free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tavaszi reszelés

Borsa         Címkék: lábápolás, pedikűr, profi, tavasz, tippek 0 hozzászólás

Bár télen hajlamosak vagyunk a lábápolást is hanyagolni, de - mentségünkre szóljon, hogy - tavasszal mindent bevetünk a helyreállítás érdekében. Profi pedikűröst kérdeztünk az otthoni ápolásról.

Tavaszi reszelés

Ajánló

A lábfürdőA váltogatott hőfokú lábfürdő a fáradság feloldására is tökéletes. Fontos, hogy forró vízzel kezdjük és hideggel fejezzük be. A hideg víz alá maximum néhány másodpercig lógassuk a lábat és a lábáztatás se tartson tovább negyed óránál.

Itt a tavasz, és mindjárt a nyár is, mi meg egyszer csak előhúzzuk zárt cipőnkből a lábfejünket és a "teatyaúristen, ez tényleg én vagyok" című stand up comedy-vel örvendeztetjük meg a körülöttünk élőket. Jól jönne egy gyorssegély, amellyel formába tudjuk hozni magunkat a másnapra. Borsa kifagatta nektek a pesti pedikűrösök egyik gyöngyszemét, akiről legyen elég annyi, hogy csak kihalásos alapon lehet hozzá bejutni, tehát a sorok között ott találhatóak a jó pedikűrös ismérvei.

A tavaszi lábápolás, akárcsak a nagytakarítás, egyfajta előkészület az elkövetkezendő fél évre. Ezzel alapozzuk meg azt, hogy lábunk egészséges és szép legyen, és esztétikus látványt nyújtson a nyitott cipőkben. Ha tehát, a zokninkat lehúzva enyhén szólva is elégedetlenek vagyunk az elénk táruló képpel, íme itt a mentőöv.

Az első sokk után, először nyugodjunk meg és végezzünk egy általános állapotfelmérést ahhoz, hogy tudjuk, mit kell tennünk és vennünk (akik kifejezeten sokkos állapotba kerülnek, azonnal hívják pedikűrösüket, bár nem árt tudni, mindenki ilyenkor eszmél, esetenként három hetet is várni kell) A hosszú zárt cipős időszak biztosan nem múlt el nyomtalanul. Bőrkeményedések, gombácskák, kipálások tarkíthatják tünde kis lábfejünket, és van rá esély, hogy körmünk sincs top formában.

Nézegess képeket!

Első lépés

Az elmúlt időszakban felhalmozott bőrkeményedésektől szabaduljunk meg először. Nem szép látvány, ráadásul ha nem kezeljük, akkor a fapapucsokban, szandálokban még jobban megvastagodhat, kiszáradhat és kirepedezhet. Rötzer Éva pedikűrös szakértőnk házipraktikája minden háztartásban kivitelezhető és természetes, bőrtápláló módon segít. Vegyünk bármelyik drogériában, illatszerboltban kapható nyugtató lábfürdő közül mondjuk például holt-tengeri sós terméket, és az ebből készült lábfürdővel készítsük elő (puhítsuk fel) lábfejünket. Az előkészület után olívaolaj és barnacukor vagy tengeri só elegyéből készült masszával (sűrűsége olyan legyen, hogy megálljon benne a kiskanál) dörzsöljük át lábfejünket. Ez a házi bőrradír nem csak a bőrkeményedések megszűntetésére alkalmas, de táplálja is bőrünket.

Második lépés

A következő fázis a körmök és a körömágy ellenőrzése. A puhító fürdő arra is alkalmas, hogy a letapadt kis körömágyakat fellazítsa, így könnyen vissza lehessen tolni őket. Ettől szebb lesz a körmünk és egész lábfejünk látványa is. Fontos, hogy ezt a műveletet a megfelelő lekerekített, tompavégű kis célszerszámmal végezzük, különben sérülést okozhatunk magunknak. A felesleges bőrt - nem az összeset, főleg nem a húsig -, szóval a feleslegeset, levághatjuk. A körmöket ha szükséges rövidíteni, akkor azt a lábfürdő után tegyük meg. Érdemes tudni, hogy különböző köröm vastagságok léteznek, ez a kézre és lábra egyaránt igaz. Akiknek nagyon vastag, vagy nagyon vékony, azoknak ajánlatos csak reszelőt használni, mert az ollótól lemezesre válhat szét a köröm vége. Ezt ugye tudjuk, mennyire idegesítő...

Egy kis egészséges reszelés

Tanuljunk reszelni!Reszelni viszont meg kell tanulni! Évához hasonló profik olyan gyorsan mozgatják a reszelőt, hogy úgy tűnhet mindkét irányba dolgoznak vele. A szakember viszont elmondta, hogy ez csak a látszat, mert az egyik irányba kell erőt kifejteni, a másik irányba csak szimplán húzni kell. Ha mindkét írányba agresszív kismalacként rángatjuk a reszelőt, akkor rojtos lesz a körmünk vége, és ez cseppet sem egészséges. A köröm hosszát igazítsuk mindig cipőinkhez, hogy azok kényelmesek legyenek. A nyáron divatos hosszabb - ezt is megtudtuk Évától, ugyanis így könnyebb kilakkozni - lábköröm tavasszal még okozhat problémát a zárt cipőknél.

Harmadik lépés

Körmeink ugyanolyan törődést igényelnek, mint például hajunk, amelynek ápolására otthon mindenkinek legalább három flakon samponja és négy balzsamja van. A körmünknek is szüksége van vitaminokra, amelyek egy részét táplálkozásunkkal (már ha van ilyen), egy részét pedig a körömápoló és erősítő készítményekkel biztosítjuk. Ezekkel a körmünk felszínét és a lemezeit ápoljuk. Hogy mennyire hiszünk benne azt mindenki egyénileg döntse el, de az általánosan elmondható, hogy már attól is egy fokkal jobban érezzük magunkat, ha csak egy kis körömerősítőt kenünk a kezünkre.

[PAGEBREAK]

A professzionális japán manikűrt (olajokkal és fényesítő porral kezelik a körmöket, így szintelen lakk nélkül lesznek tüköfényesek és egészségesek) otthon kiválthatjuk jó minőségű körömerősítőkkel és egy több funkciós reszelővel. Ez utóbbiakat kettő-, három- és négyféle kölünböző felülettel lehet kapni. Előbbi pont elég. Az előkészített (lásd korábban) körmökön a számok szerinti sorrendben használjuk az eszközt. Először bolyhozni fogjuk a köröm felszínét, utána lesimítani, majd tükör fényesre polírozni. Nagyon csajos műveletsor és jobban járunk, ha nem megyünk bele tartós kapcsolatunk erre a szituációra kihegyezett eszmefuttatásának boncolgatásába. Igen, ilyenkor úgy nézünk ki, ahogy.

Tánclépés

Következhet a tavaszi pedikűr legélvezetesebb része, amikor kiválasztjuk a lakk színét. Az idei színtrend a fekete, fehér, az örök piros korallosabb, keletiesebb árnyalatai, illetve a fémes színek: az arany, a bronz, az ezüst. A pirosas árnyalatokból többet is vehetünk egyszerre, és festhetjük körmeinket más-más színűre. Sőt, keverhetünk közéjük rózsaszíneket is. A játékos szín kavalkád most kifejezetten menő, ám egyáltalán nem baj, ha hagyományos egyszínűre festjük körmeinket, még akkor sem ha az előbb felsoroltaknál sokkal visszafogottabbak. Mindenki találja meg azt a színt, amit minden körülmények között viselni tud, ugyanis elég béna, amikor egy trendi színűre festett körmöt megpróbálunk sportolás vagy egyéb más tevékenység közben eldugni. Egyébként a franciamanikűr még mindig divatos. Ha van türelmed hozzá és nem remeg a kezed, otthon is elkészítheted. A lakkozásnál a sorrendet kell megtanulni: alapozás, lakkozás (2-3 rétegben), gyorsszárító fedés a végén. Így lesz a lábfejünkön sokáig szép a lakk, és nem fogjuk letáncolni egy éjszaka alatt.

Ráadás

A televízióból ömlik ránk a sok lábgomba, meg ásóka, meg baktérium. Sajnos nem csak onnan, úgyhogy tényleg ripsz-ropsz össze lehet szedni egy jó kis lábgombát. Ha a kisujjaknál égető, viszkető érzést tapasztalunk, akkor az tuti gomba, és irány a patika. A vény nélkül kapható ellenszerek széles palettájából választhatunk: krémek és hintőporok, valanint fertőtenítő spray-kkel vehetjük fel a harcot. Bármit is árulnak, szerintünk fürdés után a hintőpor a legjobb, mert a nedvesen maradó lábujj közök könnyen kipálnak, a por viszont segít szárazon tartani. Rötzer Éva pedikűrös szakértő a természetes gyógymódok híveinek viszont a teafaolajat ajánlja: ez antibakteriális hatású, a viszkető felszínre cseppentve könnyen segít rajtunk.

Aki megmondja a tutit

GombamérgezésAmennyiben gombás fertőzéssel állunk szemben, akkor nem elég csak a lábunkon megszűntetni a problémát, a cipőinket is ki kell tisztítani. Sminklemosó vattára cseppentsünk ecetet, és ezzel töröljük át a cipők bélését. Csak belül kell ezzel kezelni a cipőt, és meg kell modjam, nem is örülök, hogy ezt le kellett írnom, mert árt a bőrbélés szépségének, de a lábunk egészsége fontosabb. A műbőr cipőket meg, könyörgöm, hanyagoljuk, mert igazi lábgomba gyárak! A sportcipőinket folyamatosan szellőztessük és oldjuk meg, hogy ki tudjanak száradni használat után.

Le lépés

Ezekkel a trükkökkel és praktikákkal gyorsan formába tudjuk hozni a lábunkat tavasszal és ha folyamatosan odafigyelünk, valószínűleg nem lesz nagyobb problémánk később sem. Mindenki jól jegyezze meg, ápolatlan körmökkel és sarkakkal senki ne vegyen fel szandált, mert csúnya! A férfiak szerint is. Nincs magyarázkodás, ez nem véletlen, meg majd holnap, és a többi magyarázkodás. Inkább zárt cipőt hordjunk addig, amíg vállalhatóvá nem tesszük lábainkat és körmeinket egyaránt. A többiek nevében is köszönjük és hajrá!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés