free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Életkor kontra kiegészítők

Borsa         Címkék: ékszerek, kiegészítők, kontra, kor, választás 0 hozzászólás

Az ékszerek egész megjelenésünket befolyásolják; ha rossz: a hamvas tiniből végzet asszonya, az idősebb nőből pedig erőlködő tini lehet. Félreértések elkerülése végett, Borsa szerint a kiegészítők.

Akármelyik korosztályba is tartozunk, mindig fontos kellékünk marad az ékszer, mint kiegészítő. Sokszor, ha nincs lehetőségünk egy újabb ruhát beújítani, egy hatásos kiegészítővel csillapítjuk éhségünket. Ilyenkor van az, hogy ha nem gondolkodunk, csak egy újabb felesleges darabbal bővítjük kiegészítőnk tárházát. Vigyázzunk a választással, ugyanis nem mindenkinek áll jól a legújabb trend szerinti óriási, feltűnő, harsány, drámai hatást kölcsönző darab. Emellett az sem biztos, hogy van olyan ruhánk, amelyhez bátran viselhetnénk. Utóbbival most nem, azzal viszont foglalkozunk, hogy korosztályonként megnézzük, kinek mit illik vagy nem illik viselni.

Mi számít kiegészítőnek?

A kiegészítő gyűjtőnév. Ide tartoznak a klasszikus értelemben vett ékszereken kívül a cipők, a táskák, az övek, a sálak, a sapkák, a kalapok, a kesztyűk. Azt, hogy melyik életszakaszunkban, melyiket helyezzük előtérbe, egyéniségünk, társadalmi helyzetünk, pénztárcánk és meglévő ruhatárunk határozza meg. A kiegészítők által különböző hangulatokat kölcsönzünk magunknak és így megjelenésünknek is. Lehet ez drámai, elegáns, romantikus, egzotikus, hobós, és még sorolhatnánk napestig, de az biztos, mindenekelőtt az életkorunk a legfontosabb.

Nézegess ékszereket!

A tinik, és húszasok

Kedvez nekik a bizsudivat, hiszen évről évre egyre nagyobb, és feltűnőbb kiegészítőket diktál a trend. Választhatnak az ezüstkínálatból és a természetes alapanyagokból készült fa-, kagyló- és bőrdarabokból, a harsányszínű műanyagokból, illetve a "csilli-villi" darabokból is. Kifejezetten ezt a korosztályt célozza meg a haslánc, a piercing és lábujjgyűrűk elképesztő kínálata is. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy a hasláncot csak kifejezetten vékony derékkal rendelkező lányok hordják, hiszen ez a karcsúságot hangsúlyozza, és bár szerintünk a lapos has önmagáért beszél, emlékszünk még a mi huszas éveinkre... Az, hogy ez a korosztály a legtöbb típusú kiegészítőt megengedheti magának, még nem jelenti azt, hogy nekik mindent szabad. Nincs visszataszítóbb, mint amikor úgy néz ki egy hamvas tini, mint a karácsonyfa. Főleg, ha arannyal aggatja tele magát. Rémesen öregít, és szánalmas látványt nyújt. Minden korban fontos az ízléses, alkalomhoz illő ékszerválasztás, tehát elsősorban a fa ékszerekből (fülbevaló, karkötő), a diszkrétebb ezüstből, valamint a fiatalos, színes, de minőségi műanyagokból készült darabokból válogassanak.

Súlyosabb darabok

Harmincasoknak

Sokszor hangsúlyoztuk, hogy áldásos esetben ekkora már kialakult egy határozott ízlésvilág. Ebben a korban már magabiztosabban, tudatosabban vásárolnak. Tudják, hogy mit viselnek a hétköznapokon, és mit alkalmakra. Ttisztában vannak a kiegészítők szerepével. Amennyiben a fentiek még nem teljesültek, íme néhány irányelv, illetve egy, de az nagyon fontos: a harmincasok ne essenek túlzásba. A hangsúlyosabb ékszerek hordása iránti vágyukat az egyszerűbb szabású ruháknál alkalmazzák. Így érvényesül ugyanis egy szép, vastag, ezüst karkötő, vagy egy nagy, feltűnő medállal rendelkező lánc. A fa és egyéb természetes anyagból készült kiegészítőkkel sincs gond ebben a korban, de nyugodtan barátkozzanak az arannyal és a féldrágakövekkel díszített kiegészítőkkel is. Piercingeket már ne viseljenek. Roppant kínos.

Negyven fölött

Negyvenévesen

Talán most még - alig harmincévesen - mosolygunk azon, hogy ebben a korban már jelentős szerephez jutnak a brossok, de saját családtagjaink ebbe a generációba tartozó nőtagjai is megerősítették: igen, az eleganciát hivatott szolgálni. Amennyiben tényleg ízléses darabra bukkannak, használják, hordják, ám nem árt tudniuk, hogy ehhez a kiegészítőhöz társul egyfajta távolságtartás is. Jöhet az arany, fehérarany, fél- és drágakő...Persze csak mértékkel. Nem tanácsos viszont erőltetniük a felcsillámozott óriáskarika fülbevalókat, ahogy a nagy mennyiségben hordott műanyag karkötőket sem... Ugyanakkor ebben a korban elegáns esti viselet lehet egy szép gyöngysor, és egy hozzá illő gyöngy fülbeveló. Viselhetnek kalapot, kesztyűt, és faékszereket is.Ötven környékénEbben a korban már biztosan van olyan kiegészítő, amelyhez emlékek társulnak, így ragaszkodnak is hozzá. Kisebb közvélemény-kutatásunkból kiderült, hogy sokan vannak ebben a generációban olyanok, akik az ékszereket inkább érzelmi okból és nem divatozás céljából viselik. Rendben van, de a régi szabály náluk is érvényes kell, legyen: a kevesebb, több. Hiába minden egyes gyűrűhöz társult emlékkép, ha a ezek a karikák a kéz minden ujján jelen vannak, pláne ha több is ott figyel egymáson...LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés