free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Szőrözés

Borsa         Címkék: epilálás, lazsálás, púder, szőr, tél 0 hozzászólás

A téli hónapokban lazsálunk egy kicsit, és nem bánjuk, ha a lábunk szőrösebb a kelleténél. Vannak, akik viszont nem ússzák meg ennyivel, és mindig szőrteleníteniük kell. Le a kalappal előttük.

szőrtelenítés

Ajánló

Helytelen szóhasználatAz epilálás szót helytelenül használjuk a mindennapokban, ez ugyanis végleges szőrtelenítést jelent. A köztudatban elterjedt jelentés szakmai megfelelője a depilálás, vagyis, amikor gyantázunk, epilátort használunk vagy borotválunk, akkor tulajdonképpen depilálunk.

Közeledik a nyár és, hogy mielőbb megszabaduljunk plusz kilóinktól, rávesszük magunkat egy kis edzésre. Bekészítjük reggel az edzéscuccunkat, de az már csak délután, az öltözőben jut eszünkbe, hogy nem csak kilókból, de szőrszálainkból is több van a kelleténél. Rosszalló pillantásoktól tartva, riadtan nézünk körbe, de hamar megnyugszunk, hiszen a maguk természetességében elénk tárulkozó fazonokat és lábszárakat látva, nem mi vagyunk az egyetlenek, akik régen jártak kozmetikusuknál. Hiába, ha nincs kellő motiváció, egy új pasi a láthatáron, télen könnyen elhanyagoljuk a szőrtelenítést. Így megspórolunk egy csomó macerát, pénzt és időt, gondoljuk, és irigységgel vegyes szánakozással gondolunk azokra, akik ezt nem tehetik meg.

Tökéletes simaság

Láttál már szőrös tanszvesztitát?

Jó dolog, ha valaki mindig tökéletesen, ahogy mondják "randi-képesen" éli hétköznapjait. Egy csomó lánynak, sportolóknak, táncosoknak, modelleknek, színésznőknek, gogo-táncosoknak, de még a tranvesztitáknak is állandó program a szőrtelenítés. Ezekben a szakmákban munkaköri kötelesség az epilálás. A parketten, az uszodában, a színpadon, kritikus pillantások kereszttűzében élnek, mi pedig kritikusan szemléljük őket, mert szeretünk mindenkit tökéletesnek látni, és a fölösleges szőrzetet semmiképp sem soroljuk a természetes szépség kategóriájába. Tehát irigykedünk, de sajnáljuk is őket egyben, mert pontosan tudjuk, hogy mennyi nyűg lehet állandóan karban tartani magukat.

Nekünk tortúra lenne vigyázzállásban állni minden egyes növekvő szőrszálnál, és azt gondoljuk, hogy a fent nevezett lányok is így vannak ezzel. Az viszont egyszerűen rejtély számunkra, hogyan csinálják, mikor jut idejük és energiájuk az epilálásra. Szalai Ági, versenytáncos megerősít minket az "örökös megfigyelőállásban lenni"- elméletünkben: "Versenyidőszakban hetente akár kétszer is ki kell állni a táncparkettre. Ilyenkor minden lány a tökéletes külső elérésére törekszik, ami szőrös lábbal vagy bikini vonallal nehezen lenne elképzelhető. Ezért rendszeresen járok én is gyantáztatni." Mi pedig elképzeljük, ahogy rumba alatt a táncoslány gyönyörű ruhája alól kivillan a hónaljkutya és be kell látni, hogy valóban ciki, de legalább is megmosolyogtató látvány lenne.

A menstruációs ciklus beállta után érdemes csak szőrtelenítésbe kezdeni, - tudtuk meg Gyurin Zsuzsanna, kozmetikustól - ugyanis ha ez előtt az időszak előtt kezdjük el szedetni szőrünket, akkor könnyen megerősíthetjük azokat a szőrszálakat is, amelyek a ciklus beálltával maguktól eltűnnének. Ha már elszúrtuk, akkor pedig marad az állandó gyantáztatás. Macerás táncosnak lenni

Ági a szőrtelenítés nagyját szereti szakemberre bízni, de az, hogy gyakorlatilag két-háromhetente eljár kozmetikusához gyantáztatni, még csak a kezdet. Ha külföldre utazik, mindig magával viszi epilátorát, amivel minden verseny előtt átfuthat a lábán és kiszedheti az időközben kinőtt kósza szálakat. Na, ez a tuti macera, gondoljuk mi, de ő hétköznapi rutinként kezeli: a tánccal mindez együtt jár.

Ha valakinek a bőre érzékeny egy bizonyos gyantatípusra, akkor általában nem a gyanta összetétele az, ami irritálja őt, hanem leszedésének módja. A bőr ugyanis a tépés erősségére reagál a kipirosodással vagy egyéb allergiás tünetekkel. Mint minden rendszerbe, a versenytáncosok tökéletes világába is becsúszhat egy-egy hiba. "A táncosok táskájának ezért kötelező eleme a borotva is - teszi hozzá Ági -, ugyanis ha valaki verseny előtt eszmél rá, hogy elfelejtette szőrteleníteni egy-egy testtáját, ezzel még rendbe teheti a végzetes hibát. Nehéz elképzelni, hogy a tetőtől-talpig tökéletesen felöltözött, illatos lánynak pont a szőrzetére ne lenne gondja, de már látjuk is lelki szemeink előtt, ahogy a kétségbeesett lány felé egyszerre hatan nyújtják borotvájukat, hogy eltűntethesse a nemkívánatos szőrszálakat. [PAGEBREAK]

Önkéntes szőr-sztahanova

Ágit hallgatva elfogadjuk, hogy a táncosok világa bizony ilyen. Álmunkban sem gondolnánk viszont azt, hogy valaki még ennél is nagyobb gondot fordít a szőrtelenítésre úgy, hogy egyáltalán nem kötelező.Catherine-nek edzőként nem kellene folyamatosan szőrtelenítenie, de ő még a táncosokat is felülmúlva őrködik minden egyes szőrös része felett. Kipróbált már mindent, és hosszas listáját hallgatva - borotva, csipesz, hagyományos és patronos gyanta, cukorgyanta és még ki tudná megjegyezni, hogy mi minden -, hiszünk is neki. Mivel szakemberben és gyantában bízik egyedül, kéthetente megy kozmetikusához. Erre minden körülmények között áldoz is idejéből és pénzéből, hiszen ez számára higiéniai alapkérdés.Megdöbbenve hallgatjuk, hogy van, aki heti hét munkanapja és tanulás mellett is veszi a fáradságot, hogy tizennégy naponta, este fél kilenckor benyisson kozmetikusához. Pedig így is lehet. Catherine el sem tudná képzelni, hogy ne figyeljen erre a kérdésre. Már megszokta a gyantázással járó fájdalmat, vagy ahogy ő mondja: "Ahhoz, hogy megszokjuk, és jól tűrjük az állandó fájdalmat állatnak kell egy kicsit lenni. Én az vagyok." Visszagondolunk legutóbbi fazongyantánkra és pontosan tudjuk, hogy miről beszél.

Nem akarok táncos lenni!

Amikor Catherine-nel és Ágival beszélgetünk, önkéntelenül is eszünkbe jut, hogy ha ennyit nyűglődnek, miért nem mennek el és kapatják le egyszer és mindenkorra szőrzetüket a végleges módszerrel. Kiderül, hogy erre már ők is gondoltak, de mivel elég drága és a visszajelzések sem egyértelműek, maradnak a gyantánál.

Egy kicsit csalódottak vagyunk, hiszen nincsenek különleges krémek, és praktikák, csak kitartás és rendszeresség, amivel elérhetjük, hogy mindig sima bőrrel várjuk a holnapot. Kicsit irigyeljük őket, kitartásukat, eltökéltségüket és azt a természetességet, amivel mindezt kezelik, de titkon örülünk, hogy nem vagyunk sem táncosok, sem edzők, sem légi utaskísérők...LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés