free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legjobb cipész

Borsa         Címkék: cipész, legjobb, lista, öt, suszter 17 hozzászólás

A nőknek igenis van igénye egy megbízható suszterre, ám a gyors cipőjavítók nem mindig felelnek meg kívánalmainknak. Összegyűjtöttük az öt legjobb cipőkészítő, -javító kisiparost. Abc-sorrendben.

Megtalált suszterájok

Ajánló

A legfőbb cipészeszközök:szabódeszka, musta ( réznehezék), bicskia és dikics (kések), árak, szurkos cérna vagy fonál és sörték a varráshoz (tű helyett), lábszíj a varráshoz vagy szögezéshez, ráspolyok, dörgölőfák és fafütyülők. (Forrás: OSZK)

Mindenki tudja, hogy a bevásárlóközpontokban található cipőjavítókban nem lehet nagy kérésekkel előállni, nem lehet a kívánalmakat csak úgy nagyvonalakban elmondani; talp és sarok csere, aztán annyi. Igen ám, de van amikor az ember lányának pont arra lenne szüksége, hogy félszavakból is megértsék, hogy mit akar, vagy ha még nem is tudja pontosan, segítsnek neki.

Egyszer már leírtuk, most megismételjük, hogy ugyanúgy mint a fodrász, a suszter is bizalmi kérdés a nőknél. Tegye fel a kezét az az olvasó aki kettőnél több, mai napig működő, tökéletesen megbízható és igényes suszter nevét, címét meg tudja mondani.

Nézegess képeket!

Az öt legjobb

Na, ezért van az, hogy összegyűjtöttük azt az ötös listát, amelyet bármikor elővehettek, ha gondotok akadna csukátokkal. Ezek a suszterek tesztelt suszterek, jól ismerjük őket, jó szakemberek, akik tanulták a cipőkészítés és javítás mesterségét, a szakma általunk ismert krémje. A "krémség" néha együtt jár a rumlival és a ragasztó szaggal, ezért nem kell megijedni, amikor belépve a suszterájba - tényleg ez a neve, olyan mint a szeráj, csak itt a férfi, vagyis a suszter a mi cipőink háremében csücsül egész nap - nem patyolattisztaság fogad. Ez a szakma kosszal jár. Szóval, ha a műhelyben sok a javítanivaló cipő, friss ragasztó szag van, és esetleg csiszolt gumitalp szag is terjeng, akkor tuti jó helyen járunk, mert ennyi nő nem tévedhet egyszerre.

Jó, ha kosz van

Óvd a susztert

A jó suszter kiválasztása boldoggá tesz, mert ritkán mond nemet és topánjaink használhatóságának idejét többszörösen meg tudja hosszabbítani. De, ha már rátalálunk az igazira, ne csináljuk ki! Vannak a "javíthatatlan" kategóriába eső dolgaink, amivel kínszenvedés dolgozni, és fölösleges is; jobban jár az ember ha inkább a kukába vagy emlékbe teszi el ahelyett, hogy a mesterembert idegesítenénk vele. Tudjuk jól, hogy melyek ezek a javíthatatlan dolgok, hallgassunk csak a megérzésünkre. Aztán vannak a nem suszter munkakörébe tartozó feladatok, ilyen például a műbőr cipők szétvált felsőrészének javítása, turkált táskák selyem bélésének megvarrása, ötszáz forintos gumipapucs pántjának viszaragasztása (inkább újat vegyél!).

Az aranyszabályÉs még egy megjegyzés: tiszteljük meg suszterünket azzal, hogy párjával együtt és tisztán visszük el neki a javítanivaló lábbelit. Elég egy egyszerű áttörlés, a nagy pucolás ráér javítás után.

[PAGEBREAK]

Andorkó Győző - BőrcipőkhözKicsit erős a hetedik kerületi bolt portálján az Úricipő felirat, de ismerve Győző precizitását megbocsátható. A javítások közül szigorúan a bőr lábbelikre koncentrálja figyelmét. Szerintünk őt biztosan ki lehetne kergetni a világból a "kiszakadt a sportcipőm bélése, ragassza már gyorsan vissza" mondattal. Ha tehát, bőrcipőnk talpával van baj, megsérült a felsőrész, szűk az új bőr cipő, elkopott a sarok, jellegű problémánk van, akkor irány a nagyhangú "úricipős".

Barát József - 2in1 - CsizmákhozAz "ismerősőmnek az ismerősével együtt járt cipész suliba, de nagyon ügyes" József komoly meglepetést okoz azzal, hogy a vészjósló cipőjavítás és kulcsmásolás felirat ellenére tényleg tud cipőt javítani. Szintén a "kisegér is van itt" kategóriába tartozik ez az óbudai cipészet. Elmondása szerint, nem szeret dicsekedni, de már sok mindent hoztak hozzá, és senki sem távozott csalódottan; tudott segíteni a bajokon. Csizmaszár szűkítés és bővítés, cipzárcsere alapesetek nála. Jó tudni ezt, ha majd beköszönt az ősz és megint csizmaszár problémáink lesznek.Kun István, alias Mr. Suszter - Szétvált talpakhozA különböző szépségversenyek divatjának eredményeképpen lett Mr. Suszter a mi álmaink susztere. Ő az, akit csak "ünnepnapokon" használunk, mert a ferencvárosi suszteráj nyitvatartása kicsit hektikus, ellenben ő is ért mindenhez. A bicklizéstől szétvált talpú cipőkhöz például különösen jó érzékkel nyúl. Szabadkozott rumlis műhelye miatt, de mi tudjuk, hogy a jó suszterájban kell a rendetlenség, amit közmegegyezés szerint a zseni átlát, hát még Mr. Suszter?!

Megyesi Sándorok - apja és fia - Báli cipőkhözSoroksáriakról van szó, úgyhogy őket túrázóknak illetve dél-pestieknek ajánljuk. A milkalila kerítés eltévesztethetetlen, és ez a színorgia folytatódik a műhelyben is, ami sárga, zöld és téglavörös színekben pompázik. Mivel cipészek, minden rendelkezésre áll a professzionális javításhoz. Szigorúan lábbelikkel foglakoznak, viszont alaposak, és szépen dolgoznak. A báli cipők javítását nyugodt szívvel bízhatjuk rájuk.

Tarjányi András - Wekerle gyöngye - Nem csak cipőkhözFiatal, Magnum-bajszú szakemberünknél mindent láttam már. Talán csak kisegeret nem javított még. A bőr hokikesztyűktől kezdve, a a motoros csizmákon át, a táskafogókon keresztül, tényleg mindent. És persze cipőket minden mennyiségben: sarokcsere, cipzárcsere, szárbővítés, talpalás. Nem sorolunk fel mindent, mert végtelen lenne a lista. Kedvencünk nála a go-go táncos cipő javítás, bár mint mondja, kicsit macerás munka, de a csajok imádják érte.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés