free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legszebb weboldal

Borsa         Címkék: lista, öt, szép, tárgy, weboldal 0 hozzászólás

Szerintünk a szépség és az alkalmazhatóság egyaránt fontos egy weboldalnál, de sok szájt túlzsúfolt, túlcicomázott és teljesen használhatatlan. Kerestünk, kutattunk és öt legjobbra bukkantunk.

Grafikusok és szájtépítők tervezik meg azokat az onlájn tereket, ahol egyre több időt töltünk munka közben és szabadidőnkben egyaránt; ezek a felhasználói felületek már-már életünk részévé váltak. Intim kapcsolatban állunk munkaállomásainkkal, ezért nagyon nem mindegy, milyen dizájn készül egy-egy weboldalhoz. Nem titkoljuk, a minimalista megoldás hívei vagyunk, szeretjük az egyszerűséget, a harmóniát, és bár utáljuk a közhelyeket, egyetértünk a mondással, miszerint a kevesebb néha több.

A letisztult praktikumA világ legjelentősebb IT lapja a nyomtatásban és onlájn is megjelenő amerikai Wired magazin. Alig két hónapja a világ legletisztultabb és leghasználhatóbb dizájnját állították elő. A szépség és a használhatóság ugyanis nem zárják ki egymást. A Wired oldalán egy pillanat alatt kiismerheted magad, úgy, hogy közben nem vonják el a figyelmedet a felesleges dizájnelemek. Az amerikai magazintól sokat tanulhatnának a magyar hírportálok is.

A legeredetibbA street art egyre gyakrabban jelenik meg a webdizájnban. A Wooster Collective közösségi blog az utcai kultúra leglelkesebb támogatója. Az oldalt akkor is érdemes látogatni, ha nem érdekel a street art, ugyanis hetente új fejléccel jelentkezik. Hétről hétre a leghíresebb graffitisek, dizájnerek és grafikusok tervezik újra a Woster Collective logóját. A legeredetibb weboldal amit valaha láttunk.

VizuálorgiaKedvenc amerikai dizájnblogunk a The Coolhunter sem maradhat ki a listából. A használhatóság mellett, gyönyörű logójával és hatalmas képeivel lopta be magát a szívünkbe. Ha nem tudsz angolul, akkor is érdemes az oldalon böngészni, a képanyag is magáért beszél: az egyik rovatban rendszeresen csodálatos hotelekről, elképesztő luxusszállodákról láthatsz exklúzív fotókat.

A magyarok követePersze a magyar weboldalak között is lehet találni olyat, ami egyszerre szép és használható. Kedvenc hazai kütyüblogunk a Pazar Cuccok gyönyörű, letisztult dizájnja tökéletesen illik listánkba. Zöld hátterét akár a nappali falán is elnézegetnénk, a narancssárga fejlécben lakó kiskutyát pedig mindig megsimogatjuk. Kattintásra különféle aranyoskodásokra képes, de vigyázat, harap!

Az étvágygerjesztőVégül a távoli Japánból is hoztunk egy friss, ropogós szájtot, az egyik kedvencünket. A japán dizájnkultúrát letisztult formák és tökéletes harmónia jellemzik. Az élet minden területén igényes japánokak köszönhetjük a sushit, aminél tökéletesebb ételt el sem tudunk képzelni. Nem véletlen tehát, hogy az ötödik helyre az I love sushi étterem díjnyertes weboldala került, egyrészt azért mert szép, másrészt pedig, mert könnyen használható.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés