free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Jelentés a Fashion Awardsról

vágóréka         Címkék: díjátadó, divat, fashionawards, hazai, jelentés 0 hozzászólás

Nomináltak, celebek, szponzorok, szakmabeliek, vörös szőnyeg és állófogadás. Mi sajnos nem ezzel találkoztunk az idei Hungarian Fashion Awardson. Borsa jelentése az idei díjátadóról. Hálivúd még távol.

Jelentés a Fashion Awardsról

Ajánló

Idei díjazottakÉv Modellje: Gőcze MichaelaÉv Fiatal Divattervezője: Je Suis BelleÉv Fodrásza: HairclubÉv Sminkese: Titkos BernadettÉv Sylistja: Tóth Ali& Virág AnikóÉv Fotósa: Tombor ZoltánÉv Divattervezője: USE Unused

Lelki szemünk előtt le is játszódik a fenti jelenet és szerintünk teljesen normális, hogy hasonló elvárásokkal a szívünkben, lelkünkben, vettük irányba a Hungarian Fashion Awards díjátadóját. Jó nagyot koppantunk, ugyanis nem ilyen körülményekkel találkoztunk május 9-én, a díjátadón. Kell nekünk a sok külföldi csatorna...Közepe

Úgy érzem bele kell csapnom a lecsóba, és a közepével kezdem. A hazai divat egyelőre egyetlen ünnepéről sikerült megint a "nem értem" című fejrázással távozni. A Fashion Awards egy olyan esemény ahová nehéz bejutni, ahol mindneki ott akar lenni, amiről írnak. Mindenki körömszakadtáig küzd, hogy meghívót szerezzen. Különleges a helyszín, igényes a színpadkép, a műsorvezetők szépek, a közönség tele van hírességekkel, teltház van és jó hangulat. Álmomban.

Az Uránia Moziban megrendezett esemény idei fővédnöke az utánozhatatlan stílusú F. Dózsa Katalin volt, a divattörténet mindenttudója. Köszöntő beszédében megint elmondta, hogy a magyar divattervezés tele van tehetségekkel és azon kell munkálkodni, hogy megint nemzetközi szinten elismert legyen a "pesti divat". A munkálkodás egyik lépése szintén az ő szájából hangzott el, még egy egyetemi előadásán, és ez jutott eszembe ott a nézőtéren. A divat a társasági élet része kell legyen: események kellenek, hírverés kell, hírességek kellenek és profizmus.

A Fashion Awards fontos eseménye a hazai divatnak, de a 2007-es rendezvénye megint nem érte el célját. Belterjes volt és elképzelésem sincs, hogy a szponzorokon, a nomináltakon illetve a szakmán kívül kik ültek még a nézőtéren. Egy ilyen rendezvény, amiből a magyar Fashion Week-ekkel ellentétben egy van az országban, a szakma reklámjaként kellene működnie. Ennek észrevételét hiányolom a szervezők részéről, vagy ha felismerés meg is van, akkor, miért nem lehet a szervezést profikra bízni?!

Eleje

Bejutottunk, leültünk. Elkezdődött a gálaest. Megjelent Patrícia és Somogyi Zoltán a színpadon. Aki tavaly jelen volt a kiosztón, az mind láthatta Patríciát a Mihálkovics Edina tevezte gyönyörű sárga ruhájában. Idén körülbelül úgy nézett ki ő és műsorvezető társa is, mintha a saját dédszülője lenne. A ruhákat Papp Szilvia tervezte horrorbordó színekben és mind fájdalmasan olcsónak nézett ki. Mondjuk a színpadképen ez mit sem rontott, mert a projektort megint a színpad közepére helyezték el rendezők, ahol az áramot biztosító rikító narancsszínű hosszabbító jól láthatóan tekerődzött mindvégig. Azért jegyzem meg, mert ezek a részletek rontják el az eseményt és alacsonyítják le egy kultúrházas haknizás szintjére.

A nomináltak bemutatása közben már magam sem tudtam mire véljem, hogy vannak nevek, akikkel minden évben találkozunk. Ez a szavazás top of mind módszere miatt van, nem a szakma mérete miatt (mert nem nagy, az tény). Mindenki arra szavaz, akire akar, aki az eszébe jut, akinek a nevével az utóbbi időben sokat találkozott, vagy akivel együtt dolgozott.

Oscar-díj 1929 óta adják át az amerikai Film Akadémia díját, ismertebb nevén, az Oscart. Körülbelül 6000 akadémiai tag szavazata dönt arról, hogy ki kapja a díjakat. Érdekesség, hogy míg a színészeket jelölő kategóriákban csak színészek szavazhatnak, addig, a legjobb film kategóriában mindneki. Ezért a lehető legnagyobb elismerés minden filmes számára, az ezt jutalmazó Oscar szobrocska. Nézegess képeket a díjátadóról!

Vége

Sajnáltam, hogy mindenki csak rohant és szinte egyetlen mondat sem hangzott el, pedig szerintem az oldott hangulat fontos, még egy díjkiosztón is. Nagyon szimpatikus volt, hogy Maróy Kriszta saját kategóriájának, az Év fotósa-díj átadása előtt szólt pár szót a kategóriával és a jelöltekkel kapcsolatban. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint azt megosztani velünk, hogy "a boríték úgy le van ragasztva, hogy ki sem bírom nyitni". A díjazottak egyébként megérdemelték a díjakat, attól függetlenül, hogy némelyikük többedszerre tért haza kis szobrocskával (nem tőlük sajánlom a díjat, hanem a lehetőséget az újaktól, akik szintén megérdemelték volna). Mindegyikőjüknek gratuláció jár!

Közjáték

Az utolsó díj átadása előtt Bery lépett fel, aki élőben énekelt, jó dalokat választott. Kicsit oldotta a feszültséget a Hairclub két oszlopos tagjának alpári és számukra valószínűleg vicces magánszáma után, amivel bizonyították, hogy nincsen Fashion Awards beszólások nélkül. Aki ott volt tudja miről beszélek, aki pedig nem volt ott és kíváncsi, az majd jövőre körömszakadtáig küzd, hogy meghívót szerezzen. Reméljük, érdemes lesz.

 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés