free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az 5 legtutibb dohányzóasztal

Borsa         Címkék: asztal, dohányzó, lista, szoba, tárgy 3 hozzászólás

A dohányzóasztal - nevétől eltérően - általában az otthon mindenes asztala, vagyis ezt használjuk mindenre. Talán máshogy kellene már hívni... Addig is, nézzük Borsa szerint a legjobbakat.

Ezt a lakberendezési alfának számító bútordarabot azok is vásárolják, akik nem cigarettáznak, úgyhogy nem értjük, miért ez a neve még mindig. Az angolok coffee table-nek nevezik az asztalt, ami ugyanilyen furcsa, tekintve, hogy kávézni sem feltétlenül szeret minden tulajdonos. Nekünk volt már raklapokból épült és zöldségesláda alapú asztalunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkoriban kollégisták voltunk és egyáltalán nem érdekelt bennünket, hogy milyen felület támasztja meg alulról a sörösüvegeket. Csak vízszintes legyen.Pszichedelikus (1)Acél és üveg kompozíciója a Suck UK kínálatából beszerezhető Illuminating dohányzóasztal. A bútor kreatív kanapélakóknak készült: átlátszó lapja alá tetszőleges képet/grafikát/nyomtatott posztert helyezhetünk, a világítás színét pedig szűrőkkel szabályozhatjuk. Ha a koleszban ilyenünk lett volna, lehet, hogy most nem lennénk itt. Modern egyiptomi (2)Walk like an egyptian, találó fantázianévvel dobta piacra a híres Adi Fainer dizájncég legújabb, tetszőlegesen variálható dohányzóasztalát. Ha jobban megfigyeled, az asztal lábai éppen úgy állnak, mint ahogy az egykori Bangles csajtrió azonos című számában a táncosok.

Az üveglapot és a lábakat külön is megveheted, aztán úgy állítod össze saját dohányzóasztalod, ahogy tetszik. Méghogy a popzene nem inspirálja a kortárs művészeteket! Rusztikus mexikói (3)Nagyon vigyázz a távol-keleti, mexikói és dél-francia bútorokkal, főként, ha nem ezekben az országokban vásárolod őket, hanem mondjuk a Király utcában, vagy a plázában. Ki tudja, honnan származnak, miközben az árfekvésük valóban 100 százalék egzotikum. A mexikoibutor.hu valószínűleg szabályt erősítő kivétel, az itt bemutatott bútorok meggyőzően mexikóinak látszanak. Dohányzóasztal ügyben érdemes kicsit többet fizetni és olyan bútort választani, ami egy életen át elkísér majd, bárhová költözöl. Hatalmas fiókjaival, szerethető népi faragásaival, harmóniájával ezek az asztalok biztosan sokáig nappalid díszei lesznek.

Környezetbarát (4)Ha igazán zöld életmódot élsz - elkülöníted a háztartási szemetet, bringával jársz és a lakásodat is inkább napfénnyel fűtöd, mint gázkonvektorral -, akkor a Karton Art dizájncsoport papírbútorait neked találták ki. Hihetetlen, de akár 1200 kilót is elbír egy-egy hullámkartonból készült bútordarab. Izgalmas formatervek, megfizethető árak, ha pedig meguntad valamelyik darabot, egyszerűen felhasználhatod a hétvégi kertipartin a szalonnasütésnél gyújtósnak. A dohányzóasztal felületét festheted, impregnálhatod, sőt: gyulladáskésleltető anyaggal is bevonhatod, így egy csikk, vagy csonkig égett gyertya sem okoz komolyabb kárt a papírban.

Vállalkozó stílus (5)Van szerencsénk összehasonlító elemzést építeni e rövidke listába, amikor az MM Bútorház fém/üveg dohányzóasztalait vetjük össze a második helyezett egyiptomi formatervvel, vagy a győztes pszichedélikus alkotással. Ezek a formák, megoldások, alakzatok sajnos öncélú dizájn-puffogtatásnak minősülnek a valóban jó ízléssel megtervezett bútorokhoz képest. A különbség első blikkre nem tűnik szembe. Alaposabb tanulmányozás és némi meditáció hatására azonban kiviláglik, melyik az eredeti és melyik a gagyi "dómuszos" bútordarab.Bónusz - Retro videojáték dohányzóasztal (6).

Ha szeretted a régi idők hatalmas játéktermi automatáit és a félszobányi számítógépeket, melyek mindössze egy egyszerű játékprogramot futtattak, szerezd be a Retro Arcade Machine Table dohányzóasztalt. Ez a bútor persze leginkább kocsmákba való, mondjuk a Műszaki Egyetem környékére. A diákok garantáltan számos kör söritalt rendelnek majd és minden óráról elkésnek, ha ilyesmit találnak a suli 500 méteres körzetében. Az asztalba épített retro videójáték ugyanis játszható és hasonló élményt nyújt a pesti romkocsmákban elterjedt mechanikus csocsóhoz. Nekünk mindkettő kellene otthonra is!LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés