free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyertyatartók

Borsa         Címkék: divat, gyertya, meghitt, tartó, trend 0 hozzászólás

Mindenféle divatirányzatnak és szubkultúrának megvan a maga gyertyatartója; ezüst, fa, műanyag, kovácsoltvas és amit akartok. Mi összegyűjtöttünk néhányat, nem a legszebbeket. Íme az ötös lista.

A gyertyatartó nem más, mint egy szilárd anyagmasszával körbevett mélyedés, mely képes a céltárgy fogadására és stabil rögzítésére a balesetek elkerülése miatt. Régen gyertyával világítottak, ma inkább hangulatforrásként van jelen a lakáskultúrában. Azt akartuk ilyen körmonfontan kifejezni, hogy mindenféle divatirányzatnak és szubkultúrának megvan a maga gyertyatartója; ezüst, fa, műanyag vagy kovácsoltvas, millióféle változatban kapható erre alkalmas egyszerű és praktikus eszköz. Összegyűjtöttük néhányat.Az ezoterikus

Indiai füstölők között fuldokló Klauzál téri hippik előszeretettel vásárolnak "keleti tárgyakat" otthonukba. Ezek a tárgyak legtöbbször valóban keleten készünek, valahol Vecsés és Hatvan között félúton, egy panelgarázsban. Az ezoterikus irodalomhívők azonban kicsire nem adnak: mandalák, buddhaszobrok és Édesvíz kiadványok mellett, különféle kézzel festett gyertyatartókkal rendezik be a kérót (kép1). Ezek a dísztárgyak nem kerülnek sokba, viszont vacakból vannak. Tulajdonosaik ennek ellenére Indiában képzelik magukat segítségükkel, így kínálat és kereslet megható egymásratalálásáról beszélhetünk.

A decensBefutott festőművészek és Kossuth-díjas színészóriások dolgozószobájába való a Suck Uk kínálatában talált kétágú ritkaság (kép2). Egyik fele olvasólámpa, másik fele gyertya - akár egyszerre, vagy külön-külön is használhatók. A fekete ernyőszoknya decens hangulatot áraszt, ideális háttérkellék például egy tévés életútinterjúhoz. Hősünk hatalmas füles karosszékben helyezkedik el. A kép sarkában, ez a lágyítószűrővel felvett tárgy áll, miközben a mindig nyájas Feledy Péter elégedetten dorombol a kandalló mellett.Az előkelőNew York-i nagypolgári lakások dísze lehet a New York-i nagypolgári lakások berendezésével foglalkozó 1stdibs.com gyertyatartó gyűjteménye. A kizárólag márkás és egyedi, nemesfémből készült vagyontárgyak között XIV. Lajos korabelitől komplett csillárméretűig mindenféle gyertyaállványt megtalálunk (kép3). Woody Allen filmjeiben az ilyesmit vagy ellopják, vagy gyilkolnak vele a 5th Avenue unatkozó arisztokratái.Az ezermesterNem csodálkoznánk, ha a kertvárosi garázsok atomtengeralattjáró készítésére is képes nyugdíjas ezermesterei ilyen gyertyát tartanának a nappaliban (kép4). A gyufásdobozt Jeremy Vallion dizájner beépítette a gyertyába, igazi 2in1 tárgyat hozva létre ezáltal. Bármennyire praktikus ez a megoldás, a New York-i (már megint) MoMa

szerint művészeti alkotás és a világhíres múzeum shopjában árulják, darabját 18 dollárért.A fantáziátlanNégyszer négyes lakótelepi lakások dísze lehet a kovácsoltvas gyertyatartó, különösen, ha napsárga falakat képzelünk hozzá (kép5). A közérti változatban már 300 forintért kapható, a drágább - és nehezebb verziókért a nagyobb barkácsboltokig is el kell menni.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés