free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Formatervezett kenyérpirítók

Borsa         Címkék: dizájn, formatervezés, furcsa, kenyérpirító, tárgy 0 hozzászólás

Mi is tudjuk, hogy a kenyérpirító mindennapjaink elhagyhatatlan darabja, hiszen a padlizsánkrém, a libamáj nem lenne ugyanaz pirítós nélkül. Mégis értetetlenül figyeljük a formatervezők új vonzalmát.

Miért pont a pirító, miért nem a kávéfőző vagy a szappanadagoló? Valószínűleg soha nem fogjuk megérteni a dizájnerek és a kenyérpirítók különös kapcsolatát, de azért örülünk, hogy ennek köszönhetően furcsábbnál furcsább darabokkal bővült a toaster kínálat.

Nézegess kenyereket és pirítókat!

Fények, árnyakEgyik kedvencünk Oliver Gregoire munkája, akit tervezés közben Frank Gehry hatalmas fémszobrai inspiráltak. Ez a toaster úgy néz ki, mintha egy muzeális, gömbölyded, ezüstszínű pirítót, a hatvanas évek Amerikájának szimbólumát, kalapáccsal agyba-főbe vertek volna, hogy végül elnyerje ezt a szögletes formát. A tervező állítja, hogy a gyűrött külső nem egy brutális beavatkozás végeredménye, egyszerűen szükség volt rá a csodálatos fény-árnyék hatások miatt.

Bizarr

KalózokHa Jack Sparow kapitánynak lehetne kenyérpirítója, valószínűleg a Skull Toastert választaná. Ez a gyönyörű fényes fekete szerkezet ugyanis a kalózok ősi jelképét pirítja a kenyérszeletekre. A Guns&Roses örökzöld slágerét idéző "Sweet Toast of Mine" felirat pedig igazán bizarrá teszi.

Díjnyertes

ApróA kenyérpirító működési elve a huszadik század eleje óta szinte semmit sem változott egészen mostanáig, talán épp az állandóság vonzza az újító dizájnereket. Jaren Goh nem sokszínű, vagy egyedi formájú kenyérpirítót tervezett, hanem egy teljesen új eszközt hozott létre. Úgy gondolta, ideje megreformálni a pirítósgyártást. A szingapúri dizájner díjnyertes Rollertoastere kisebb, kecsesebb, és szórakoztatóbb, ugyanis a szemünk láttára változtatja át a kenyérszeletet finom pirítóssá.Az ötletes szerkezet legnagyobb előnye a mérete, valószínűleg lehetetlen ennél kisebb kenyérpirítót gyártani.

ItthonA hazai kínálatban továbbra is piacvezető a retropirító, a nyolcvanas években "party gril" néven hírhedté vált pirító-szendvicssütő 2 in1. Erről a rendkívül hatékony ősi szerkezetről tudni kell, hogy bekapcsolt állapotban nagyjából kétszeresére növeli a lakás villamosenergia-fogyasztását. Nekünk van a nyaralóban egy eredeti szocialista darab, hideg, őszi napokon rendesen fel lehet fűteni vele a konyhát. A másik jellemző vonal Magyarországon a nagy világcégek által gyártott unalmasan egyforma készülékek. Áruk borsos, fantázia ezzel szemben nem sok szorult beléjük. Szerintünk inkább rendelj az internetről, garantáltan megéri!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés