free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Barbra Streisand Európában!

Borsa         Címkék: barbrastreisand, drága, koncert, rajongók, turné 0 hozzászólás

Barbra Streisand rajongói tombolhatnak örömükben, mert kedvencük - pályafutása során most először - európai koncertkörútra indul, ám a jegyárak olyan drágák, amilyen drágák még sosem voltak.

Az évszázad koncertturnéja

Ajánló

Kizárólag stúdióalbumokat készített, illetve néhány koncertet adott az Egyesült Államokban. Az turné európai állomásai:Június 21. - Bécs - Schloss SchonbrunJúnius 26. - Párizs - BercyJúlius 10. - Nizza - Nikaia StadiumJúlius 14. - Dublin - Castletown HouseJúlius 18. - London - The O2 Arena

Egyszer az életben - ez az egyik szlogenje a világszenzáció számba menő koncertturnénak. Erre hivatkozott Streisand menedzsere, Martin Erlichmann is, amikor sokan felháborodtak, hogy még a legolcsóbb jegyek is 100 euróba kerülnek. Igaz, ami igaz, Barbra - nem elírás, később jön a hiányzó a-betű története - most először utazza körbe Európát; eddig csak Londonig jött el, de annak is van már tizenhárom éve. Az idei nyári körút során Dublinban, Nizzában, Párizsban, Bécsben és Londonban kötöttek le koncerteket, de elképzelhető, hogy időközben még újabb helyszínek is napvilágot látnak. Streisandot 58 tagú szimfonikus zenekara kíséri végig körútján, a rajongók meg elkezdhetik szorosabbra húzni a nadrágszíjat, hogy valahogy kigazdálkodják ezt a soha vissza nem térő alkalmat.

Nem hétköznapi

A legnagyobbBarbra Streisand igazi élő klasszikus; Elvis Presleyvel, vagy Frank Sinatrával együtt a műfaj legnagyobbjaiként tartják számon. Már életében múzeumot emeltek neki San Fransiscóban, a hollandok meg tulipánt neveztek el róla. Fénykorában annyit keresett, mint a Beatles, csak - mint mondta - neki nem kellett négyfele osztozkodnia. Az énekes- és színésznő egészen fiatalon tűnt fel egy Angel nevű meleg szórakozóhely tehetségkutató versenyén, ahol az első díj egy ingyen vacsora és egy egyhetes fellépési lehetőség volt. Első rajongóit ott szerezte, s a melegek a mai napig hűséges rajongói.Így lett BarbraStreisand eleinte színpadon lépett fel, s az önmagát kereső fiatal lány először az Angelica Scarangella művésznevet választotta magának, amit - mint utólag bevallotta - a telefonkönyvből nézett ki magának. Majd ez sem volt elég, és életrajzában Madagaszkárt jelölte meg születési helyként majd - hogy a sztori hihetőbbnek tűnjön - hozzátette: de Dragon-ban nevelkedett. Később ezt azzal színesítette, hogy ő tulajdonképpen a Marsról jött. Végül újra elővette saját nevét, és mindössze annyit változtatott rajta, hogy a Barbarából - mivel sohasem szerette tompa hangzása miatt - kivette a középső a-t, s így lett Barbra, ami idővel önálló védjeggyé nőtte ki magát.

Szeretői közt tartják számon többek közt: Ryan O'Nealt, Omar Sharifet, Don Johnsont, Pierre Trudeau volt kanadai miniszterelnököt, André Agassit, Charles herceget, Dodi Al Fayedet, Warren Beatty-t. Streisandnak egy felnőtt fia van, Jason, aki Eliott Gould színésszel kötött házasságából született. Furcsa lány volt, nem hétköznapi arccal, s nem hétköznapi tehetséggel. Édesapját még csecsemőkorában veszítette el, amit soha nem tudott feldolgozni. Később, már felnőttként, hogy legyen közös képe apjával, lefotóztatta magát édesapja sírkövével. Édesapját igazi bálványként tisztelte. Az ő emlékének ajánlotta későbbi első filmrendezését is, a Yentl-t. Barbra jól döntött, amikor nem műtette meg az orrát, mert - mint az orvosok később megállapították - akkor eltűnt volna hangjából az jellegzetes tremoló, ami olyan különleges pluszt ad egyébként is varázslatos hangszínének. Édesanyja újra férjhez ment, de mostohaapja és a kis Barbra nem jöttek ki egymással, s a korábban szintén énekesnőnek készülő anyuka inkább új férjétől született lányát részesítette előnyben. Barbarának csak annyit mondott: "csúnya vagy!" Streisand egész élete során próbálta bizonyítani a mindent lekicsinylő édesanyjának, hogy tehetséges.[PAGEBREAK]

És jött MartyA fiatal lányt egy este meglátta a színpadon Martin Erlichmann, s felajánlotta neki, hogy szívesen lenne a menedzsere. Barbrának nem ez volt az első ilyen ajánlata, de ez az ember volt az első olyan, aki nem kívánta tőle, hogy műtesse meg az orrát. Martin azt monda, maradjon csak pont olyan, amilyen. Barbra így - nem volt vesztenivalója - Erlichmannra bízta karrierjének sorsát. A lelkes férfi idővel minden más kliensétől megvált, hogy napi 24 órában dolgozhasson Streisand karrierjéért. Marty a mai napig Streisand menedzsere. Nem ő volt az egyetlen, aki szentül hitt a lány tehetségében. Judy Garland is elkötelezett híve volt. Meghívta televíziós showjába, és duettet is énekelt vele. Streisand közben megkapta élete első főszerepét a Funny girl című musicalben, s éveken keresztül játszotta kirobbanó sikerrel, amit a megfilmesítés követett. Nem volt vitás, ki kapja meg a vásznon Fanny Brice szerepét, amely mintha egyenesen Streisandnak íródott volna.Fél OscarAz 1968-as musical főszerepével megszerezte első, és egyben utolsó színésznői Oscarját. A filmtörténetben először az Akadémia tagjai nem tudtak megegyezni, s azonos számú szavazatot kapott az első filmes, már akkor ünnepelt fiatal csillag és a jóval tapasztaltabbnak számító Katherine Hepburn, Az oroszlán télen című filmjében nyújtott alakításáért. Hepburn annyira nem bízott sikerében, hogy el sem ment a díjátadóra, így a boldog, "fél-Oscar"-díjas Streisand egyedül mehetett fel a színpadra átvenni a győztesek nevét kihirdető, igencsak meglepődött Ingrid Bergman-tól az elismerést. Igaz, útközben majdnem elbukott egy kábelben. Köszönőbeszéde is kisebbfajta botrányt kavart, hiszen ahelyett, hogy megköszönte volna a díjat édesanyjának, a menedzserének, a filmstúdiónak, istennek, csak annyit mondott: "Helló, gyönyörűség!" Ez a díjazott filmben elhangzó első mondata, amit akkor mond, amikor meglátja magát a tükörben. Hollywood nem értékelte a humort, s a későbbiekben sem értékelte a konvencióknak folyamatosan fityiszt mutató, öntörvényű művészt. Streisand azonban tovább folytatta útját és sikert sikerre halmozott. Minden idők legsikeresebb női előadóművésze lett. "Színésznő vagyok, aki énekel" - így jellemzi magát szerényen Barbra. Ő az egyetlen, aki minden előadó-művészeti díjat a magáénak tudhat: számtalan Grammy, Emmy, Tony és Golden Globe díj tulajdonosa, sikeres színésznő, énekesnő, rendező, zeneszerző és producer - az első nő, akit rendezésért Oscarra jelöltek.

Filmjei (a teljesség igénye nélkül) Hello Dolly!; Mi van doki?; A bagoly és a cicababa; Ilyenek voltunk; Csillag születik; Yentl; A nagy szám; Szerelem az éjszakában; Csak a férjem meg ne tudja; Funny Lady; Call girl ötszázért; Hullámok hercege; Tükröm, tükröm; Vejedre ütök; és a többi.

Nincs mese, el kell kezdeni számolgatni, kalkulálni, behúzni azt a bizonyos nadrágszíjat: Streisand koncertje kihagyhatatlan, az évszázad egyik legnagyobb húzása. Mindenképpen megéri az árát, bármennyibe kerüljön is.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés