free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ma hal lesz, drágám

Borsa         Címkék: főétel, hal, í-zi, recept, tengeri 0 hozzászólás

A tengeri halakat azok is kedvelik, akik az édesvízieket meg nem ennék. Vannak olyanok is, akiknek egyik sem kell. Az emberiséget pont úgy megosztja a hal, mint a gomba, de ma akkor is hal lesz.

A tengeri hal frissen a legjobb, néhány órával azután, hogy kifogták és persze a legegyszerűbb ízesítéssel. Kis fokhagyma, olívaolaj, citrom... mmm... A legjobb. Én nem szoktam mást enni mellé, mint friss kenyeret. Na, jó esetleg valami pirított zöldséget. Mondjuk nem megvetendő a sziklahallal készült spagetti sem. Hagyjuk.Magyarországon a nagyon nagy üzletekben már sokféle tengeri hal kapható, de, azok legalább nyolc órát kamionoznak a jég között, mielőtt kikerülnek a pultra. Arról most ne essék szó, hogy egyébként az eladók nem nagyon tudnak segítséget nyújtani abban, hogy melyik ételhez, melyik tengeri halat kellene megvásárolnunk; miért is tudnának, nekik sincs tengerük. Mindenesetre egy biztos, ehhez az ételhez tenyérnyi tengerihal-filékre van szükségünk. Aki a frissebbet részesíti előnyben, az zarándokoljon el érte, akinek mindegy, az választhatja a fagyasztott szeleteket is. Az alábbi recept titka, hogy a tejfölből és sajtból csak keveset használjunk, ellentétben a citromhéjjal, amivel viszont tényleg ne spóroljunk, derekasan szórjuk meg a halhúst. A citrom héját a magyar konyha alapvetően az édes ételek ízesítésére használja, pedig egy sima olajos-fokhagymás-parmezános spagettit is remekül ízesíthetünk vele. Tulajdonképpen bármilyen salátát pikánsabbá tehet egy nagy csipet, friss, reszelt citromhéj. Ez most kitérő volt, vissza a halételhez.

Ilyet a tengerparton eszünk

Így készül A sütőt bemelegítjük 180 fokra, vastagon kivajazunk egy akkora tűzálló tálat, hogy a szeletek egyharmadát le tudjuk benne fektetni, helykihagyás nélkül. Picit megsózzuk és fél citrom levével megcsöpögtetjük a halhúst, majd egy réteget beleterítünk a tálba. Pici fehérbors, sok reszelt citromhéj következik rá, majd könnyedén megkenjük tejföllel. Nem leöntjük, hanem megkenjük! Ekkor megszórjuk némi füstölt sajttal, majd megint hal, só, bors, citromhéj satöbbi következik, amíg tartanak a halszeletek. Amikor az utolsó réteget is beszórtuk és megkentük, alufóliával lezárjuk az edényt és huszonöt perc alatt megsütjük. Persze a végén fólia le, és egy picit rápirítunk. Nem azért, mert rossz volt, hanem, hogy szebb legyen. Horoszkópja szerint illik hozzá a rizs, és a krumplipüré.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés