free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A kritikus tömeg megmozdul

        Címkék: Nincs címke megadva 0 hozzászólás

Április 22-én, a Föld Napján te is csatlakozhatsz ahhoz a kritikus tömeghez, akik céljaik eléréséhez, összefogva próbálnak meg tenni az élhetőbb, tisztább levegőjű városért, a bringások biztonságáért.

A Critical Mass szociológiai kifejezés, kritikus tömeget jelent. Azoknak az embereknek az összességét, akik céljaik eléréséhez, összefogva, már nyomást tudnak gyakorolni a döntéshozókra. Magyarországon ez eddig a városi kerékpárosoknak látszik sikerülni. Idén ötödik alkalommal vonulnak fel mindazok, akik tesznek valamit az élhetőbb, tisztább levegőjű városért, a bringások biztonságáért. Nem csak Budapesten, hanem 12 vidéki és erdélyi városban is. A felvonuláson bárki részt vehet, aki egyetért a fenti célokkal és úgy gondolja, hogy az autóforgalom nagysága és a közúti közlekedés kultúrája megnehezíti az alternatív közlekedés elterjedését.

Csatlakozz a felvonuláshoz!

Hódolat a Földnek babakocsival is

Ahhoz, hogy az ember bringára, esetleg görkorcsolyára pattanjon és így közlekedjen a mindennapokban, nem csak megfelelő felszerelésre - sisak, jó fék, lámpa - van szüksége, hanem bizony bátorságra is. Nem természetes ugyanis a kerékpárosok autósokkal egyenrangú közlekedőként való elismerése. A Critical Mass legfontosabb célja a biciklis közlekedés megkönnyítése, biztonságosabbá tétele. Ha valaki szívesen közlekedne bringán, de fél az autósoktól, a bringautak hiányától, a saját gyakorlatlanságától, szintén jól jár, ha csatlakozik a felvonuláshoz. A rutinosabbak önbizalma, segítőkészsége jó hatással van a mazsolákra is. Nem véletlen, hogy évről évre sokszorozódik a felvonulók száma; idén ötvenezer!!! emberre számítanak a szervezők. Persze a felvonulók közül nem mindenki használja naponta a kerékpárját, de "csak" vasárnapi bringásként is tesznek a környezetükért, a saját egészségükért. Ha már környezetvédelem: nincs méltóbb tiszteletadás bolygónk előtt a Föld Napján, mint a felvonulás végén hagyományosan levegőbe emelt több tízezer kerékpár.Idén először szervezetten csatlakoznak a megmozduláshoz a babakocsisok. Azok a szülők, akiknek a kisdedet tolva, mindennapi kihívásokat rejt Budapest; rossz levegőjével, parkolhatatlanságával, babakocsival megközelíthetetlen aluljáróival.

Négy bekezdés végigolvasása pont elég idő ahhoz, hogy eldöntsd csatlakozol e a felvonuláshoz. Ha összeszedted a bátorságodat, íme a legfontosabb információk:

Találkozó: vasárnap (április 22-én) 15:30-tól az Újpesti rakpart és a Dráva utca sarkán. Indulás: 16 órakor. Útvonal: a Belvároson keresztül a Városligetbe. A táv körülbelül 14 kilométer hosszú, a tempó kényelmes, séta-tekerés. A babakocsisták az Erzsébet téren csatlakoznak a menethez, 16:45-ös találkozással és 17 órai indulással. Ők az Andrássy út járdáján sétálnak végig a Ligetig. A pontos útvonal és egyéb információk: www.criticalmass.hu

A felvonulást a rendőrség és a szervezők biztosítják. Ahhoz, hogy minden rendben, balesetmentesen menjen, figyelj és tartsd be kéréseiket, utasításaikat.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés