free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ázsiai akcióbabák

Borsa         Címkék: akcióbabák, ázsiai, dizájn, játék, tárgy 0 hozzászólás

A tradicionális akcióbaba játékgyárban készül, és nem más, mint egy sikeres filmhez, sorozathoz vagy képregényhez kapcsolt áru. A dizájner játékok viszont limitált példányszámban gyártott műalkotások.

A szokatlan akcióbabák a kilencvenes években jelentek meg az ázsiai galériákban, amikor a művészek meglátták a kis műanyag figurákban a lehetőséget valami teljesen új létrehozására. Ahogy a dizájner babák terjedni kezdtek Európában és Amerikában, kinézetük egyre eklektikusabb lett. Hamar divatba jöttek az egyszerre aranyos és ijesztő, trendi karakterek, amikért a gyűjtők akár 500 fontot is hajlandóak kiadni.

Bizarr Gloomy (1)

Neves dizájnerekkel és grafikusokkal tervezteti figuráit a műfaj etalonjának számító Kidrobot kollektíva A folyamatosan megújuló, sokszor kissé bizarr de mindenképpen nagyon ütős babák között egyik kedvencünk Gloomy, a véres mancsú tündéri maci, aki épp most végzett előző gazdájával. A kissé vad házikedvenc Mori Chack japán grafikus képzeletéből pattant elő. Több színben, illetve kicsit és nagyon véres változatban is kapható természetesen limitált példányszámban.

Rezignált baba (2)Persze nem csak véres, ijesztő és gonoszkodó figurákat rendelhetsz az interneten. Ha jobban szereted a tradicionális babákat, akkor válaszd Blythe-t. Ez az óriásfejű rezignált tekintetű baba azoknak készült, akik gyerekkorukban szerettek babát öltöztetni, és nem kedvelik a bizarr akcióbabákat.

Blythe szereti ha naponta legalább kétszer átöltözteted és sokat foglalkozol vele, ezért cserébe viszont soha nem vág a szavadba. A Blythe babákhoz divatlapot is vehetsz, hogy frissen értesült legyél a legújabb trendekről, sőt a magazinban szabásmintákat is találsz, amelyek segítségével akár te is elkészítheted a trendi rucikat.

Ártatlan kampókéz (3)A félszemű Scarygirl szintén az ijesztően aranyos figurák közé tartozik. Alkotója, az ausztrál Nathan Jurevicius pár éve mini akciófigurákkal robbant be a piacra. A művész kollekcójából minket leginkább ez az ártatlan tekintetű kampókezű kislány fogott meg. Kicsit úgy néz ki, mintha valamelyik Tim Burton filmből lépett volna elő, bizarr látvány, mégis könnyű beleszeretni. Pedig az ártatlan tekintet mögött igazi gonoszság rejtőzik, a mosolygós babák ugyanis éjszaka rendszeresen ellopnak valamit az alsóneműs fiókból. Persze nem kell megijedni, ha eltűnik a kedvenc zoknid egyik fele, Nathantől bármikor tripla áron visszavásárolhatod.Hazai boltokban sajnos nem kaphatók ezek a designtárgyak. A kereskedők ugyanis nem merik megrendelni az akár több tízezer forintba kerülő akcióbabákat. Persze érthető, ha a bemutatott kínálat alapján azonnal akarsz egyet íróasztalodra, bennünket is lenyűgöz a babák karaktere, a felhasznált anyagok minősége és a merész formatervek. Semmi sincs veszve, a bemutatott tárgyak mindegyike megvásárolható az interneten is, a linkek nyomán.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés