free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Botox a fejbe!

        Címkék: Nincs címke megadva 0 hozzászólás

Egyre népszerűbbek hazánkban is a sebészeti beavatkozást nem igénylő eljárások; a szépségipar támadásba lendült az önbizalmunk mellett. Vagy ellen. A kérdés már csak az, hogy bekajáljuk-e.

Minden magára valamit adó magazin belső borítóján színésznő vagy szupermodell hirdeti az igét a legújabb szemránckrémről és bőrfiatalító pakolásról, hangsúlyozva a korai intervenció fontosságát. A kultúránkban az idősebb nő képe csak elvétve van jelen; a középkorú vagy idősebb nő társadalmi presztízse mélyen a tengerszint alatt van. Míg egy férfira őszülő halántékkal azt mondjuk, sármos, egy nő fehér hajszálakkal inkább csak "nem mai csirke".

Ettől félünk?!

Sármos férfiak és tegnapi csirkékEzért kell mindenáron elkerülni a veszedelmet, azt, hogy egyszer csak megvénülünk. Májfoltos kezű, mazsola bőrű, beesett szemű, fehér hajú öregek leszünk. Az első szarkaláb megjelenésével már lepereg előttünk az életünk, és utálkozva bámuljuk mimikai ráncainkat a nagyítós tükörben.A nyugati kapitalista társadalmakban élő nők a fiatalság kultuszának csapdájában vergődnek. A fiataloké a világ. Fiatalnak lenni nemhogy előny, de egyenesen kötelező. Mindegy, hogy hány éves vagy: légy fiatalos, bőröd legyen puha bársony, hidratált, élettel teli. A szépség és a fiatalság együtt jár; ha fiatal vagy, szép vagy és, ha szép vagy, könnyebben elérsz dolgokat. Ezért is jelent hatalmas - a férfiakhoz képest sokkal nagyobb - traumát egy nő életében, ha elkezd öregedni, mert ha elkezdesz öregedni, akkor leírnak, gémover, kispad. Az öregek csúnyák, öregnek lenni rossz. Persze nem akarunk fiatalon sem meghalni, mert akkor nem tudjuk kiélvezni a sok kávé, stressz, mellékállás és fizetett túlóra gyümölcsét. Valamilyen köztes megoldás kellene, amivel a belső leépülést a lehető legtovább elfedhetjük. Itt adódik egy piaci rés, de az aztán olyan mély, mint a Mariana-árok.

Egy tipikus szoborszépségRájátszásA bőrápolás az utóbbi évtizedben hatalmas üzlet lett. A plasztikai sebészet már ennél régebb óta szedi áldozatait, de az leginkább a híresek és gazdagok kiváltságának számított és számít. Az elmúlt néhány évben viszont olyan termékek jelentek meg a piacon, melyek sebészeti beavatkozás nélkül is boldog ránctalan mosolyt varázsolnak lányok és asszonyok orcájára. Mezoterápia, aranyszál, lézer, mikroáramkör, hámlasztás, kollagénes feltöltés, botox és temérdek krém, altalás nélkül is örök fiatalságot ígér. A babapopsi életérzés bevette magát a fejekbe, annyira, hogy Amerikában egy botoxkezelés olyan, mint a félévenkénti fogfehérítés, a manikűr, vagy a gyerek fogszabályzója. A nők - és lényegesen kisebb mértékben a férfiak - már huszonöt-harminc éves korban élnek a lehetőséggel, és negyven százalékuk annak rendje és módja szerint rá is kattan, beépíti személyes szokásvilágába.Botoxot ebédreTérjünk itt ki a botoxra, ha már annyiszor emlegetjük. A botox a csúcs, a csodaszer, húsz évi használat után is teljesen biztonságosnak, mellékhatásoktól mentesnek mutatja magát. A botox a Botulinum toxinnak, egy Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt idegméregnek, a legyengített változata. Sok felhasználási területe közül - migrén, teniszkönyök, túlzott izzadás, izomgörcsök, tikelés, depresszió - az arcápolásban kapott fontos szerepet.Ellentétben a feltöltésre használt kollagénnel és társaival, a botox úgy működik, hogy 4-6 hónapra megbénítja az adott terület izmait. Mivel a mimikai ráncokért az egyes arcizmok felelősek, ha a botoxot például a homlokba fecskendezik, annak izmai megbénítva a felette levő bőrréteg kisimul ("fagyott homlok"). Ezt túlzásba is lehet vinni persze, ilyenkor beszélünk úgynevezett pókerarcról. Gyakran a kívül felívelő szemöldök is botox-partiról árulkodik, mert a lebénított homlokközépen a szemöldök nem tud mozogni, de a széleken már minden jól működik. Nicole Kidmant ilyen szempontból szemügyre venni például egészen érdekes. [PAGEBREAK]

A botoxinjekció magasan a legnépszerűbb nem sebészi eljárás Amerikában (egy millió visszajáró vendéggel), és a használói száma évente nő. Magyarországon az idei évre jósolják a robbanásszerű elterjedését. A celebek is félnekÁlszent dolog lenne azt mondani, hogy a fiatalító krémkoktélok, feltöltők és idegmérgek gonoszak, mert kiírtanak belőlünk minden természetességet, a természetességünk ugyanis már rég odavan. A 21. században a természetességre hivatkozni abszurd. Hajat festünk, körmöt lakkozunk, arcot pingálunk, fémet döfünk a testünkbe, festékes tűt a bőrünk alá. de ez a ránctalanítás biznisz egészen más. Az öregkor is egy életszakasz, és nem elég megérni, de meg is kell élni.Tudvalevő, hogy a magazinok és a reklámok retusált arcokkal vannak tele, de valahogy nem igazán szoktuk érezni ennek a ténynek az igazi súlyát. Tökéletes, selyemtapintású, tiszta bőrt szeretnénk, olyat, amin nem fog az idő vasfoga. Olyat, amilyen Andie MacDowell-nek van negyvennyolc évesen. Persze azt is megjegyezzük, hogy milyen jól néz ki Madonna a korához képest. Nagykanállal etetik velünk - mit etetik, megkajáljuk mi magunktól - a tökéletesség receptjét, amiről ők is csak álmodnak.Azt kívánom minden nőnek, aki elégedetlen magával, hogy nézzen meg néhány fotót tetszőleges sztárokról smink nélkül, és hasonlítsa össze saját magával. Azután nézze meg a groteszkre szabdalt arcát annak a Faye Dunaway-nek, aki a hetvenes évek egyik legklasszabb színésze volt, annak a Dolly Parton-nak, aki a country legdögösebb macája volt. Azt kívánom magunknak, hogy nézzük meg, mit tett a félelem Cherrel, Joan Collins-szal, Liz Taylorral, Pamela Andersonnal, Courtney Love-val, Meg Ryannel, Fergie-vel, Janet Jacksonnal, Melanie Griffith-szel. Legyünk náluk sokkal bátrabbak.Nagy Szilvia

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés