free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Epres joghurtkehely

Borsa         Címkék: eper, í-zi, joghurt, nyár, recept 1 hozzászólás

Közeleg a nyár, az eper- és a fürdőruhaszezon. E két dolognak akkor van köze egymáshoz, ha az édességekről és bikiniről sem szeretnél lemondani. Készíts epres finomságokat!

A legtöbb desszerttel az a baj, hogy a főétkezéssel együtt már komoly megterhelést jelentenek a szervezetnek: tele vannak szénhidráttal a finomra őrölt búzaliszt és a cukor miatt. Az édességek hizlalnak, az elhízás pedig számtalan egészségügyi kockázattal jár. Nem beszélve arról a kellemetlen tényről, hogy amikor először megyünk ki a strandra, nem szeretnénk kifolyni a fürdőruhánkból. Borsamunkatárs nem szeretné, ha az olvasónak bűntudata támadna azért, mert az étkezést méltó módon kívánja lezárni, ezért készített egy szorbetet és egy joghurtos kelyhet is, mind a kettőt édesítőszerrel. A szorbetet részben azért ajánljuk, mert még mindig masszívan tartja magát a nők között az a nézet, hogy a fagylaltfélék egyáltalán nem hizlalnak. Hát persze, ha nincs bennük sem cukor, sem állati fehérje.

Edd ezt és még tangád is lehet

Az eper sorsaVégre megjelent a piacokon és üzletekben a szabadföldi eper, ami, valljuk be, ízletesebb, mint a télen is kapható, üvegházban nevelkedett társai. Az eperrel úgy van az ember, hogy az évben az első adagot egyszerűen felfalja, minden teketória nélkül. Másodszorra úgy gondolja, megadja a módját, ezért kompótos tálba teszi, meghinti porcukorral, és bekebelezi. A harmadik adag lesz az, amire úgy tekint, mint egy ínycsiklandozó édesség alapanyagára, és elkezdi turmixolni, süteménybe, tortába rakni, de a fagylaltig csak kevesen jutnak el. Főleg azért, mert házilag fagylaltot készíteni elég macerás; megfelelő keménységűre kevert tojáshabbal, esetleg gőz fölött kevergetett tejszínes alappal kell vacakolni, amire nincs mindig idő, és az sem mindegy miben és hogyan keverjük a krémet. Nekem általában a recept leírását olvasva megy el a kedvem.Így kell jeget vásárolniA szorbetet viszont könnyű elkészíteni, a joghurtkehely meg csak egy fokkal bonyolultabb. Az előbbihez sok-sok jégdara vagy jégkása kell. Ezt háromféleképpen szerezhetjük be. Megkérdezzük egy vendéglátós ismerősünket, hogy hol veszik, és mi is odamegyünk. Nagy nejlonzsákban kapjuk. Ezzel csak az a gond, hogy a zsák - pláne a több kilós kiszerelésű - nem biztos, hogy befér a fagyasztóba. A második megoldás, amikor otthon készítünk jeget, jégkocka tartóval vagy egyszer használatos jégkocka tasakban. Körülbelül öt óra kell, hogy ötös fokozaton megfagyjon a víz. A jégkockát turmixgépbe szórjuk, és kásává zúzzuk. Ennél a módszernél nem árt, ha a turmixkés jó nagy és éles. Harmadszor pedig a jégkockákat tiszta konyharuhába csavarjuk, és klopfolóval összetörjük. Jónéhány percig kell ütni a jeget, így ennél a megoldásnál fennél a balesetveszély mellett az a lehetőség is, hogy a szomszédaink utálni fognak minket a zaj miatt.

Így készülEgyszemélyes szorbethez egy pohár jégkását, egy evőkanál por alakú édesítőszerrel és három evőkanál pépesre turmixolt eperrel keverek össze. Kicsit hagyom melegedni szobahőmérsékleten, hadd kezdjen olvadni a jég, aztán szürcsölhetem is.Joghurtkelyhet készíteni sem túl nehéz. Négy személyre két pohár joghurtot számolok, három evőkanál édesítőport, két evőkanál összeturmixolt epret, egy csepp lime-ot és két evőkanál tejszínt. A tejszínt habverővel keménnyé verem, óvatosan hozzákeverem a joghurtot - vigyázva, a hab össze ne törjön -, majd az édesítőszer következik, az eper és a zöldcitrom leve. Néhány órára a hűtőbe teszem. Tálalás előtt az aktuális trendnek megfelelően mentalevéllel díszítem, de megszórhatom apróra vágott mandulabéllel és natúr pisztáciával is.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés