free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Őszinte részvétem

HT         Címkék: értekezés, hazugság, hímtag, őszinte, típusok 0 hozzászólás

Ha egy nemzet kultúrájában valaminek fontos szerepe van, többféle szót alakítanak ki rá, hogy árnyalhassák. Nekünk sok szavunk van a hazugságra, de a hazugot nehezen ismerjük fel.

Az őszinteség nehéz ügy. Főleg egy olyan országban, ahol állítólag minden ezredik ember titkosügynökként építette a szocializmust. Az milyen házasság már, ahol anyu jelent apuról és viszont? De az a nagy szerencse, hogy manapság már szóba se jöhet ilyesmi, mivel ügynökmentes a családi életetünk.

Ígérem, jó leszek!

Hazugság-típusok

Néha úgy érzem magam, mint egy gyerek, és nem tudok különbséget tenni hazugság és hazugság között. Ugye az erkölcsórákon azt tanultuk, hogy hazudni jellembeli fogyatékosság, de egy idő után mégiscsak megértjük például a kegyes hazugságot. Értjük a füllentés és a nagyotmondás különbözőségét, meg a "persze nagyon jól áll", és a "tényleg, semmi hülyeséget nem mondtál a megnyitón", meg a "minden rendbe jön" közhelyét, és a "nem lesz semmi baj" valóságtartamát is felismerjük. Sőt, van, aki inkább a másiknak hisz és nem a szemének. Mégha a legszabadabb megbocsátók vagyunk is a Földön, azért a hazug, az mégiscsak hazug. Vagy annyira vesztesek vagyunk, hogy soha nem merül fel bennünk, hogy igazat mond-e a másik? Ha a válaszod nem, akkor ne olvass tovább! Szemfényvesztés magasfokonKedves Vagy aki vagy, most mutatok neked egy példát. Mondjuk, hogy azt kérdezed a valakidtől, hogy megbízik-e benned. És Ő így válaszol: Az hagyján, hogy a hármat hinni egyben típusú bizalom végtelenül önző dolog. De, hogy önkéntes függőségbe menekülök hozzád, amikor összeállok veled és bízom abban, hogy valami közöset érünk el az életünkben, és mindezt azért hisszük, hogy boldoguljunk, az azért vicces. A párkapcsolat egysége. Tudod, hogy egy igazi kapcsolatban a résztvevők nem tudnak hazudni egymásnak? Evolúciós magyarázatai vannak, hogy a csalásfelismerés egészen biztosan ősi eredetű, és simán képesek vagyunk kiszagolni, hogy mit tud, érez, gondol a másik.

Igazságszérum Igazságszérum Jean-Marie Salaun francia pszichológus és biokémikus, a párizsi Pasteur Institute munkatársa a rozs héjában lévő, gyógyításra, betegségmegelőzésre használható vegyianyagok után kutatva olyan alkaloidára bukkant, amely az emberi agy úgynevezett "igazság-központját", egy alig gombostűfejnyi sejtformációt stimulálva a pácienst igazmondásra készteti, pontosabban hazugság kimondása esetén a páciensben fizikai rosszullétet, hányingert, fejfájást indukál. Az újonnan felfedezett alkaloida hatásmechanizmusa még nem ismert, annyi azonban már bizonyos, hogy az egészséges emberi szervezet maga állít elő olyan vegyianyagokat, amelyek normális esetben a kommunikáló embert az adott helyzetben fizikailag túlélhető legnagyobb "igazság-tartalom" kimondására késztetik. A krónikus hazudozás örökletes betegség, amelyet bizonyos, az agy "igazság-központját" stimuláló vegyi anyagok hiánya okoz. forrás:www.bahia.hu Ha képes vagy bízni abban, hogy kedvedre élheted az életed, akkor könnyen fog menni, hogy megbízz bennem. Ha nem bízol meg bennem, akkor biztosan nem sírig tart a kapcsolatunk. Az ideiglenes bizalmat csak a politikusok adják-veszik. Ha meg azért vagy velem, mert a világon a legjobban mellettem érzed magad, még annál is jobban, mint amikor egyedül toszod a legyet, akkor meg csak örülj! Ha kísérletezgetni akarsz a szerepjátszó képességeddel, akkor nagyfokú önuralomra legyél képes, ne a valódidat mutasd meg, hanem valamelyik elképzeltedet! Ha rozskenyérrel kedveskedek, az még nem a bizalmatlanság jele, lehet, hogy csak az emésztésedre hatnék. Ja, és soha nem adnék neked szodium-pentotált. (Igazságszérium utcai neve - a szerk.)Szóval kedves Vagy, aki vagy, ha az ember stabilja a fentihez hasonló választ adja egy olyan egyszerű eldöntendő kérdésre, mint például a "Lefeküdtél vele?", a sokkal praktikusabb igen-nem helyett, akkor az biztosan hazudik.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés