free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Legendák Budapesten

Borsa         Címkék: budapest, koncert, legenda, lemez, zenész 0 hozzászólás

Örültünk annak, hogy George Benson és Al Jarreau közös lemezt készített, de azért egyenesen visongunk, hogy ez a két szép zenész Budapesten koncertezik. Majd nyáron. Mi ott leszünk.

bensonék

Ajánló

A koncert időpontja és helyszíne:Papp László Budapest Sportaréna, július 17.

Mindenesetre az idő megérett rá, s igazi eseményszámba ment, hogy a két zenészlegenda összeállt egy közös album erejéig. Az pedig már csak ráadás, hogy a lemezt koncertturné is követi, amelynek egyik állomása Budapest lesz! Igazi zenei orgia van készülőben a Papp László Budapest Sportarénában július 17-én este.Már a koncertturné gerincét képező és a turnéval azonos című Givin' It Up című album is - mily meglepő - hatalmas siker lett: a 2007-es Grammy-díjkiosztón két szobrocskával jutalmazták; a legjobb hagyományos R&B énekes előadás és a legjobb instrumentális pop kategóriáiban. Nem mellesleg itt azért megjegyzendő, hogy George Benson nyolcszoros, Al Jarreau pedig ötszörös Grammy-díjas, de azért remélhetőleg szorult még hely ennek a két elismerésnek is a vitrinben. A fentiek tükrében egyértelműen kijelenthető, hogy nem kevés sikerrel kecsegtet a közös turné sem, hiszen mindkét zenész nagyon népszerű mind a dzsessz-, mind a poprajongók körében. Mondhatni, ezek semmit sem bíztak a véletlenre: kockázat nélkül, tutira mentek.

Paul átugrik a fiúkhozA közös lemezt 2006 áprilisa és júniusa között játszották fel. Akkoriban a nem kevésbé híres Paul McCartney a szomszédos stúdióban dolgozott, s a véletlen úgy hozta, hogy átugrott egy kicsit Bensonhoz és Jarreau-hoz, hogy közreműködjön az album a Bring it on Home to Me című dalán. A lemezen még számos kiváló zenész szerepelt - még ha nem is a szomszédos stúdióból ugrottak át látogatóba. A doboknál többek között Vinnie Colaiuta és Micheal White ült, a basszusgitáron két valódi híresség, Marcus Miller és Stanley Clarke játszott, s egy-egy nótában felbukkant a billentyűs Herbie Hancock vagy a trombitás Chris Botti. S Al Jarreau-nak több dalban is egy-egy sztárénekes a partnere, Jill Scott, Patti Austin és a már korábban említett Paul McCartney emelik még följebb a zenei anyag színvonalát.

George Benson

All That JazzÍgy lehetne egy mondatban összefoglalni George Benson eddigi munkásságát. Azonban, ahogy Ray Charles, Quincy Jones vagy Stevie Wonder esetében sem szokás műfaji kategóriákba tuszkolni életművüket, úgy Bensonnál is meg kell barátkozni a határvonalak állandó vándorlásával.

Több platinalemez, megszámlálhatatlan kitüntetés és díj - köztük a nyolc Grammy -, valamint olyan, sokak által ismert slágerek, mint az On the Broadway, This Masquerade, Give Me The Night és társaik jellemzik a művészt. Miközben számai többször is megjárták a slágerlisták élmezőnyét, sikerült megőrizni a jazz-társadalom megbecsülését is. A mai napig a világ egyik legjobb gitárosaként számon tartott Benson egyúttal a világ egyik legjobb jazz, soul énekese, viszont amikor mindezt egyszerre űzi, senki sem veheti föl vele a versenyt. Benson fáradhatatlan muzsikus, és legelsősorban kimeríthetetlen energiájú előadó. Szerény számítások szerint is eddig több mint ötven önálló albuma jelent meg, de a válogatáslemezekkel együtt ez a szám inkább a százhoz közelít. Benson kvalitásait tavaly július 22-én csodálhatta meg a magyar publikum élőben, szegedi koncertjén.

All Jarreau, a pszichiáterAz egykor még pszichiáterként tevékenykedő Al Jarreau sem panaszkodhat sikereire, hiszen a szerencsés pályaváltás eredményeként több mint húsz nagylemezt készített már el, és a számos díj, elismerés mellett már millió rajongót is magának tudhat. A hazai közönség 2001-ben találkozhatott vele. Most pedig itt a közös lemez és a turné, s ennek köszönhetően, egyszerre két legendát is kapunk, itt Budapesten, egy színpadon.

Egyszeri, soha vissza nem térő alkalom lesz tehát együtt, egy pódiumon látni és hallani e két legendás muzsikust. Az "egyet fizet kettőt kap" akció keretében szinte előre garantálható, hogy páratlan élményben lesz részünk.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés