. Szerda, 23:50, Találkozás Vénusszal)

[PAGEBREAK]

Csütörtök

Hol van malacka?

Sokan állnak hadilábon a magyar filmekkel, tudják ezt a filmkészítők is. Nehéz a hetvenes-nyolcvanas évek alkotásainak köszönhető rossz beidegződéseket leküzdeni, ezért is tartjuk bátor vállalkozásnak, ha valaki egy "nem könnyen emészthető" filmet rak le az asztalra. A Libiomfi filmszatira, amelyben adott egy a színházhoz valójában nem értő rendező, Libi bácsi és pszichésen sérült színésztanítványainak csoportja. A cél a Micimackó színrevitele annak valós gyökereire alapozva, az eredmény pedig egy mű, amely köszönő viszonyban sincs a Walt Disney-féle verzióval.(Duna Tv: április 19. Csütörtök, 23:00, Libiomfi)Péntek

A középiskolákban betanult "aköltőaztgondoltahogy" és "azíróittaztakartamondanihogy" kezdetű elemzések sokak kedvét elvették az írók személyiségének megismerésétől. Az évszázad gyermekei című film visszaszerez néhány hívet az irodalomtörténetnek. Dudevant bárónő neve hallatán nem kapjuk fel a fejünket, de a George Sand név már eszünkbe juttat valamit a XIX. század Franciaországának elvarázsolt, szenvedélyes már-már fanatikus művészvilágáról. A Sand-ot alakító Juliette Binoche és Benoît Magimel, Musset szerepében remek választás. Egy kis kultúrtörténet szórakoztató köntösben.(Zone Europa: április 20. Péntek, 20:00, Az évszázad gyermekei)

Hétvége

A magyar rap-ről sokaknak csak Dopeman vagy Ganxsta Zoli jut eszébe. Nem tudjuk, hogy mikor született meg a műfaj hazai változata, hogy milyen válfajai vannak és hogy egyáltalán mennyire sikeresek és jók a magyar alkotások. Igazi képet csak zenehallgatással és rendszeres koncertlátogatással kaphatunk, de egy kis ízelítőt a Dob basszus szombati műsora is adhat. Külön felhívjuk a figyelmet a Ludditákra. Fiáth Titanillát ezen a héten a Borsa címlapján is viszontláthatjátok. (M1: április 21. Szombat, 22:15, Dob basszus)

Roman Polanski élete legfontosabb filmjének tartja A zongoristát, és mi értjük, hogy miért. Néha már besokallunk ugyan attól, hogy emlékeznünk kell a Holocaustra, hogy szomorúnak kell lennünk és, legyen bűntudatunk valami miatt, amit el sem követtünk. Adrien Brody játéka hihetetlenül jó, hitelesen és szívszorítóan jeleníti meg Szpilman, a zongorista alakját. A személyes nézőpont, a történet megformálása többet segít abban, hogy átérezzük a zsidó áldozatok fájdalmát, mint sok történelemkönyv együttvéve. Szomorú zárás a hétre, de április 22-én, a Holocaust világnapján talán nem bánjuk. (TV2: április 22. Vasárnap, 23:15, A zongorista)Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés