free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legrosszabb akciófilm

Borsa         Címkék: akció, film, legrosszabb, lista, öt 0 hozzászólás

Szeretjük az igényes és tartalmas filmeket, de mi sem akarunk folyton agyalni. Ilyenkor agyzsibbasztó akciófilmeket nézünk. Kiválasztottuk nektek a legrémesebbeket. Abc sorrendben.

Vannak napok, amikor agyatlan szórakozásra, zsigeri izgalomra vágyunk: csikorgó kerekekre, nyálcsorgató élőhalottakra, felrobbanó Fehér Házra, beszélő földönkívüli kutyákra. Az intellektusunkat szánt szándékkal a moziajtón kívül hagyjuk, és szemérmetlenül alávetjük magunkat az agymosásnak. Ilyen esetekre jön jól az alábbi lista, mely az utóbbi évek legrémesebb és legvérmesebb akciófilmjeit tartalmazza.

Milla Jovovich mindenre elszántan - jelenet a filmbőlA kaptár Na kérem, itt arról van szó, hogy van egy titkos nagyvállalat, amely sokféle háztartási terméket állít elő, és nem mellesleg egy földalatti bunkerben genetikai kísérleteket is folytat. Egyszer csak valami balul sül el, ezért a szupertitkos bunker hermetikusan lezárja kapuit és minden dolgozót elgázosít, biztos ami biztos. Egy igen kiképzett felderítőcsapat - élén Milla Jovovich és Michelle Rodriguez - indul a föld alá, hogy kiderítse, mi is történt valójában, de csak egy, a halott dolgozókból verbuválódott, friss húsra éhes zombihordát találnak. A kaptár rémesen ijesztő, vagy rémesen nevetséges, ki hogy áll az ilyesmihez, de mindenképp rémesen gyenge hatásvadász darab. (A kaptár - Resident Evil, 2002)
Irány a Föld magja! - jelenet a filmbőlA mag Az utóbbi pár évben készült rettenetes mennyiségű természeti katasztrófafilm közül rendkívüli tudománytalanságával tűnik ki ez a film, amely - ha az ember 45 fokos szögben nézi - már-már szórakoztatónak mondható. Egy rég elfeledett titkos katonai kísérlet következményeként a film jelenében a Föld magja megszűnik forogni, és emiatt a Földet körülvevő elektromágneses mezőben helyenként rések támadnak. A galambok meghülyülnek és a Golden Gate híd megolvad. Ha Amerika nem tesz valamit, a Föld hamarosan sültcsirke lesz. Szerencsére egy sivatagi tudósnak van egy óriási lézeres fúrógépe, ami a sziklán is áthatol. Indulhat tehát a küldetés, le a Föld magjához, hogy nukleáris robbanások sorozatával újraindítsák a magot. (A mag - The Core, 2003)
A bogarak már közelednek - jelenet a filmbőlCsillagközi invázióPaul Verhoeven rendező szexuális fantáziája stabilan egy 11 éves szintjén mozog (Elemi ösztön, Showgirls), de akcióműfajban a Csillagközi invázióval kissé alulmúlta önmagát (Robocop, Total Recall-Emlékmás). A jótestű, de tehetségtelen színészeket (Casper Van Dien, Denise Richards) felvonultató film egy spártai katonaállamban játszódik, valamikor a jövőben. A galaxist hatalmas, undorító és vérszomjas bogarak tartják rettegésben, akik az ellenük ezrével harcba küldött ifjú katonanőket és katonaférfiakat sorra széttrancsírozzák. Nemigen találni érdeklődésre számot tartó momentumot a filmben, többek között mivel az leginkább hányingert kelt. (Csillagközi invázió - Starship Troopers, 1997)
     Angelina Jolie és a nyitott száj - jelenet a filmbőlLara Croft: Tomb RaiderTudjuk jól, hogy Angelina Jolie a megoldás a világ árváinak megmentésére és mindannyiunk szexuális kielégülésére, mégis engedtessék meg, hogy belekössünk Lara Croftba. A Tomb Raider egy sokmillió dolláros high-tech szemét, amit mindazonáltal élvezet nézni, hiszen olyan rossz, hogy az már jó.. Hogy miről szól, arra szót fecsérelni nem érdemes; igazi popcorn-csócsálós mozi, nem utolsósorban azért, mert remek alkalmunk nyílhat Angelina Jolie résnyire nyitott száját tanulmányozni. Lara Croft: Tomb Raider (2001) és Lara Croft -Tomb Raider: Az élet bölcsője - Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life, 2003)
Nem apa és lányaTűzhányó (Volcano, 1997)Sok akciófilm vonultat fel kliséket, de ennyit egy rakáson ritkán látni. A baljós földmozgásokat észlelő szőke geológusnő (Anne Heche) rojtosra beszéli a száját, hogy a vulkanikus tevékenységre figyelmeztessen, de csak akkor veszik komolyan, amikor az aszfalt felszakad és Los Angeles-t elönti a láva. Tommy Lee Jones, a helyi katasztrófa-csoport vezetője veszi kézbe a dolgok irányítását, és igencsak elkezd izzadni a homloka, amikor kiderül, hogy a láva épp a menedékül kijelölt kórház felé tart. Ráadásul a lánya is éppen ott van. Afro-amerikai segítője a katasztrófa-központból jajveszékel, míg az ázsiai-amerikai doktornő a sebesültekkel foglalkozik. A filmet lezáró hamuesőben, mint egy olvasztótégelyben, mindenki egyforma szürke lesz. (Tűzhányó - Volcano, 1997)


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés