free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A szoknyaválasztás mizériája

Borsa         Címkék: előnyös, láb, mizéria, szoknya, típus 0 hozzászólás

Sokszor érzelmi indíttatásból viseljük azokat a szoknyákat, amelyek nem is állnak olyan jól. Ez rendben is van, de azért nem árt tudni, hogy a különböző lábtípusokhoz milyen szoknyatípus ajánlott.

Tavasszal jól esik levetkőzni, hiszen ekkora már tényleg nagyon unjuk a téli ruhák okozta bezártságérzést. A gardróbok mélyéről előkerülnek a szoknyák és sajnos a nagy örömködésben néha önkritika nélkül erőltetjük magunkra a teljesen előnytelen szabású darabokat is. Ez azért van, mert hajlamosak vagyunk érzelmi indíttatásból - tartós kapcsolatunktól vagy rokontól kapott szoknya -, esetleg lustaságból - a butikban az első kezünkbe akadó alj - hordani azokat a szoknyákat, amelyek nem biztos, hogy adottságainknak a leginkább megfelelnek. Azt, hogy kinek milyen fazonú szoknya áll jól, azt - tetszik, nem tetszik, ez van - magasságunk, alkatunk, és lábformánk határozza meg. Nem arról van szó, hogy bizonyos alkatú hölgyeknél tiltólistára kell kerülnie a szoknyának, sokkal inkább az a fontos, hogy mindenki képes legyen felismerni, melyik fazon az, ami jól áll neki. Ebben próbálunk most segíteni. Mielőtt azonban mindenki elkeseredne, van azért jó hír is: idén minden szoknya divatos. Legyen az mini, midi, maxi, fodros vagy sima, bőr vagy vászon, teljesen mindegy.Apropó, az alábbiakban különböző lábtípushoz tartozó szoknyatípusokat találhattok. Nem kőbe vésett szabályok, csak irányelvek. Aki tisztában van hiányosságaival, ám ezzel együtt magabiztosan képes viselni a számára nem igazán előnyös szoknyákat is, tegye bátran.

Jó láb

Szép lábNos, kétségtelenül ők vannak a legkönnyebb helyzetben, már ami a szoknyaválasztást illeti. Viselhetik a minit, a testhez álló szűket, a bővet, a térdig érő fazonokat, és természetesen a maxit is. Nem kell azon sem gondolkodniuk, hogy vajon választhatnak-e "A" vonalú aljat, mert ez is menő rajtuk. Jól áll nekik a fodros és a csőfazonú szoknya is. A cipőválasztásnál sem kell kétségbeesniük: ugyanúgy jó nekik a kényelmes lapos, mint a magas sarkú elegáns, de nem árt nekik sem tudni, hogy a csípő fazon hosszítja a derekat, ezáltal rövidebbnek mutatja a lábat.

Jó szoknya

Vastag comb, vastag lábszárMindenképp a hosszú fazonokból mazsolázzanak, és ne húzzák már előre a szájukat, hogy a hosszú szoknya nem szexis. Igenis az, csak meg kell találni a tökéleteset. A maxi modellek optikailag nyújtanak, slankítanak, és persze előnyős, hiszen "ápol, és eltakar". Lehet szűkebb, vagy bővebb fazonú, hippi stílusú, vagy romantikus fodros, ezt már az egyéniség, és öltözködési stílus határozza meg. Jól nézhet ki a csípőig alakra simuló, és onnan lefele bővülő modell is. Ha csak a comb kerületével van bajuk - próbáljanak meg egy kicsit edzeni, mozogni - választhatják "A" vonal, térd alatt érő változatát is. A minit azonban kötelező száműzniük a gardróbból.

Nem feladni

X-láb, ó-lábSajnos az ebbe a típusba tartozóknak nincs könnyű dolguk, de ez nem jelenti azt, hogy lemondhatnak a szoknyákról. Ha valaki szoknyában érzi magát nőnek, vagy teljesen egésznek, viselje bátran, csak nézze meg, mi az, ami jól áll. Nekik szintén előnyős, ha térd alatti verziókat választanak a fent említett felsorolásból. Érdemes kísérletezgetniük a nadrágszoknyákkal is. Ezek persze nem kőbe vésett szabályok, hiszen Carrie-nek (Sarah Jessica Parker - Sex és New York) sincs tökéletes lába, mégis előszeretettel hordta a szuperminiket is.

Csak lazán kezelni

Túl vékony lábszárMellőzzék a minit. Előnyös lehet a térd alatti, vagy hosszú, bő, fodros fazon. Lehet szűkebb is, csak az anyagválasztásnál figyeljenek arra, hogy még véletlenül se a testhez tapadó, vékony, sztreccs anyagból készülteket, hanem a keményebb, merevebb típusúakat válasszák.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés