free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Táskázzatok!

Borsa         Címkék: csajok, kiegészítő, kiemelt, tanácsok, táska 0 hozzászólás

Nálunk csajoknál a táska kiemelt fontossággal bír a kiegészítők sorában, de gyakran meggondolatlanul szerezzük be az éppen aktuális trendnek megfelelő darabokat. Kultúrtörténeti okosítás és tanácsadás.

Nekünk, nőknek igenis szükségünk van szép táskára, sőt: több szép táskára. Minden cipőhöz jár egy darab, csak ne osonva, bebugyolálva kellene hazacsempészni a legújabb szerzeményt. Már előre halljuk a velünk egy háztartásban élő tartós kapcsolat jellegzetesen elvékonyodó hangját: "Már megint vettél egy tááskááááát? Minek? Ha, ezt egyszer értelmesen elmagyarázod nekem..." A táska kiemelt fontossággal bír a kiegészítők sorában, és örömmel üdvözöljük, hogy évről évre frissül a táskadivat. Táskát vásárolni, egyet jelent az eufórikus örömmel, de mielőtt kifizetnénk a legújabb darabra szánt összeget, gondoljuk már át, hogy tényleg illik-e hozzánk a legtrendibb szerzemény. Egyáltalán nem biztos.

Nézegess képeket!

A kis ridikül, aki táskává nőtte ki magát

Mielőtt rátérnénk a lényegre, nem árt tudni, hogy a táska őse a ridikül, vagy retikül, kinek mi a szimpatikusabb. Neve a latin redikulum szóból ered, ami kis hálót jelent, tehát az ókori Róma asszonyainak kistáskája hálóból készült zsákocska lehetett. A középkorban már övre is csatolhatták. A mai értelemben vett retikül azonban csak az 1860-as években jelent meg, karonfogva az angol kosztümmel, amit a híres Worth mester készített Eugénia császárnénak.A táska alakja az évtizedek során nagyon sokat változott: 1912-ben például földig érő zsinóron lógott, majd doboz alakot vett fel egy időre, aztán mini aktatáskává finomult.A táska divatja manapság letisztulni látszik, hiszen, napjainkban a tervezők kerülik a bonyolult dizájnokat, a díszítést illetően pedig a minimalizált formákat részesítik előnyben.

2007-es trendMa kétségtelenül az óriás táskák a legdivatosabbak. Érthető az igény szülte méretnövekedés, hiszen amerikai felmérések szerint egy átlagos nő táskájában körülbelül 70 darab, különböző típusú tárgy bújik meg. Normális, hiszen hova is raknánk a sminkcuccot, a tollat, jegyzetfüzetet, a zsebkendőt, parfümöt, iratokat, kulcsot, telefont, és a többit. Az idei táskadivat jellemzője a kifinomult megmunkálás és a minőségi anyagok használata. Minden létező formában előfordul, alakjának, anyagának, méretének csak az emberi fantázia szabhatna határt.

Táskatípusok Retikül: az alkalmi kistáska, ami nélkül egy igazi nő sehova sem megy. Válltáska: (majdnem) mindig mindenhova, igazi praktikus darab. Fontos, hogy erős, teherbíró anyagból készüljön. Hátizsák: gyermekkorunk kedvenc darabja. Igazi laza viselet. Sosem megy ki a divatból. Kézitáska: a lehető legnőcisebb darab. Akkor praktikus, amikor tényleg kevés dologra van szükségünk.Bevásárlótáska: Nem az! Formája miatt kapta a nevét a régi bevásárlószatyorra emlékeztető darab. Általában téglalap alakú, strapabíró anyag, és erős vállpánt jellemzi. Előnye ugyanaz, mint a hátránya: nagy mélység, sok minden belefér, de sokat is kell benne keresgélni.

Se szeri, se száma hány fazonból, anyagból, méretből választhatunk magunknak új kedvencet. Divatos minden, ami minőségi, a finom bőrök mellett, az extra erős vásznak is. Vonzzák a tekintetet a nagy, fémből készült csatok, fémdekorációk. A már sokat említett nagy méretű, "belefér az életem" típusú tatyók mellett szerencsére felsorakoznak a kézitáskák is. Rájuk mostanság a szögletes forma jellemző, rövid fogórésszel. A nagyon puha anyagból készült terjedelmes fenékrésszel rendelkező "zsákok" is az élbolyban vannak. A legtöbb fazonhoz szerencsére bármilyen pánthosszúság megengedett.

[PAGEBREAK]

Egészség kontra divatSajnálatos módon, ami a tervezők álma, az az orvosok rémálma, kiemelten értendő ez a mai óriásdivatra. Mivel a táskánkban cipelt sok-sok apróság alaphangon is körülbelül három-négy kilogrammot nyom, a mostani divatnak megfelelően ez akár a többszörösére is emelkedhet. Ha így folytatják a tervezők, egyre több nyak-, hát és vállfájdalommal küzdő nő keresi majd fel orvosát.

A divat és miEz itt már a tanácsadás része. Sajnos ahogy az eddig trendek, így a mostani - az óriás táska fazon - sem előnyös mindenkinek. Hiába divatos nagyon a "big bag", kistermetűeknek egyáltalán nem ajánlott. Egyrészt optikailag még inkább összenyomja viselőjét, másrészt pedig vicces látvány, amikor a táska cipeli a tulajdonosát. Tudjuk, hogy nagyon csábító, amikor a külföldi divatlapokból jól ismert, Victoria Beckham által is favorizált darabok, végre valahára nálunk is megvásárolhatóak, mégsem kell fejvesztve rohanni a zsákmány után. Megtalálhatóak ugyanis a dizájn darabok közepes, és kisméretű alternatívái is.

A mostani táskadömpingben mindenki megtalálhatja az egyéniségének legmegfelelőbb stílusú darabokat: az erős nő ugyanúgy, mint a csinos csaj, vagy a kedves társtípusú hölgy, és még az extrém, különc-nőkategóriának sem lehet oka panaszra. Azzal azonban mindig legyünk tisztában, mihez vesszük a táskát, és van-e hozzávaló cipellőnk. Szarvashibát vétünk ugyanis a stílus ellen, ha fekete táskát barna cipővel, vagy aranyat, ezüst topánkával óhajtunk viselni, de ezekkel az aranyszabályokkal már mindenki tisztában van. Ugye.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés