free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Magyar tapétakörkép

Borsa         Címkék: hazai, kínálat, szűkös, tapéta, tárgy 1 hozzászólás

Azt már tudjuk, hogy a világhálón őrületesen szép tapétákat tudunk rendelni, ám ha valaki idegenkedik még az online vásárlástól, a hazai boltokban kell keresgélnie. Szűkösebb kínálatból.

Nemrégiben bemutattuk kedvenc tapétáinkat, melyek többsége a nagyobb online boltokban megrendelhető. Mutattunk interaktív, lekaparható és fémtapétát, valamint a legszebb falmatricákat is linkeltük. Panaszkodtunk, hogy egykor nem lehetett szép tapétát venni - ma viszont túlkínálat van az online áruházakban. Mi a helyzet a hazai boltokkal? Mit tegyen az, aki a huszonegyedik században még mindig idegenkedik az internetes vásárlástól, de szép tapétát szeretne? Nézzük, milyen a hazai kínálat! Miután körbejártuk a magyar tapétaboltokat, elkeseredve határoztuk el, hogy ezentúl csak az interneten foguk ilyesmit rendelni. Bár elképesztő a kínálat fehér és vállalkozói mediterrán stílusú tapétából, csak elvétve, a legdrágább szalonokban találtunk olyat, amit szívesen elnézegetnénk a falon néhány évig. Nem is csoda, hogy ilyen divatos hazánkban a fehér fal, hiszen mélyen bele kell nyúlnia a pénztárcájába annak, aki valami különleges, egyedi mintára vágyik.

Fehér fal helyett

Persze azért megéri végignézni a hazai kínálatot, mielőtt megrendelnénk a legszebb tapétát az internetről, az eladók ugyanis többnyire készségesek, segítőkészek és pár jó tanáccsal is ellátják a nézelődő vásárlót. Megtudtuk például, hogy tapétaválasztásnál figyelembe kell venni az építészeti szempontokat és a helyiségben uralkodó körülményeket - azaz a levegő nedvességtartalmát, a hőmérséklet-különbségeket, a természetes megvilágítás erősségét - is. A kedves jó tanácsok után sajnos meglehetősen kellemetlen volt végignézni az akciós tapétákat, mosolyogni, miközben a menekülési útvonalat tervezgettük. Szerencsére hamar rájöttünk, hogy a luxus és a retró hívószavak kimondása után szép tapétákat is mutatnak, de még ezután is fel kellett készülünk egy-egy sokkoló mintára.

Nézegess tapétákat!

Ízlést nem árulnakA nemzetközi trendnek megfelelően nálunk is lehet kapni liános tapétákat, bár néha hihetetlen színű háttér előtt kacskaringóznak az indák, a rózsák és más virágok. Nehezen értjük, miért kell az ízléses darabok közé egy-két ízléstelent is becsempészni, de valószínűleg ez csak kereskedői fogás, hogy a ronda minták után jobban értékeljük szépet. Retró tapétákRetróban nem nehéz jót alkotni, talán ezért nyúlnak olyan gyakran a tapétatervezők a jól bevált színekhez és mintákhoz. A hatalmas élénk színű barna, narancssárga vagy épp kék körök, jól mutatnak a nappali falán, de csak mértékkel. Egy-két tekercsnél többet semmiképp se használj fel.Az óriásposzter-generációKönnyezve nosztalgiáztunk, amikor végre kézbe foghattuk gyermekkorunk megkeserítőjét a lakótelepi gigantposztert. Még egyszer szeretnénk megköszönni a feltalálónak, hogy nem ragaszthattunk Axel Rose képekkel körbevett Guns'n Roses oltárt a falunkra tizennégy évesen. Akkor nagyon jól esett halálfejek helyett ezt a kedves tájat nézegetni, ami a vízben tökéletesen tükröződik .

Kiskacsák inváziója a gyerekszobában

Rémálom a gyerekszobábanVégleg elkeseredtünk, amikor gyerekszobába való tapéták után kutattunk. Elvétve lehet csak találni olyat, amin nincsen kiskutya, kisnyuszi vagy kismaci. Ha nem akarod hogy maradandó károsodást szenvedjen gyermeked ízlésvilága, javasoljuk, kövesd egy ismerősünk példáját, aki egy fiatal magyar képzőművész, Budhatomi segítségét kérte a gyerekszoba kifestéséhez. Ahogy a képeken is láthatod, elképesztően mozgalmas, sok színes nézegetnivalót kapott a szerencsés kissrác, akinek valószínüleg élénkebb fantáziája lesz majd nagykorában, mint a naív kiskacsákkal traktált társainak.

Ne ragassz, matricázz!

Végül betértünk egy galériába is, ahol szerencsére nem alkalmazták rajtunk a rondatapétás kiskereskedői fogást. A dizájnboltban árusított falimatricák egytől egyig gyönyörűek, bátran ajánljuk mindenkinek, és különösen azoknak, akik nem akarnak tapétaragasztóval bajlódni. A trendi minták, figurák, szörnyecskék között találni olyat is, ami bátran használható a gyerekszoba dekorálására, az indák, liánok, hatalmas foltok és pöttyök pedig valószínűleg bármilyen nappaliban jól mutatnak.

 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés