free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legötletesebb esernyő

Borsa         Címkék: dizájn, esernyő, eső, lista, öt 0 hozzászólás

Az esernyőt igazán tudjuk utálni, mert csöpög, útban van és egyébként is. Mostanában viszont nem árt, hiszen itt a tavaszi záporok időszaka, ezért utánanéztünk néhány ötletes darabnak. Íme az öt legjobb.

Korábban azt gondoltuk, az ernyő a világ legegyszerűbb, ősi elven alapuló használati tárgya, pedig dehogy. Legalább annyiféle van belőle, mint csokoládéból Gombóc Atrúr kamrájában. Nano esernyő, lézerkard esernyő, zenélő esernyő, időjós esernyő, víztisztítós esernyő, hogy csak néhányat említsünk a felhozatalból. Kiválasztottuk az öt legérdekesebbet.

Előbb azonban egy közérdekű figyelmeztetés: magyar boltban a most bemutatott esernyőket nem lehet megvásárolni, az internet viszont éppen alkalmas erre. Ha mégis forintban, plázában gondoltad megoldani esernyő gondjaidat, válassz az esernyo.hu weboldal kínálatából. Itt az unásig ismert márkák nevével fémjelezve találod meg a bevásárlóközpontok divatbutikjainak kínálatát. Színes esernyő, rövid esernyő, hosszú esernyő. A hazai felsorolás itt véget is ér, mint Gombóc Artúr jókedve nagyböjt idején. Szóval inkább lássuk, mit rejt az internet sötét mélye, ahol hekkerek tanyáznak, és mindig esik az eső.

Több, mint esernyő

A Menő NanoElég egyszer megráznod, és már száraz a Nano-esernyőnek nevezett különleges darab (kép1). Az ötletet a természet ihlette, egészen pontosan a lótuszvirág levele, amely - többek között - arról híres, hogy a felszínén különleges nanorészecskék pergetik le a vizet és a szennyeződéseket. Ha ilyen esernyőt vásárolsz - húszezer forintért -, sosem kell majd a fürdőkádba, vagy a konyhába letenned csuromvizes ernyődet száradni, hogy aztán valaki jól hasra essen benne, amikor a lakásban közlekedik. A hülyének is megéri, mi viszont inkább a technológiát szeretjük.

Az időjósNos, éppen ezért második kedvencünk az időjós esernyő, melynek nyelébe fényjelekkel működő meteorológust is épített a gondos tervező. Biztos emlékszel arra, hogy a Gyűrűk Urában kék fénnyel izzott Frodó kardja, a Fullánk, amikor orkok közeledtek. Nos, ez az ernyő kéken villog, ha esős időre van kilátás (kép2). A készülék nem a légnyomást méri, hanem a gyártó Ambient Technologies zárt online rendszeréhez kapcsolódik, ahonnan letölti a jelzéshez szükséges adatokat. A modell alapján a cég egyébként más termékeket is gyárt. Kedvencünk Orb, a világító gömb, amely a lakás bármely pontján színváltással jelzi, ha emailünk, vagy sms-ünk érkezett.

Az ívóvízgyártóKövetkező kedvencünk (imádjuk az esőt és az esernyőket is) még fejlesztés alatt áll, azaz egyelőre nem veheted meg. Mindenképpen szót érdemel azonban a terv, ami azon az egyszerű felismerésen alapul, hogy bár eső sok van, ivóvíz azonban kevés. Az égi áldás ugyanis nem iható közvetlenül, hiszen rengeteg szennyező anyag gyűlik össze a felhőkben és a levegőben is, mire a fejünkre koppan egy-egy csepp. A Core 77 pályázatára érkezett ötlet azonban hasznosítaná az esőcseppeket, mégpedig egy esernyőbe épített víztisztító rendszer segítségével, amely egy csatlakoztatott vizes palackba gyűjti az ihatóvá alakított zivatart (kép3). Zseniális ötlet.

Harcra és romantikára készen

A zenélőAz imént elárultuk, mennyire szeretjük az esős napokat. Ilyenkor szentimentálissá válunk, és zöldre festjük a tengerimalacot, miközben lágy zongorafutamokat hallgatunk az ablakpárkányon ülve. Ha mégis az utcára merészkedünk (többnyire muszáj) akkor magunkhoz vesszük zenélő esernyőnket (kép4). Na jó, csak szeretnénk magunkhoz venni... A koreai Sdesign Group ugyanis elkészítette a zenélő esernyő prototípusát: a fogantyú tekerésére vált a számok között. Háromféle változatban is kapható ernyő az iPod-ok színeit utánozza: fehér, piros és zöld kivitelben készült.

A Yoda-ernyőMivel biztosak vagyunk abban, hogy mindenki játszott már életében "csillagokháborújásat", nem is értjük, hogyan hiányozhatott eddig a kínálatból a lézerkard formájú, világító esernyő (kép5). Micsoda ütközeteket lehet vívni egy-egy esős napon az irodában! Mi valószínűleg azonnal lefejtenénk a felesleges ernyőrészt, hogy felnőtt fejjel végre egy igazi fénykardhoz juthassunk. Kevésbé elhivatott rajongók viszont garantáltan feltűnnek vele a városi forgatagban.Plusz egy pár Bónusz ernyőnk Marc Owens tervező ötlete, a Tandem Esernyő (kép6). Két nyél, dupla méretű ernyő a garantált védelemhez. Nem kell többé egymásba kapaszkodva botladozni a záporban, miközben mindketten csurom vizesek lesztek. Persze lehet, hogy éppen ez a cél.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés