free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Közös munkaebéd

Borsa         Címkék: ebéd, főzés, kollégák, spenót, tészta 0 hozzászólás

Az elég jó szitu, ha a kollégák egy asztalhoz ülnek a rendelt pizza elfogyasztásához, de az még mókásabb és szeretetteljesebb, ha együtt főznek valamit ebédre. Mi spenótos tésztát főztünk.

Ha már pont elég a rendelt ebédekből, a kihűlő félben lévő pizzákból, joghurt-sóskifli párosból, és a munkahelyen van valami konyhakezdemény, előbb-utóbb kicsúszik valakinek a száján, hogy főzni kellene valamit. A pasik szalonnás rántottában, sült kolbászban gondolkodtak, a nők pedig valami kis salátában, esetleg egy könnyű levesben látták a munkahelyi ebéd sajátkezű változatossá tételét. Az eszközök szűkösek - hacsak nem ruház be a tulajdonos néhány használható konyhai holmira -, ezért a lehetőségek is meglehetősen korlátozottak.
Így szép...A megfelelő ételBár a Borsa szerkesztősége előtt is tornyosultak a fenti akadályok, nem adtuk fel és óriási hittel és lelkesedéssel vetettük bele magunkat egy nagy adag spenótos tészta elkészítésébe. Ez jó a nőknek, mert könnyű és zöldséges, jó a férfiaknak, mert van benne szalonna - na csak az íze végett persze -, és mindösszesen négy darab konyhaeszközt kíván. Ja, és jó azoknak is, akik nem szeretik a spenótfőzeléket, mert ennek az ételnek az íze semmilyen viszonyban nincs a napközis menüvel. Természetesen a hozzávalók a sarki kisközértben is beszerezhetők, és bár az eredeti étel friss spenóttal és mascarponéval készül, ezek remekül helyettesíthetők mirelit zölddel és natúr krémsajttal. Igen, jól olvastátok. kréémsaajt.Konyhánk impozáns méretekkel, és mint mondtuk szegényes beltartalommal bír, ennek ellenére hősiesen nekikezdtünk az előkészületeknek. Először átverekedtük magunkat a hagyományos férfikosztot - tepsis krumpli sok kolbásszal - készítő kollégákon, igazságosan megosztoztunk a területen, eltakarítottuk a mocskot, ami általuk keletkezett, majd nekiláttunk a főzésnek.
...így finom Így készülAz előre csomagolt bacon felét az egyetlen, meglehetősen életlen késsel apróra vágtuk - inkább nyiszatoltuk - egy tányéron, és hasonló módon küzdöttünk meg két kövér fokhagymagerezddel is. Az egyetlen értékelhető lábosban vizet tettünk fel a tésztafőzéshez, majd a szintén egyetlen kislábosban nekiláttunk kiolvasztani a szalonnát. Mikor már teljesen átlátszóvá vált, rászórtuk a fokhagyma morzsát, azzal is pirítottuk egy pillanatig, majd rátettük a még félig fagyos spenótot. Átkevertük, lefedtük, és amíg kiolvadt és átpárolódott a paraj, mindenki leírt háromezer karaktert. Mikor már az egész bugyogott, beleborítottunk egy teljes doboz natúr krémsajtot, majd amikor az is elolvadt, sóztuk, borsoztuk és némi tejszín segítségével beállítottuk a szósz sűrűségét. A maradék tejszínt eltettük a délutáni kávéhoz. A masnitésztát al-dente - rágni kell, nem csak nyelni - állagúra főztük, majd a fazék fedője segítségével leszűrtük. Kész volt az ebédünk és lényegesen hamarabb ültünk asztalhoz, mint a tepsiskrumplis kollégák, akik még akkor is éhesen köröztek, mikor mi már visszaültünk a gépekhez, hogy elkészüljön ez a cikk.
 


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés