free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A csikenlaksza titka

Borsa         Címkék: í-zi, laksza, leves, maláj, recept 0 hozzászólás

Akár Indiana Jones varázsreceptjének is hívhatnánk, de inkább nem. Eddigi ismereteink szerint a leves a malájoktól származik, és Ausztráliában előszeretettel fogyasztják. Itthon is kipróbáltuk.

laksza

Ajánló

A levesbe lehet tenni még brokkolit, gombát, és más zöldségeket is. Ausztráliában láttunk tengeri herkentyűkkel telepakolt laksát és vegalaksát.

Mivel itthon egyáltalán nem létezik laksza-paszta - én legalábbis nem kaptam -, kicsit átreformálva készítem ezt a maláj levest. A hozzávalók tekintetében kell egy-két olyan - a magyar háztartásban nem az alap élelmiszerek táborát erősítő - dolog, amelyek beszerzése akár időigényes is lehetne, ha nem lennének hazánkban is szép, nagy hipermarketek. A konzervek sorát kell becélozni, és ott keresni: a kókusztejet, a bambuszrügyet és a szójababcsírát. Koriander sem árt. A többi hozzávaló könnyen beszerezhető.

Így készül

Két nagyobb csirkemellett vágjatok fel csíkokra, és miközben óbégat a macska, dobáljatok neki nagyobb darabokat egészben, hogy edzésben tartsátok a rágóizmait. (Abban az esetben, ha tényleg van macska, akkor legyen inkább 2-3 csirkemellfilé.)Közben aprítsatok fel egy nagyobb darab hagymát, és négy-öt fokhagymát is. Reszeljetek gyömbért - én két kiskanálnyit szoktam. (A lereszelt, maradék gyömbért általában beteszem a mélyhűtőbe és legközelebb kiveszek annyit, amennyi kell.) Vágjatok csíkokra három-négy szál sárgarépát - hasábokra is lehet -, csak ne karikára, mint a zöldborsólevesbe, mert az most illúzióromboló lenne.A zöldséget és a húst dobjátok egy serpenyőbe, lehetőleg akkor, amikor már elég forró az olaj. Adjatok hozzá mozsárban - én így szoktam - összetört koriandert, sót és chilit is.Ezután öntsétek fel kétliter húslevessel, ami ha nincs a mélyhűtőben, kiváltható egy húsleves kockával is. A bambuszrügyek és csírák jönnek. Miközben fő az étel, öntögessétek kókusztejjel kevergessétek, és fűszerezzétek, ízlés szerint. Egy a lényeg, a répa ne essen szét. Ha a csirke megpuhul, el is zárhatjátok a gázt, kész a leves.

Lakszalé

Kínai tésztát beleSok helyen olvastam, hogy a tésztát együtt főzik a levessel, de szerintem ez nem jó, hiszen nem biztos, hogy egyszerre az egész lábos leves elfogy, így ha marad, a tészta jól felszívja a levet... Szóval, főzzetek ki kínai tésztát vagy rizstésztát, mindegy milyet, egy a lényeg, ne spagetti legyen. Hosszú, vékony a nyerő. Legutolsó mozdulatként pedig nyomjatok bele egy egész lime levét - vagy citromlevet.

Lehet beletenni még brokkolit, gombát, és más zöldségeket is. Ausztráliában láttunk tengeri herkentyűkkel telepakolt lakszát és vegalakszát. A siker így is, úgy is garantált lesz, nem csak apu, anyu, férj, feleség lesz hálás érte, hanem a macs' is. Foglaljátok nevünket imába. Puszi.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés