free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Tv-újság helyett

Borsa         Címkék: ajánló, ajánló, filmek, őrült, tévé 0 hozzászólás

A filmekben általában nem olyan nehéz megkülönböztetni az őrültet a normálistól. Előfordul viszont, hogy a filmvászonra kívánkozó őrült fazonok, nagyon is valóságosak. Most megismerhettek néhányat.

Sokan aggódnak, hogy a különböző egészségügyi intézmények, így bizonyos pszichiátriai intézmények bezárásával, még több őrült kerül ki az utcára. Az aggodalom talán nem felesleges, mégsem tudunk vele azonosulni, hisz már így is sok őrült van a társadalomban. Néhánnyal több vagy kevesebb már nem változtat semmin. A filmiparban is találni belőlük jó párat, - és itt most nem a művészlelkekre gondolunk, hanem valódi őrültekre - akiknek az életét vagy munkásságát megfilmesítették. Kutyákat terveznek, jéghegyeket borítanak fel, tigrist tartanak lakásukban vagy éppen drogos állapotban akarják meghódítani a világot. Mind másképp őrültek, de az mindenképpen közös bennük, hogy valóban léteznek. Ezen a héten a különböző életrajzi- és dokumentumfilmekből megismerhetitek őket.

Betépve - jelenet a filmből

Hétfő

Tisztában vagyunk vele, hogy az egyre több helyen látható utcai kamerák nem bosszantásunkra lettek felállítva és még csak nem is azért, hogy a monitorok előtt ülők azon röhögjenek, ahogy térfigyelő rendszerekről megfeledkező önfeledtséggel halásszuk ki becsúszott bugyinkat. Hatékonyakságukat a bűnözés csökkentésében nem ismerjük, de egyre több területet figyelnek meg. Budapesten még nem is annyit, mint mondjuk Angliában, ahol - különösen a robbantásos merényletek óta - komolyan veszik a hasonló berendezések használatát. Ott, öt percenként kerülnek az állampolgárok vagy gépjárműveik kamera közelbe. Meddig fokozható mindez? A Megfigyelés tudománya című sorozat alkotói szerint a szivárványhártya-ellenőrzés és a bőr alá beültetett személyazonosító chipek használata már a közeljövőben jellemezni fogja a megfigyelés- és biztonságtechnikát. Mi nem várjuk. (National Geographic: Május 14. Hétfő, 21:00 - Éjszakai helyszínelés - A megfigyelés tudománya)

A "nagyamerikaiálom" mindig is gyanús volt nekünk. Mindenestre tény, a hamburgerzabálók földjéről a mai napig úgy hírlik, hogy ott kellő kitartással és hittel, minden ember elérheti álmait. Georg Jung is így gondolta: átlagos kisvárosi srácként kezdte és drogbáróként végezte. Erre mondják, hogy jó időben volt jó helyen, ugyanis elsőként kezdett bele a hetvenes évek Amerikájában a kokain nagy mennyiségű importálásába. Ha boldog nem is, de gazdag azért lett. Így - sajátos módon, de - valóban megvalósította a nagy amerikai álmot, az azóta drogfüggővé vált diákok, professzorok és hírességek legnagyobb örömére. A drogokat nem, de a Georg Jungot megformáló Jonny Depp alakítását mi is díjazzuk. (TV2: Május 14. Hétfő, 1:55 - Betépve)

Hát te mit keresel itt? - jelenet a filmből

Kedd

Lehet, hogy divatos szapulni az amerikai filmeket, és többnyire - mivel rászolgálnak a bíráló jelzőkre - meg is tesszük. Szökőévben egyszer viszont sikerül valami jót is letenni az asztalra. Curtis Hanson Egy cipőben filmjétől is azt várnánk, hogy egy langymeleg negédes vígjátékot kapunk, de - szerencsére - nincs igazunk. Egy testvérpár, Maggie (Cameron Diaz) és Rose (Toni Collette), vagyis: az állandóan bulizó, felszínes életet élő és a pasiknál népszerű húg és az önbizalom-hiányos, állandó súlyproblémákkal küzdő, de a pályáján sikeres nővér kapcsolatáról szól a történet. Az őket segítő, sokat megélt nagymama szerepében pedig: Shirley MacLaine. Szerintünk, ne hagyjátok ki. (HBO: Május. 15. Kedd, 15:45 - Egy cipőben)

Most még szelíd

Szerda

Kevés dolog van, ami annyira ki tud hozni a sodrunkból, mint az emberi butaság, márpedig ez - és erről sajnos nem késünk nap, mint nap bizonyosságot adni - létezik. Azokat a pénzüktől elhülyült embereket, akik hatalmuk méltó kifejezését abban látják, hogy a világ másik pontjáról származó, egzotikus állatot tartanak, csak sajnálni tudjuk. Itt persze nem a kaméleon tulajdonosokra gondolunk, bár a hazai viszonyok között - nem véletlenül - az ő tartásuk sem ajánlott, hanem azokra, akik tigrist, csimpánzt, gepárdot tartanak háziállatként otthonukban. Fütyülnek arra, hogy az állat a négy fal között szenved és akarva akaratlanul is előtörnek ösztönei. (National Geographic: Május 16. Szerda, 19:00 - Élet a vadonban - Vadnak született)

Félix és Lola - jelenet a filmből

Csütörtök

Lehet, hogy nem vagyunk képben minden sporteseménnyel, de azért nagyjából tájékozottnak mondanánk a hazai sportban magunkat. Ezért lepett meg minket - bár a szerkesztőségben nem mindenkit -, hogy Magyarországnak saját rögbi csapata van. Eddig ugyanis nem tudtunk róla. Most szembesülnünk kellett a ténnyel, hiszen az Európai Nemzetek Kupáján ma Ausztriával játszik csapatunk. Itt az ideje egy kicsit bővebben megismerkedni a játékszabályokkal és a játékosokkal. Mi már csak ismeretbővítés gyanánt is, megnézzük a meccset. (Sport2: Május 17. Csütörtök, 16:00 - Rögbi: Magyarország-Ausztria)

A francia filmek általában megosztják a közvéleményt. Vannak, akik elkötelezett híveivé vállnak a békaevők filmalkotásainak, mások pedig egyenesen zsigerből utálnak mindent - a filmeket is beleértve - ,ami francia. A Félix és Lola mindkét tábornak kedvez, éppen azért, mert annyira francia: különös a hangulata és egy különös szerelmi kapcsolatot mutat be. Mi azért ajánljuk, mert főszerepében Charlotte Gainsbourg-ot láthajuk. A világhírű zenészpáros, Serge Gainsbourg és Jane Birkin (tudjátok, tőlük származik a hetvenes évek egyik legerotikusabb dala: a zsötem ) gyermeke már tizenegy évesen elindult a színészi pályán. Azóta is, azaz több mint két évtizede, játszik. Szerintünk, jól. (M2: Május 17. Csütörtök, 21:25 - Félix és Lola)

[PAGEBREAK]

Az őrült fazonok száma a hét vége felé csak fokozódik. Bérgyilkos-kiképzők, sorozatgyilkosok, kutyatenyésztők, jéghegyborogatók...LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés