free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

USE 2007

vágóréka         Címkék: bemutató, divat, kollekció, tervező, use 0 hozzászólás

A USE magyar divattervező csoport Párizs után végre Magyarországon is bemutatta 2007-es kollekcióját. Borsamunkatárs sokáig hitte fantomnak őket, de most végre látta, szerette és elmeséli.

Örülök, hogy végre személyesen is láthattam a USE tervezőcsoporttól bemutatót. Eddig csak különböző mende-mondákat hallottam és mintha fantomokról lenne szó, mindig elszalasztottam a találkozást. Most végre megbizonyosodhattam róla, a 'júzosok' is emberek és ruhákat csinálnak; méghozzá jókat. Éljen a pozitív megerősítés!A lépcsőzés is megérteA Malomudvarra belépve egy percig sem volt kérdés, hogy jó helyre érkeztem-e. Bár még nem jártam itt, a velem egy időben érkező, vagy várakozó arcok már ismerősek voltak a kortárs pesti divateseményekről, magazinok rendezvényeiről. Körbenézve felmerült bennem a kérdés, vajon a fekete színt szeretik ennyire a jelenlévők, vagy a tervezőknek adózott a társaság nagyobbik része azzal, hogy sötét színű ruhát öltött?

A Use Unused tervezőcsoport 2006 tavaszán debütált először kollekciójával külföldön, a párizsi Fashion Week-en. A helyszínnek végül is a malom egykori raktárát választotta a három tervező, mert a showroom kicsinek bizonyult volna a bemutatóhoz - az afterpartihoz viszont tökéletesen elég volt. Az emeleti helységet gyalog lehetett megközelíteni a külső tűzlépcsőn, ami inkább felfelé volt szórakoztató, főleg a szoknyás hölgyeket követő férfiaknak. Lefelé, aki nem a liftet használta az vagy sportos volt, vagy nem tudta mit vállal. Jómagam az utolsók között jöttem le gyalog az egyik női magazin főszerkesztőnőjével és a viselettörténet nagyasszonyával hármasban. Tűsarok, trottőr és balerina cipő kontra rácsos tűzlépcső enyhe tériszonnyal fűszerezve - címszavakban így írhatnám le az élményt. Szerencsére a bemutató bőven ellensúlyozta a megpróbáltatásaimat.

Tulipán kabát és denevérujjHa röviden kellene beszámolni az eseményről, akkor azt mondnám - a legnagyobb elismeréssel -, hogy egy kerek, jól összerakott pret-a-porter kollekciót láthattunk csütörtök este a Malomudvarban. De szerencsére hosszabban írhatom le, hogy miért is tetszett a bemutató. Yonderboi-t dicséri a zenei aláfestés, a kezdőfilm pedig - amit koncepciózusan közvetlenül a bemutató előtt vettek fel - Rádics Jánost.

A ruhák időszerű A-szabásvonalakkal készültek, a 60-as évek legdivatosabb fanzonjai - a tulipán-kabát, háromnegyedes ujj - keveredik a tervezők kedvenc, 80-as évekbeli vonalaival. A denevérujj, a pólóruha és a tulipán szoknyák nyugati hangulatába enyhe japán hatás hatás fedezhető fel a kimonó jellegű kabátok feltünésével. A kiegészítőként szereplő cipők is eredeti 80-as évekbeli fazonok, ezeket viszont már láttuk korábban is. Három új lábbeli modellt fedeztem csak fel és nem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy lehetne még erősíteni a kiegészítőket. Lefelé a lépcsőnA kollekció egyébként egy egész ruhatárat felvonultatott szoknyákkal, kabátokkal, pólókkal, blúzokkal, ruhákkal, shortokkal és a nekem legkedvesebb gatsby - szövetből vagy bársonyból készült, felül berakásokkal bővítve, alul simán szűkítve - nadrágokkal. Mindezeket fogják össze egy egységgé a motívumként visszatérő minimál díszítések; raffolások, csíkos betétek és a fehér, szürke, halvány rózsaszín, ezüst és fekete színek konzekvensen minta nélküli használata. A USE tervezői a "szokásos" latex kezeslábassal hozták darkos világukat, miközben a kollekció világos, minden mintát nélkülöző darabjai kórházi sterilséget sugároztak. Ezt az érzést erősítette a világos smink a fehér szájfestéssel és fekete szemöldökkel, valamint a teljesen hátrasimított ha,j a magasra feltűzött copfokkal. Ezek a koncepcionális döntések a bemutatón mind a modellek jelmezszerűségét erősítették, miközben láttam magamat ezekben a ruhákban. Hordhatóak. Nos, ezért nem bosszankodtam a rácsos vaslépcsőn lefelé: egy jó élménnyel lettem gazdagabb. A bemutató hangulata oldott volt, valószínűleg azért, mert a csapat a kollekciót már letesztelte Párizsban és így, a tétmérkőzésen túl, itthon ez már csak egy barátságos találkozó volt.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés