free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Babzsák filozófia

Borsa         Címkék: babzsák, divatos, függőágy, tárgy, ülőke 0 hozzászólás

Egyre népszerűbbek az olcsó és szuper kényelmes zsákfotelek és függőágyak, csak az a baj, hogy ezekhez a divatos ülőkékhez Magyarországon furcsa termékfilozófia kapcsolódik. Feleslegesen.

A hazai filozófia szerint a babzsák "borzongató beszélgetésekhez", "vad szexhez" vagy "meditációhoz" a legalkalmasabb. Utánajártunk, hogy hol lehet találni, idegesítő cégfilozófia nélkül, zsákfoteleket. Hármat tippelhettek.

Nézegess képeket!

Első találkozás

Először a kilencvenes évek közepén, a Trafó Kortárs Művészetek Házában rendezett Ambient fesztiválon találkoztunk a praktikus heverőkkel. Mindenfelé mécsesek pislákoltak, a falakról rafináltan redőzött, színes vásznak lógtak, az alacsony dohányzóasztalok körül pedig apró golyócskákkal tömött zsákok hevertek. A levegőben illóolaj-illat és andalító zene úszott, a fiatalok pedig gyógyteákat ittak és biosüteményeket majszoltak hozzá. A fesztivált máig rendszeresen megrendezik, a zsákfotelek pedig hódító útra indultak a Trafó füstös pincéjéből.

Rizsa

"Olyan termékek előállításával foglalkozunk, amelyek egyedi stílusúak, kerülik az egyhangúságot, vidámságot, és könnyedséget sugároznak" - áll az egyik hazai forgalmazó, a pihepuha.hu honlapján. A babzsák puffokhoz, fotelekhez és kanapékhoz identitás és életszemlélet kapcsolódik, hasonlóan a minimál stílus által kommunikált "modernség és letisztultság", vagy a keleti bútorokhoz társuló "királyi kényelem" imázsához.

A Pihepuha filozófiája szerint a babzsák tulajdonosa szereti a "kuckós kényelmet", szívesen "elmélkedik-meditál" magában, de nem veti meg a "szelíd, romantikus erotikát" követő "vad szexet", sem a "bizsergetően jó és hosszú ideig tartó beszélgetéseket".

Nem gondolnánk, hogy feltétlenül nimfomániás bölcsésznek kell lenni egy zsákfotel beszerzéséhez, bár a cégfilozófia szerint az ilyen vásárlókhoz illenek leginkább a "kedves, duci babzsákok". Gyakorló gazdiként nekünk a tappancs nyomatos kutya- és macskafekhely tetszik legjobban a kollekcióból, a cég ugyanis garantálja, hogy "újra biztonságban tudhatjuk saját ágyunkat, fotelünket."

Azok a bizonyos vékony fonalak

Elmélkedés felsőfokon

Kevesebb szöveggel, viszont organikus alapanyagok felhasználásával készíti foteleit a Blup!. A vidámság és könnyedség gondolata persze itt is kapcsolódik a bútorokhoz; a babfotelekre akár egyéni hímzést is kérhetünk. A klasszikus cseppalakú, vagy kagylóformák mellett egészen különleges puffokat is találhatunk itt, macskafülekkel, festett bajusszal, esetleg gomb orrocskával. Nem nagyon értjük miért kapcsolódik kiemelten az "elmélkedés" fogalma ezekhez a termékekhez, de a Blup! is ehhez ajánlja gigantikus zsákfoteljeit. A babzsák volna az új évezred gondolkodópamlaga? Mi inkább a függőágyra szavazunk.

Gondok a zsákkal

A zsákfotel néha bosszantóan szétcsúszik, nem tűri a helyezkedést, hol itt hiányzik egy focilabdányi púp, hol amott van túl sok a szintetikus tömőanyagból. Függőágyban feküdni viszont maga a csoda. A lebegés semmihez sem hasonlító érzését nyújtja, hozzáadott filozófia és személyiségjegyek nélkül. Ránk bízzák, mire és hogyan használjuk a bútort a függőágy.hu online kereskedésben, viszont hasznos tudnivalókat kapunk a kényes alkalmatosság használatáról. Nem mindegy hogyan hajtjuk össze, és az sem, hogyan tároljuk a valószínűtlenül vékony fonalból font ágyakat, melyek akár 400 kiló terhet is megtartanak.

[PAGEBREAK]

Utánanéztünk, külföldön milyen termékfilozófia kapcsolódik a zsákfotelekhez és függőágyakhoz. Eláruljuk: semmilyen. Az angol amaca.co.uk szerint "mindannyiunknak szüksége van arra a kikapcsolódásra és kényeztetésre, amit a függőágyak nyújtanak."

Brazil fotelek

Külföldi termékfilozófiaElképesztő változatokat kínál, ideológiát viszont nem társít a függőágyakhoz-székekhez a hammocks.com online áruház sem. Kedvencünk ez a hatvan dolláros függőszék, amihez külön lábtartó is jár a tökéletes kényelemért.

Nem találtunk meditációra, vagy borzongató traccspartira buzdító felhívásokat a bean-bag-chairs.ca oldalon sem. A bőrhuzatos brazil zsákfotelek ára csaknem 300 dollár (kb. 75000 forint), cserébe viszont nem mondja meg senki, mit csináljunk velük otthon. Hatalmas szín és mintakollekciót kínál a hotbeanbags.com. Terepszínű babzsáktól az átlátszóig mindent megtalálni itt. A sumo a bútorok formáival játszik. Szívesen rendelnénk a kanapénak is beillő óriáspárnából egyet. Nem a pátoszra koncentrál a gyanús nevű Heavenly Bean Bags shop sem: extrém párduc- és zebramintás babzsákokat árulnak inkább.

A teaházas, tarisznyás, bio-rekreációs termékfilozófia csak itthon jellemző a babzsák bútorokra. Mi megelégszünk azzal, ha a fotelek kényelmesek és nem kerülnek vagyonokba. Ha mindemellett olyan praktikusak és színesek is, mint a pillekönnyű babzsákok, már igazán nincs szükségünk jól hangzó marketing szövegekre, hogy mi is akarjunk egyet.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés