free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Életkor kontra divat

Borsa         Címkék: divat, életkor, kontra, öregedés, tippek 0 hozzászólás

Ahogy telnek az évek, időről-időre el kell azon gondolkodnunk, hogy mi az, ami jól áll és mi az, amibe már beleöregedtünk. Akár tetszik, akár nem, ezt harmincévesen is meg kell tennünk.

Coco Chanel szerint: "A divat nemcsak ruházat kérdése. A divat gondolataink tükröződése." Sokan nehezen találják meg a koruknak leginkább megfelelő ruhadarabokat. Ez talán abból ered, hogy nem áldoznak megfelelő mennyiségű időt arra, hogy kicsit frissítsenek ruhatárukon, vagy talán abból, hogy úgy gondolják, ami egyszer jól állt rajtuk 20-as éveik elején, az 30 után is megállja helyét. Hát, sajnos nem. Még apró súlygyarapodás esetén sem.

Azoknak, akik szeretnék a "kínos bakikat" - koruknak nem megfelelő, erőltetett rózsaszín, rövid szoknya, mély dekoltázs használata - elkerülni, ajánlatos végiggondolni, hol tartanak éppen életükben, mi mindennek kell megfelelniük, és ennek tükrében száműzni a gardróbból, ami már, vagy még nem az ő világuk.

Biztos, hogy nem metálos

A 20-asoknak mindent bele

Húszas éveink a szertelenségről, a szárnypróbálgatásról, saját stílusunk kereséséről szólnak. Számtalan lehetőségünk van önmagunk megtalálására, és ezt öltözködésünkben is bátran kifejezhetjük. Nem csak a mai huszonévesekre igaz, hogy külsejüket gyakran kedvenc zenei irányzatuk és szórakozási szokásaik határozzák meg. (Erre még mi is simán emlékszünk; van közöttünk egykori depeses, brosszos, diszkós, metálos, madonnás, popper és bizony csöves is.) Húszas éveinkben, szinte bármit viselhetünk, minden jól állhat, és, hogy jól áll-e, az csak testalkatunk függvénye. Hordhatjuk a minit, a maxit, a vicces feliratú pólókat, elmehetünk akár az extrémitás felé is, de ez persze nem azt jelenti, hogy mindent ki kell tenni a kirakatba. Ebben a korban szabad a vásár, bátran kísérletezhetünk a különböző ruhákkal, de a kiegészítőkkel is: nem kell félnünk a nagyméretű, különböző anyagokból készült, figyelemfelkeltő daraboktól sem. Használjuk ki ezeket az éveket, hiszen ahogy telnek múlnak az évek, egyre több, előre nem várt elvárásnak kell megfelelnünk. Előfordulhat, hogy egy jó munka, illetve egy munkahely által támasztott megjelenési kötelezettség miatt más szempontok szerint kényszerülünk kifejezni egyéniségünket.

Ápol és eltakar

30-as lázadók

Harmincas éveink elejére jó esetben túlvagyunk a második lázadás időszakán is. Hajunk lassan elnyeri végső színét, és frizurává szelídül, és már célirányosan keressük azokat a darabokat, amelyekről tudjuk, hogy előnyösen állnak. Mivel túlvagyunk a haspólós időszakon - és nehezen tudjuk feldolgozni, hogy volt idő, mikor ilyen szerelésben ki mertünk menni az utcára - már magabiztos(abb) nőként próbálgatjuk szárnyainkat, és ezt bizony megjelenésünknek is tükröznie kell. Színekben még most sincs tilos, de a mennyiséget felváltja a minőség tisztelete. Többet költünk egy-egy szép táskára, és cipőre, hiszen ilyen korban már tisztában vagyunk azzal, hogy ezek a darabok öltöztetnek igazán. Egyre több magas sarkú sorakozik a szekrényünkben, és a topoknak is osztozkodniuk kell a zakóval, ingekkel.

Ne hordjuk

Ha munkahelyünk nem követeli meg, minimalizáljuk még a rejtőzködő színeket. Ilyenek a föld színei, a barna, a szürke, és a túlzott fekete viselet. Tudjuk, hogy nagy divat most a szürke - itt jön be az a tétel, hogy nem kell mindenáron ész nélkül követni a divatot -, de sok esetben öregít. Ugyanez a helyzet a földig érő szoknyákkal, az "ápol és eltakar" két mérettel nagyobb férfiingekkel is, és a fenekünkre kötött pulicsival is. Utóbbinál csak még inkább felhívjük a figyelmet a tomporunkra.

Hordjuk

Hordhatjuk ellenben - minden mennyiségben és formában - a fehér inget, a farmert, a halásznacikat, a mini, és maxi szoknyákat. A stílusos kiegészítőkről se feledkezzünk meg: egy-egy jól megválasztott sál, gyöngysor vagy táska, egész megjelenésünket üdévé, frissé tudja tenni. A fehér szint egyébként a legtöbb korosztály bátran viselheti, ártatlanságot, tisztaságot, illetve letisztultságot sugároz.

Hát, így...

40-es érettek

"Minél érettebbek vagyunk, annál egyszerűbb lesz a stílusunk" - jelentette ki Dior, és mi tökéletesen egyetértünk vele.Negyvenes éveinkre, már felhagyunk a próbálkozással: szerencsés esetben tudjuk, hogy kik vagyunk, és mi áll jól nekünk. Megbarátkozunk azzal a gondolattal, hogy nem vehetünk fel mindent, ami megtetszik.

Ebben a korban előtérbe kerülnek a garbók, amelyek elfedik a nyaki ráncokat és stílust ad megjelenésünknek. Jól szabott, karcsúsított kosztümök teszik ki ruhatárunk jelentős részét. Még mindig egész jól állnak a farmerek, de már jobban érezzük magunkat, ha hozzá, egy inget, mellényt vagy zakót választunk. Már nem nagyon vesszük meg a szűkebb pólókat, hiszen, nem akarunk egyfolytában behúzott hassal közlekedni. Igazi, érett nőként hangsúlyt fektetünk a nőiességre, amit ebben a korban nem egy extra szexis darab, hanem maga a harmónia ad meg számunkra, no és a tapasztalat. Kedveljük a pasztellszíneket, a pirosat, feketét.

MellőzzükMellőzzük a bugyi kéket, és a rózsaszínt, ugyanúgy, mint a harsány narancssárgát, és az UV színeket. A kifogástalan megjelenéshez hozzátartozik, hogy a frizuránk is ápolt, inkább már rövidebb fazonú legyen. Egy jó szemüvegkeret, pedig csak megkoronázza a letisztult összhatást. A fent említett kiegészítőkön túl, ne feledkezünk meg a kesztyűkről kalapokról, franciás sálakról sem, ugyanis ebben a korban már nem érezzük kínosnak ezeket.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés