free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Táskázzatok!

Borsa         Címkék: csajok, kiegészítő, kiemelt, tanácsok, táska 0 hozzászólás

Nálunk csajoknál a táska kiemelt fontossággal bír a kiegészítők sorában, de gyakran meggondolatlanul szerezzük be az éppen aktuális trendnek megfelelő darabokat. Kultúrtörténeti okosítás és tanácsadás.

Nekünk, nőknek igenis szükségünk van szép táskára, sőt: több szép táskára. Minden cipőhöz jár egy darab, csak ne osonva, bebugyolálva kellene hazacsempészni a legújabb szerzeményt. Már előre halljuk a velünk egy háztartásban élő tartós kapcsolat jellegzetesen elvékonyodó hangját: "Már megint vettél egy tááskááááát? Minek? Ha, ezt egyszer értelmesen elmagyarázod nekem..." A táska kiemelt fontossággal bír a kiegészítők sorában, és örömmel üdvözöljük, hogy évről évre frissül a táskadivat. Táskát vásárolni, egyet jelent az eufórikus örömmel, de mielőtt kifizetnénk a legújabb darabra szánt összeget, gondoljuk már át, hogy tényleg illik-e hozzánk a legtrendibb szerzemény. Egyáltalán nem biztos.

Nézegess képeket!

A kis ridikül, aki táskává nőtte ki magát

Mielőtt rátérnénk a lényegre, nem árt tudni, hogy a táska őse a ridikül, vagy retikül, kinek mi a szimpatikusabb. Neve a latin redikulum szóból ered, ami kis hálót jelent, tehát az ókori Róma asszonyainak kistáskája hálóból készült zsákocska lehetett. A középkorban már övre is csatolhatták. A mai értelemben vett retikül azonban csak az 1860-as években jelent meg, karonfogva az angol kosztümmel, amit a híres Worth mester készített Eugénia császárnénak.A táska alakja az évtizedek során nagyon sokat változott: 1912-ben például földig érő zsinóron lógott, majd doboz alakot vett fel egy időre, aztán mini aktatáskává finomult.A táska divatja manapság letisztulni látszik, hiszen, napjainkban a tervezők kerülik a bonyolult dizájnokat, a díszítést illetően pedig a minimalizált formákat részesítik előnyben.

2007-es trendMa kétségtelenül az óriás táskák a legdivatosabbak. Érthető az igény szülte méretnövekedés, hiszen amerikai felmérések szerint egy átlagos nő táskájában körülbelül 70 darab, különböző típusú tárgy bújik meg. Normális, hiszen hova is raknánk a sminkcuccot, a tollat, jegyzetfüzetet, a zsebkendőt, parfümöt, iratokat, kulcsot, telefont, és a többit. Az idei táskadivat jellemzője a kifinomult megmunkálás és a minőségi anyagok használata. Minden létező formában előfordul, alakjának, anyagának, méretének csak az emberi fantázia szabhatna határt.

Táskatípusok Retikül: az alkalmi kistáska, ami nélkül egy igazi nő sehova sem megy. Válltáska: (majdnem) mindig mindenhova, igazi praktikus darab. Fontos, hogy erős, teherbíró anyagból készüljön. Hátizsák: gyermekkorunk kedvenc darabja. Igazi laza viselet. Sosem megy ki a divatból. Kézitáska: a lehető legnőcisebb darab. Akkor praktikus, amikor tényleg kevés dologra van szükségünk.Bevásárlótáska: Nem az! Formája miatt kapta a nevét a régi bevásárlószatyorra emlékeztető darab. Általában téglalap alakú, strapabíró anyag, és erős vállpánt jellemzi. Előnye ugyanaz, mint a hátránya: nagy mélység, sok minden belefér, de sokat is kell benne keresgélni.

Se szeri, se száma hány fazonból, anyagból, méretből választhatunk magunknak új kedvencet. Divatos minden, ami minőségi, a finom bőrök mellett, az extra erős vásznak is. Vonzzák a tekintetet a nagy, fémből készült csatok, fémdekorációk. A már sokat említett nagy méretű, "belefér az életem" típusú tatyók mellett szerencsére felsorakoznak a kézitáskák is. Rájuk mostanság a szögletes forma jellemző, rövid fogórésszel. A nagyon puha anyagból készült terjedelmes fenékrésszel rendelkező "zsákok" is az élbolyban vannak. A legtöbb fazonhoz szerencsére bármilyen pánthosszúság megengedett.

[PAGEBREAK]

Egészség kontra divatSajnálatos módon, ami a tervezők álma, az az orvosok rémálma, kiemelten értendő ez a mai óriásdivatra. Mivel a táskánkban cipelt sok-sok apróság alaphangon is körülbelül három-négy kilogrammot nyom, a mostani divatnak megfelelően ez akár a többszörösére is emelkedhet. Ha így folytatják a tervezők, egyre több nyak-, hát és vállfájdalommal küzdő nő keresi majd fel orvosát.

A divat és miEz itt már a tanácsadás része. Sajnos ahogy az eddig trendek, így a mostani - az óriás táska fazon - sem előnyös mindenkinek. Hiába divatos nagyon a "big bag", kistermetűeknek egyáltalán nem ajánlott. Egyrészt optikailag még inkább összenyomja viselőjét, másrészt pedig vicces látvány, amikor a táska cipeli a tulajdonosát. Tudjuk, hogy nagyon csábító, amikor a külföldi divatlapokból jól ismert, Victoria Beckham által is favorizált darabok, végre valahára nálunk is megvásárolhatóak, mégsem kell fejvesztve rohanni a zsákmány után. Megtalálhatóak ugyanis a dizájn darabok közepes, és kisméretű alternatívái is.

A mostani táskadömpingben mindenki megtalálhatja az egyéniségének legmegfelelőbb stílusú darabokat: az erős nő ugyanúgy, mint a csinos csaj, vagy a kedves társtípusú hölgy, és még az extrém, különc-nőkategóriának sem lehet oka panaszra. Azzal azonban mindig legyünk tisztában, mihez vesszük a táskát, és van-e hozzávaló cipellőnk. Szarvashibát vétünk ugyanis a stílus ellen, ha fekete táskát barna cipővel, vagy aranyat, ezüst topánkával óhajtunk viselni, de ezekkel az aranyszabályokkal már mindenki tisztában van. Ugye.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés