free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

Borsa         Címkék: ajánló, film, ismétlés, pihenés, tévé 0 hozzászólás

Ezen a héten késői időpontra rakták azokat a filmeket, amelyeket mindenképpen meg szeretnénk nézni. Most ezt nem bánjuk, mert a jövő héten úgyis kevesebbet dolgozunk, lesz időnk pihenni.

Ha annyi százasunk lenne, ahányszor azt hallottuk valamelyik családtagunk szájából, hogy "Már megint ez megy a tévében?", akkor valószínűleg nem lenne gond a pénzkereséssel. Igen, évről-évre sok filmet ismételnek meg, vannak viszont olyanok, amelyeknél nincs jelentősége annak, hogy hányszor láttuk. Sőt, néha az az érzésünk, hogy az idő csak jót tesz neki és szívesen ülünk le még egyszer megnézni. A héten ismét láthatunk néhány olyan alkotást, amit már jó párszor leadtak. Mi újra megnézzük őket és persze nem feledkezünk meg az e heti legfőbb sporteseményről, az idei tornász Eb-ről sem.

Sir Anthony Hopkins, alias Hannibal Lecter - jelenet a filmből

HétfőElég végigmennünk az utcán ahhoz, hogy rájöjjünk, mennyi beteg ember rohangál közöttünk. Most, hogy sorra zárják be a különböző egészségügyi intézményeket valószínűleg egyre többel lesz dolgunk. Hannibal Lectert elnézve viszont kétségünk támad, hogy valóban az-e az őrült, akit mi gondolunk annak. Vagy a hozzá hasonló emberek nagyon is normálisak, csak éppen társadalmunk erkölcsi normáit nem hajlandóak elfogadni. A vörös sárkány című film alaposan felborzolja idegeinket. Hiteles alakítás, zseniális szereposztás teszi teljessé a Bárányok hallgatnak trilógiát. (TV2: április 23. Hétfő, 22:05 - A vörös sárkány)

Kedd

Gyerekkorunkban el sem tudtuk volna képzelni, hogy mennyi lehet másfél millió lépés. Most sem tudjuk, viszont emlékszünk arra, hogy volt egy ilyen sorozat, amit mindenki ismert és nézett. Aki velünk együtt volt gyerek és mégsem hallott róla, az most bepótolhatja, hiszen a Filmmúzeum újra leadta a régi részeket. Ma az utolsó epizód segítségével megidézhetjük egy kicsit a múltat és ismét felfedezhetjük, hogy mennyire szép is az az ország, amiben élünk. (Filmmúzeum: április 24. Kedd, 18:25 - Másfél millió lépés Magyarországon)

Nem tudjuk, hogy mi ütött az emberekbe, de mindenki pókerezni tanul. A szakítás után az exünk póker-estekre kezd járni, a nővérünk új pasija is nagy pókerarc, a bátyánk csak szeretne az lenni, hétfő reggel a főnökünk is legfrissebb pókerélményeivel fogad. Már álmunkban is sorokat és párokat látunk, ezért itt az ideje, hogy megnézzük, hogy miért vannak úgy oda. Ráadásként a játékot Korda Gyuri és Balázs Klári, ha hiszitek, ha nem, profi és élvezetes kommentárjával követhetjük végig a hazai sportcsatornán. (Sport1: április 24. Kedd, 20:00 - Póker)

Björk és Catherine Deneuve - jelenet a filmből

Szerda

Kevés olyan film van, amit nehéz végignézni a moziban. A Táncos a sötétben nagyon jó film, mégis ebbe a kategóriába kell sorolnunk. Robby Müller, operatőr munkáját látva, nehéz elkerülni, hogy a jóízűen fogyasztott chips vagy kukorica ne az előttünk ülő nyakában landoljon.A kamera állandó mozgása, a különleges rögzítési technika gyomrunkra gyakorolt hatása megakadályozott bennünket abban, hogy megvárjuk a film végét; a hányinger erősebbnek bizonyult. A tévé képernyője előtt ezért ma este már mindenre "felkészülve" várakozunk és ezúttal remélhetőleg végignézzük. Björk utánozhatatlan, a film eredeti, Lars von Trier pedig egyedi estét ígér. (Film : április 25. Szerda, 22:55 - Táncos a sötétben)

Amikor a klímaváltozás következményeiről hallunk, örülünk, hogy nincs tengerpartunk, így legalább a tengerszint megemelkedésének következményeitől nem kell félnünk. Persze tisztában vagyunk vele, hogy az állandó árvízeket, valamint a növény- és állatvilág átalakulását is nagy részben a klímaváltozásnak köszönhetjük, de nincsenek hurrikánjaink, működő vulkánjaink és a szőkőáraktól sem kell tartanunk. A tudósok szerint ez a természet rendje, de az ő szemükben mi is csak kis jelentéktelen kis részecskéi vagyunk a nagy gépezetnek. (Spektrum: április 25. Szerda, 18:50 - Klíma: változás vagy katasztrófa)

Csütörtök

A pestiek szerint a vidámparki hullámvasúton már nem azért kell sikítani, mert olyan gyors vagy magas lenne, hanem azért mert bármelyik pillanatban széteshet. Bárhogy is, mi akárhányszor járunk is a főváros, európai mércével mérve talán nevetségesnek mondható parkjában, mindig felülünk a ma már több mint 81 éves famonstrumra. Mindeközben a nagyvilágban három vidámpark versenyez egymással, és dollármilliókat költ arra, hogy övé legyen a legnagyobb favázas hullámvasút. Érdemes megnézni ezeket is, a miheztartás végett...(Dicovery: április 26. Csütörtök, 1:00 - A legnagyobb megépítése: A nagy hullámvasút-verseny)

[PAGEBREAK]

Annak ellenére, hogy tényleg nem menő tévézni, a hét vége felé igényes és tartalmas alkotásokra bukkantunk. Alig győztünk válogatni a felhozatalból; ilyen sem volt még.

Ludivine Sagnier napozik a Swimming Pool szélén

Péntek

Meglepő módon a Swimming Pool volt az első François Ozon film, amit láttunk. Ez viszont olyan jól sikerült, hogy ennek hatására megnéztük az összes többit is, és azóta sem hagyjuk ki a francia rendező egyetlen alkotását sem. Adott két nő, az egyik az érett korban lévő írónő, Sarah, a másik pedig a harsány és idegesítő fruska, Julie. A két nő "ozoni- szemmel" annyira különbözik egymástól, mint a titokzatos óceán és a feszített víztükrű medence. Kettejük találkozása nem is vezethet máshoz, mint konfliktushoz. (Duna Tv: április 27. Péntek, 22:15 - Swimming Pool)

2003-ban a Mátrix harmadik részével a trilógia teljessé vált. Az első rész megnézése előtt még úgy gondoltuk, hogy ezt a filmet csak a számítógép-őrültek fogják élvezni. Nem csak, hogy tévedtünk, de azóta már mi magunk is más szemmel nézünk a programozókra és a körülöttünk lévő világra. Ha például dézsávünk van, mindig az jut az eszünkbe, hogy minden bizonnyal "hiba van a mátrixban". A trilógia leggyengébb láncszeme a második rész, de a híresztelések szerint a harmadikat megint csak érdemes megnézni. Mi ezt tesszük. (RTL Klub: április 27. Péntek, 21:05 - Mátrix: Forradalmak)

Szombat

Vannak olyan sportesemények, amelyeket már csak azért is illene megnéznünk, mert magyar sportolóink nyújtanak rajtuk kiemelkedő eredményeket. A képernyő elől könnyű bírálni a látottakat, de ilyenkor mindig belegondolunk abba is, hogy a bajnokságon részt vevők éveket áldoznak arra, hogy abban a két percben kihozzák magukból a legtöbbet. Nekünk, magyaroknak nincs okunk panaszra, és jó érzés, hogy ha mi hajlamosak is vagyunk ellustulni, vannak köztünk olyanok, akik éppen a világ "leganyagerősebb lólengésgyakorlatát" mutatják be az idei Eb-n. Berki Krisztián éppen ezt teszi, mi neki szurkolunk. (Eurosport: április 28. Szombat, 14:00 - Tornász-Eb)

Szerencsi Éva és Nagy Attila az Abigélben

Nincs aki ne szeretnéAmikor az Abigélt néztük gyermekkorunkban, mindig szerettünk volna Ginára hasonlítani, vagy legalább a Matulába járni. Szinte minden évben a műsorára tűzte a magyar televízió ezt a hetvenes évek végi sorozatot, és mi minden egyes évben megnéztük. Nem tudjuk, hogy miért nem lehet megunni a fiatal intézetis lányok történetét, de tény, hogy a mai napig tud újat mondani a film, és egyre szívesebben nézzük az azóta már befutott színésznők régi alakítását is. Úgy tűnik, hogy megint eltelt egy év, mert szombaton ismét az Abigél első részét nézzük majd a tévében. (M1: április 28. Szombat, 16:40 - Abigél)

Amikor orvoshoz megyünk általában unalmas rutin ellenőrzést kapunk, mielőtt felírják a megszokott antibiotikumot. Lehet, hogy más lenne a véleményünk ezekről a kezelésekről, ha Dr. Stuart Meloy lenne a háziorvosunk. Ő ugyanis véletlenszerűen juttatta női pácienseit orgazmushoz és most önkénteseken teszteli felfedezését. Nem tudjuk, hogy miért csak nőknél alakult ilyen kedvezően a terápia, arról pedig sejtésünk sincs, hogy hogyan mutatják be mindezt egy dokumentumfilmben. Most meglátjuk. (Dicover: április 28. Szombat, 23:00 - Orgazmatron)

Vasárnap

Amikor arról hallunk, hogy valakit lecseréltek egy fiatalabbra, már meg sem lepődünk. Ami viszont új, hogy egyre gyakrabban jutnak a férfiak is abba a helyzetbe, hogy egy fiatalabb kerül a helyükre. Mi a magunk részéről hülyeségnek tartjuk, hogy kor alapján válasszunk párt. Szabó István filmje hasonló témát boncolgat, de a történet szerencsére izgalmasabban alakul, mint ha azt az élet rendezte volna. (TV2: április 29. Vasárnap, 22:30 - Csodálatos Júlia)

Még nem jártunk Las Vegasban, de úgy képzeljük, hogy egy nagyon furcsa város, ahol igazán különös emberekkel találkozhatunk. Elvis-imitátorok a szállodák halljában, lilára szoláriumozott újgazdagok, és az őket hűen követő cicababák, valamint a lúzerek, akik szerencséjüket kísértik a különböző játékokban. Mindeközben Celin Dion énekel... Mike Figgis filmjében Sera és Ben is oda tart, de ők leginkább egymást találják meg. Az alkoholista forgatókönyvíró a prostituáltat. (TV2: április 29. Vasárnap, 0:40 - Las Vegas, végállomás)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés