free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Dizájner pólók

Borsa         Címkék: dizájner, egyedi, internet, olcsó, póló 0 hozzászólás

Senki sem szereti, ha kedvenc pólója vagy kabátja szembe jön vele az utcán. Nos, ez a trauma elkerülhető, ha ránk hallgatsz és idén tavasszal az interneten vásárolsz egyedi és olcsó pólókat.

Szeretjük különlegesnek gondolni ruhatárunkat akkor is, ha valójában pontosan tudjuk, hogy nem az: a legtöbb cuccunk ugyanis konfekcióüzletek kínálatából származik. Kellemetlen érzés, amikor kedvenc kardigánod, vagy kabátod szembe jön az utcán. A megoldást az online dizájnerboltok jelentik. Pár ezer forintért egyedi pólókat vehetsz a tavaszi szezonra, eláruljuk hol.

A klónok lázadásaSokfélék vagyunk, sokféleképpen reagálunk, ha az utcán idegeneken látjuk saját ruháink másolatát. Vannak, akik ilyenkor elfordulnak, úgy tesznek, mintha észre sem vennék a másikat, aki pont ugyanazt a ruhát választotta a butikban. Mások látványosan végigmérik alteregójukat, s azt latolgatják, vajon jobban áll-e rajtuk. Ha külföldön vásárolsz, minimálisra csökken annak veszélye, hogy a körúton látod viszont a drága pénzért vett göncöket. Ha a borsos útiköltséget is kihagynád, a megoldás az internet: pár ezer forintért (plusz postaköltség) menő dizájnerek pólóit rendelheted meg a nyári szezonra. Aztán reménykedj, hogy mások nem vásárolnak kapucnis pulcsit Amerikából!

Te is lehetsz dizájnerA Threadless.com Chicago-i pólógurunál a netes közösség szavazhat a legjobb formatervekre (kép1). Te is küldhetsz ötletet vagy rajzot, és ha a többi olvasó rád szavaz, a cég legyártja és árulja a terméket. Az online kereskedelem egyik úttörője a Threadless, ami egy igazi internetes sikersztorit tudhat magáénak. Két egyetemista srác alapította a céget, amely mára milliókat forgalmazó vállalattá növekedett. A fiúk sosem fejezték be a tanulmányaikat, nem maradt idejük rá. Ma azonban ők magyarázzák pénzügyi szakok hallgatóinak a Threadless üzleti modelljét.

Nézegess pólókat!

Demonstrálj rózsaszínben!Hasonlóan demokratikus közösségi modellt követ a Café Press.com is. Ez az oldal azonban inkább hasonlít egy globális piachoz, mint exkluzív butikhoz. Táskák, bögrék, pólók, matricák és pulóverek készülnek számtalan kategóriában az oldal olvasói által beküldött ötletek alapján. Itt kell vásárolnod, ha a Dalai Láma arcképét szeretnéd magadon viselni, vagy ha a mellrák ellen demonstrálnál szexi rózsaszínben (kép2). Legkeresettebbek persze a vicces, feliratos ruhadarabok, és a 2008 őszén esedékes amerikai elnökválasztás kortes pólói.

Bagoly mondja...Persze előfordulhat, hogy nem bízol a közösség erejében, és menő grafikussal, világhíres street art guruval terveztetnél inkább. Új felfedezettünk a Bagoly Mozgalom (Owl Movement) pólóbolt, ahol olyan hírességek rajzait nyomják csúcsminőségű anyagra, mint Jon Burgerman graffiti félisten, vagy a Secret Pizza Party trendi dizájnercsapat (kép4). Kedvencünk egy francia divattervező, Skwak munkája, a kicsit félelmetes, ám szupercuki Maniac (kép5) .

Ezek tuti, hogy nem jönnek szembe az utcán

SorszámozvaÖrömmel jelentjük, itton is akad azért olyan internetes vállalkozás, ahol világszínvonalon készült pólókat vehetsz néhány kattintással. A Project N nemcsak minőségi cuccokat kínál, hanem a környezettudatos életforma népszerűsítéséért is harcol (kép6). A csapat munkája válasz arra kérdésre, hogyan egyeztethető össze az urbánus divat az irodalommal, a zenével és a környezetvédelemmel. A vállalkozás minden eladott ruhadarab árából 300 forintot közhasznú szervezetek számláira utal. A pólók sorszámozottak és egyedi tervezésűek, a Project N-re jellemző szabással. Anyaguk "extraminőségű" pamutból készül, külsejük tovább csiszolt (bármit is jelentsen ez) a puha tapintás érdekében. Örül a szívünk, ha ilyen kezdeményezéssel találkozunk.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés